SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - SPANIA

VIDEO + FOTO Am rezistat doar un sfert de oră contra Spaniei, apoi a urmat potopul. Cel mai drastic eșec al României din istoria participărilor la Euro!

România a fost învinsă de Spania, scor 24-36, în al doilea meci de la Campionatul European de handbal masculin. Este cel mai drastic eșec suferit de „tricolori” la turneele finale continentale. +10   FOTO
România a fost învinsă de Spania, scor 24-36, în al doilea meci de la Campionatul European de handbal masculin. Este cel mai drastic eșec suferit de „tricolori” la turneele finale continentale.

Articol de - Publicat duminica, 14 ianuarie 2024 20:26 / Actualizat duminica, 14 ianuarie 2024 21:16

România a fost învinsă de Spania, scor 24-36, în al doilea meci de la Campionatul European de handbal masculin. Este cel mai drastic eșec suferit de „tricolori” la turneele finale continentale. 

  • România face parte din grupa B la Campionatul European de handbal masculin. Adversare vor fi Austria, Croația și Spania;
  • Ultimul meci al „tricolorilor” va fi în compania Croației, marți, de la ora 19:00
  • Toate meciurile României de la Euro 2024 vor fi liveTEXT pe GSP.ro. Competiția este televizată pe Prima Sport și Digi Sport.

România a ratat complet meciul abordabil al grupei B de la Euro, eșec 24-31 în fața Austriei. Elevii lui Xavi Pascual au dat astăzi peste un colos rănit. Spania, campioana continentală din 2018 și 2020, a suferit una dintre cele mai mari umilințe din istorie în urmă cu două zile, 29-39 împotriva Croației.

CSM București, învinsă de Brest și în meciul retur
LIGA CAMPIONILOR
CSM București, învinsă de Brest și în meciul retur

România, prim sfert de oră bun contra Spaniei

La fel ca în disputa cu austriecii, tracul nu a existat în tabăra „tricolorilor”. Nistor și Nagy au făcut ca tabela să arate un scor nesperat după un sfert de oră, 7-6 pentru România.

Buzle a contribuit și el, a fost omul responsabil cu spectacolul. O aruncare în vinclu a fost urmată de o „aeriană” voielbalată superb.

Treptat, ibericii și-au amintit că au venit în Germania cu gândul la medalii. Defensiva a scos mingi ușoare, iar contraatacurile au fost imposibil de oprit.

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din România - Spania

+5 FOTO

Finalul primei părți a fost dominat de Călin Dedu. Pivotul de 21 de ani și 2,07 metri și-a dominat adversarii și a punctat de 3 ori la rând, cea mai bună prestație în tricoul primei reprezentative.

România s-a ținut bine și în debutul reprizei secunde, dar condiția fizică și-a spus din nou cuvântul. Xavi Pascual a încercat tot, România a atacat o perioadă și fără portar. Strategia s-a dovedit falimentară.

Ibericii au marcat pe bandă rulantă și au administrat României cea mai drastică înfrângere din istoria participărilor la Campionatele Europene. 

„Tricolorii” au mai fost la două turnee finale, iar precedenta contraperformanță a fost pe 5 iunie 1994, 24-33 contra Belarusului.

Rezultatele și programul în grupa României de la Euro 2024:

  • 12 ianuarie » Austria - România 31-24
  • 12 ianuarie » Spania - Croația 29-39
  • 14 ianuarie » România- Spania 24-36
  • 14 ianuarie, ora 21:30 » Croația - Austria
  • 16 ianuarie, ora 19:00 » Croația - România
  • 16 ianuarie, ora 21:30 » Spania - Austria

FINAL. România – Spania 24-36

S-a terminat partida! România a fost învinsă de Spania, scor 24-36. 
min. 56: Ghiță aruncă imparabil din inter stânga. 23-35
min. 48: Gabriel Ilie, precis din extrema dreaptă. 18-26
min. 46: Incursiune bună a lui Demis Grigoraș. 17-26
min. 43: Stanciuc găsește un culoar în defensiva adversă. Spania repune rapid, iar Aleix Gomez înscrie de la jumătatea terenului. România atacă fără portar. 15-23
min. 42: Criză de idei în ofensiva „tricoloră”. Time-out cerut de Xavi Pascual. 15-23
min. 36: Grigoraș scoate o aruncare de la 7 metri și o eliminare în tabăra spaniolă. Nistor înscrie. 15-19
min. 34: Drăgan punctează din nou, de această dată după o depășire în viteză. 14-19
min. 33: Drăgan înscrie cu o aruncare grea, de pe picioare. Iancu apără cu piciorul. 13-19
A început repriza secundă! 

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din România - Spania, duel la Campionatul European de handbal masculin

+5 FOTO

Prima repriză se încheie cu o intervenție a lui Ionuț Iancu. Spania conduce 17-12.
min. 30: Ghiță aruncă cu mult tupeu. Spania cere time-out. 12-17
min. 29: Dedu face cel mai bun meci în tricoul primei reprezentative! 11-16
min. 27: „Tricolorii” repetă schema. Dedu prinde formidabil și punctează din unghi. 10-16
min. 26: Călin Dedu prinde sigur o minge, profitând de cei 2,07 metri, și înscrie cu o aruncare cu podeaua. 9-14
min. 23: Criză în ofensiva „tricoloră”. Spania recuperează mingi ușoare și înscrie pe contraatac. Xavi Pascual cere primul time-out și își ceartă elevii pentru greșelile din ultimele minute! 8-13
min. 17: Gol superb marcat de România, prin Buzle, o „aeriană” voielbalată. A fost nevoie de analiza VAR pentru a verifica daca mingea a trecut de linia porții. 8-8 

