GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  REACȚIE

VIDEO Dragoș Pătraru: „Ce înseamnă Gazeta Sporturilor? Că mi se face pielea pe mine, așa”

Articol de - Publicat joi, 02 noiembrie 2023 11:52 / Actualizat joi, 02 noiembrie 2023 12:12

Realizatorul emisiunii „Starea Nației” a explicat că, în absența implicării publicului și a societății, presa ajunge pe mâna unor forțe care o îndreaptă împotriva interesului public.

  • Mâine (vineri, 3 noiembrie), la toate chioșcurile de ziare, în Libertatea apare numărul de ”adio” al Gazetei Sporturilor

„Începem cu o veste tristă”, a spus Dragoș Pătraru emisiunea sa de marți. Ziaristul a anunțat că s-a întrerupt ediția tipărită a Gazetei Sporturilor. A comparat situația cu cea a altor branduri de mare tradiție, din România, din diverse domenii. Fondată în 1924, Gazeta a fost unul dintre cele mai puternice branduri cu existență neîntreruptă din România. Nu doar din presă.

Ziarul fi împlinit 100 de ani. Trustul Ringier, acționar majoritar, și omul de afaceri Stilian Shishkov, acționar minoritar, au decis oprirea ediției tipărite chiar înainte de centenar. Publicația va continua doar online. 

Pătraru a precizat că un ziar ca GSP adună, inevitabil, critici și adversari. ”Că e tabloid sau dimpotrivă”, acestea sunt discuții inevitabile, crede realizatorul. Dar în concepția lui Pătraru, alta este, de fapt, discuția, esențială. 

VIDEO. Dragoș Pătraru, la „Starea Nației”: „Ce înseamnă Gazeta Sporturilor? Că mi se face pielea pe mine, așa”

”Nu susțineți presa? Atunci ea va fi susținută de moguli, de corporații sau chiar de politicieni, instituțiile de forță. Și atunci, vedeți asta în fiecare seară la televizor, ea va fi îndreptată împotriva voastră. Vă rog, gândiți-vă un pic la acest subiect!”, a spus Pătraru.

Jurnaliștii Libertatea & GSP au decis, pe baza interesului public foarte mare, să tipărească vineri, 3 noiembrie 2023, o ediție specială a Libertății. Ea va fi o ultimă apariție a Gazetei Sporturilor, cu pagini despre istoria unică a celui mai important titlu din istoria sportului nostru. 

”Aceasta este decizia noastră editorială. Pentru că acționarii sunt proprietarii brandului, dar proprietarii conținutului unei publicații au fost și sunt cititorii. Iubitorii de sport din România merită, după 99 de ani, vreme când au însemnat temelia și menirea apariției acestui ziar, merită respectul și iubirea noastră. 

Mâine, la toate chioșcurile de ziare, în Libertatea apare numărul de ”adio” al Gazetei Sporturilor. Vă mulțumim!”, au scris redacțiile GSP și Libertatea. 

Ce a însemnat pentru tine, pentru copilăria ta, ziarul Gazeta Sporturilor? Scrie povestea ta în comentarii:

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Timotej Jambor a plecat de la Rapid și se antrenează deja cu noua echipă » Unde a ajuns vârful pe care Șucu a plătit 1 milion de euro
Superliga
Timotej Jambor a plecat de la Rapid și se antrenează deja cu noua echipă » Unde a ajuns vârful pe care Șucu a plătit 1 milion de euro
Tandemul Nețoiu-Florin Marin a făcut primul transfer al iernii la FC Voluntari
Liga 2
Tandemul Nețoiu-Florin Marin a făcut primul transfer al iernii la FC Voluntari
„Cine e cel mai frumos bărbat din fotbalul românesc?” » Anamaria Prodan are un favorit-surpriză: „Mi-a plăcut toată viața”
Superliga
„Cine e cel mai frumos bărbat din fotbalul românesc?” » Anamaria Prodan are un favorit-surpriză: „Mi-a plăcut toată viața”

Singura condiție ca Dan Negru să mai prezinte un Revelion: „Doar așa o fac, dar e imposibil să se mai întâmple”

CFR Cluj i-a adus atacant din Italia lui Dan Petrescu: „Îl vom prezenta după Revelion” » GSP știe numele și detaliile afacerii


Comentarii (87)
luck_flor
luck_flor  •  03 Noiembrie 2023, 18:49

E trist cand afli ca dispare un ziar, oricare ar fi. Dar poate ca e o dreptate poetica aici: la GSP scriu cei mai multi agramati din presa de la Bucuresti, plus ca majoritatea, sau poate chiar vasta majoritate a articolelor, au parti-pris batator la ochi, adica nu se respecta un minimum de deontologie profesionala la ziarul asta.

adrian.7
adrian.7  •  03 Noiembrie 2023, 16:00

@paulin domnule...dacă găsiți măcar o similitudine între modul cum făcea sport echipa de atunci și cum înțelege să facă sport echipa de acum, chapeau...dar compară măcar două nume...cum scria sport Hristache Naum unul dintre cei care contau în acel ziar de sport de care v-ați îndrăgostit și cum scrie sport peste decenii băiatul lui, Radu...Despre ce vorbim? În rest există o vorbă spusă în companie de Elon Musk când a preluat Twitter și i s-a spus că cei mai buni oameni sunt nemulțumiți: „Sunt cimitirele pline de oameni care cred că nu pot fi înlocuiți”

paulin
paulin  •  03 Noiembrie 2023, 15:21
Postat de mehigh_ms pe 03 Noiembrie 2023, 09:21

unde sunt ma articole din toate sporturile? e fotbal si cate un articol din hanba/bascket/volley cand au meciuri internationale.. mai bine nu comentai!

1975: un sat lîngă Tîrgu Mureș, peste drum un parc și dincolo linia ferată, cu locomotive cu abur pe care le dirijez din curte cu un steag galben. Am șase ani, poștașul lasă ziarul, îl iau și înainte să-l citesc (citeam bine deja), îl miros îndelung - iubeam mirosul de cerneală și caseta meciurilor. Tata-i ceferist, țin cu Rapid și CFR Cluj. 1978: 9 ani, făcusem o prostie, pedeapsa era: nu ai voie să citești Sportul. Vin de afară, Steaua jucase cu Monaco, aproape că întorsese 0:3-ul din tur. Ai mei, la cumpărături; mă duc sub bufet, unde era ascuns ziarul prohibit, îl scot cu infinite precauții, arunc o privire, îl pun la loc. Cred că știau... 1983, aprilie: înaintea meciului cu Italia. De luni pînă sîmbătă, Ioan Chirilă, un articol pe zi din sînul naționalei. O săptămînă de grație, cu articole ca diamantele (sau, în comunism, ca jumăruța de rață pe îmbucătura de pîine cu untură) - și seara de sîmbătă, cu mureșeanul Bölöni marcînd, seara făcliilor pe „23 August”. 2016: Rio și ancheta dezinfectanților. Frumsețe și ticăloșie, “și noroi și stele”. 2023: plecat din țară, seară de seară pe telefon cu tata (80, anul viitor). El, abonat la Gazetă, eu, descărcînd varianta print (scorul în caseta meciurilor, scris aproape la fel ca-n ‘75); discuții zi de zi despre articole, uneori încîntați, alteori blagoslovindu-i (i.e., criticîndu-i, în versiunea ardelenească) pe ziariști. Azi, el întors de la piață cu Libertatea, arătîndu-mi prima pagină, citindu-mi, pînă ne-au dat lacrimile...

Vezi toate comentariile (87)
Comentează