Am rezistat doar un sfert de oră contra Spaniei, apoi a urmat potopul. Cel mai drastic eșec al României din istoria participărilor la Euro!
FOTO: Captură TV @Prima Sport 2

min. 15: Vasile are o primă „paradă”. 7-7

min. 13: Buzle aruncă devastator, direct în vinclu! 7-6
min. 12: Combinație superbă cu Nistor la finalizare. 6-6
min. 9: Nagy, excelent pe pivot. 5-3
min. 8: România trece în față, gol Nistor din extrema dreaptă. Spania nu se regăsește, încă o intercepție „tricoloră”. 4-3
min. 7: Buzle aruncă puternic! Portarul iberic ghicește culoarul, dar nu poate opri mingea. 3-3
min. 5: Demis Grigoraș obține o aruncare de la 7 metri. Nistor transformă cu siguranță. 2-2

Am rezistat doar un sfert de oră contra Spaniei, apoi a urmat potopul. Cel mai drastic eșec al României din istoria participărilor la Euro!
FOTO: Captură TV @Prima Sport 2

min. 4: Nagy înscrie pe contraatac pentru România. 1-1
A început partida! România are lovitura de start. 

Grupele Campionatului European de handbal masculin:

  • Grupa A: Franţa, Germania, Macedonia de Nord, Elveţia
  • Grupa B: Spania, Austria, Croaţia, ROMÂNIA
  • Grupa C: Islanda, Ungaria, Serbia, Muntenegru
  • Grupa D: Norvegia, Slovenia, Polonia, Feroe
  • Grupa E: Suedia, Olanda, Bosnia-Herţegovina, Georgia
  • Grupa F: Danemarca, Portugalia, Cehia, Grecia

Din punctul meu de vedere, am jucat uimitor 40 de minute, dar avem nevoie de mai multă experiență. Avem jucători tineri, care nu au mai fost implicați în astfel de meciuri.

Au avut o revenire superbă în partea secundă de la minus patru goluri. Am redus la două goluri diferență și am avut o opțiune simplă de a arunca din extremă la scorul de 18-20. Când ratezi astfel de șanse în fața unei echipe mai bune decât tine, te costă. 

– Xavi Pascual, după România - Austria

Citește și: 

Aproape 10% din populația țării s-a deplasat în Germania, pentru Campionatul European de handbal masculin

Legendarul Vasile Stângă, surprins de un aspect la Campionatul European de handbal masculin: „Domnule, noi nu avem!”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cine este Călin Georgescu, candidatul-surpriză care speră la accederea în turul 2 al alegerilor prezidențiale » Ce sport extrem practică
Stiri extrasport
Cine este Călin Georgescu, candidatul-surpriză care speră la accederea în turul 2 al alegerilor prezidențiale » Ce sport extrem practică
Momente ca în peluză, imediat după apariția exit poll-ului pentru prezidențiale: „Demisia, demisia!” » Stupoare la sediul partidului
Stiri extrasport
Momente ca în peluză, imediat după apariția exit poll-ului pentru prezidențiale: „Demisia, demisia!” » Stupoare la sediul partidului
Numărătoarea parțială a voturilor de la alegerile prezidențiale: lupta dintre Georgescu, Ciolacu și Lasconi! Unde se poate face diferența
Stiri extrasport
Numărătoarea parțială a voturilor de la alegerile prezidențiale: lupta dintre Georgescu, Ciolacu și Lasconi! Unde se poate face diferența

Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”

Alegeri prezidențiale 2024 în România: rezultate, exit poll și toate informațiile » Planurile principalilor candidați pentru sportul românesc! Cine intră în turul 2?


Comentarii (9)
reflector
reflector  •  15 Ianuarie 2024, 20:04

Este o deficienta în ceea ce primește jocul tactic al echipei pentru ca la nivel individual jucătorii noștrii nu sunt mai slabi ca cei din naționalele Austriei sau Spaniei !!! Astfel se pune întrebarea de ce au adus și plătesc cu bani mulți acest antrenor străin în condițiile în care este posibil sa fi avut rezultate mai bune cu un antrenor roman ?

simplusuporter76
simplusuporter76  •  15 Ianuarie 2024, 13:09

niste mitittei. asta suntem, din toate punctele de vedere.

MaxiP
MaxiP  •  15 Ianuarie 2024, 11:20
Postat de id45 pe 14 Ianuarie 2024, 19:43

Ce am fost și ce ... am ajuns ??? Noi care dădeam altora ... lecții de handbal ... acum suntem ciuca bătăilor !!! Copii ăștia trebuie să învețe că sportul și valoarea nu depinde de tatuaje , gagici , mașini ... !!! NOI , ÎN ROMÂNIA ... NU AVEM ANTRENORI ??? Nu poți ieși din echipă , când adversarul ... atacă !!!

Ok, am fost acum 100 de ani, am ajuns progresiv in 50 ani, nu e o noutate. Concluzii fara rost, trebuia sa realizam ca ajungem rau cand au aparut primele semne de regres, pe cei implicati i-a durut fix undeva. De aici ar trebui sa incerci sa reconstruiesti, mie mi se pare ca si acum ii doare fix undeva, pentru ca intr-adevar desi nu exista antrenori, nu se formeaza, desi nu exista suficienti juniori, nu se face o selectionare a acestora. FRH e moarta de mult timp, s-au ascuns sub faptul ca au nationala sportiva cu cele mai bune rezultate, totusi organizarea lor este falimentara total, nu prea are nicio legatura reala FRH cu performantele din handbalul feminin. Care nu se datoreaza unei bune organizari a acelui sport, din contra, trage mult in jos acel sport, care ar fi capabil de performante mult mai mari.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează