SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

Stupoare în Turul Franței: un ciclist a fost amendat fiindcă a oprit și și-a sărutat soția! Ce a urmat: „Las' că plătim noi"

Julien Bernard, în timpul Turului Franței, ediția 2024 Foto: Imago Images
Julien Bernard, în timpul Turului Franței, ediția 2024 Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 06 iulie 2024 13:21 / Actualizat sambata, 06 iulie 2024 14:05

Julien Bernard, componentul echipei Lidl-Trek, a primit o amendă de 200 de franci elvețieni (aproximativ 205 de euro) pentru că a oprit pe marginea șoselei pentru a-și strânge în brațe familia. S-a întâmplat vineri, în timpul celei de-a șaptea etape a Turului Franței.

Rutierul francez a fost astfel penalizat pentru „comportament neadecvat în timpul cursei și pentru că a adus prejudicii imaginii sportului”, potrivit unui raport al organizatorilor.

Scena s-a întâmplat în timpul probei de contratimp individual, care a avut drept punct de finiș localitatea Gevrey-Chambertin, un orășel aflat la o distanță de 20 de minute de mers cu mașina de casa lui Bernard.

În cursul unei cățărări aflate pe la jumătatea traseului, ciclistul în vârstă de 32 de ani a fost întâmpinat de sute de suporteri, dar și de soția și de fiul său.

La vederea familiei sale, Bernard s-a desprins din pedale, a pus un picior în pământ și și-a sărutat soția. Apoi și-a continuat cursa, încheind-o pe locul 61, la trei minute și 11 secunde în urma câștigătorului Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step).

Stupoare în Turul Franței: un ciclist a fost amendat fiindcă a oprit și și-a sărutat soția! Ce a urmat: „Las' că plătim noi
Bernard a pus un picior în pământ și și-a sărutat soția. Apoi și-a continuat cursa

Julien Bernard, scuze ironice pe platforma X

După cursă, Bernard a comentat pe contul său de pe platforma X: „Îmi cer scuze Uniunii Internaționale de Ciclism pentru că am prejudiciat imaginea acestui sport. Dar sunt dispus să plătesc amenda de 200 de franci elvețieni doar pentru a retrăi acest moment”.

La finiș, francezul a fost înconjurat de reporteri, declarând că a fost „o etapă nebună” pentru el. „O așteptam de luni întregi”, a declarat Bernard. „În ciclismul modetn, nu e ușor să te oprești și să-ți vezi familia, dar aici, în timpul probei de contratimp, a fost ceva perfect, pentru că mi-am permis să-mi iau răgaz și să savurez momentul.

Când m-am oprit la soția mea a fost un lucru care mi se poate întâmpla o sigură dată în viață, așa că am de gând să mă bucur de asta cât mai mult timp cu putință. Ea e persoana care a organizat întâlnirea cu fanii. Ei trebuie să-i mulțumim pentru asta”.

Bernard nu a fost însă cel care a primit cea mai semnificativă amendă. Kévin Vauquelin (Arkéa-B&B Hotels), câștigătorul etapei a doua a ediției din 2024, a fost sancționat cu 500 de franci elvețieni (515 euro) pentru a abatere petrecută în timpul etapei a 6-a, care se încadrează la „violență, intimidare, insulte, amenințări, comportament inadecvat, comportament indecent sau care îi poate pune în primejdie pe alți cicliști”.

Contratimpul de vineri l-a avut învingător pe Evenepoel, care a fost cu 12 secunde mai bun decât Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), purtătorul tricoului galben de lider al Turului, care are acum are un avans în clasamentul general de 33 de secunde.

Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike), campionul en-titre, a sosit vineri la 25 de secunde în spatele lui Pogacar și ocupă locul 3 în ierarhia generală, la un minut și 15 secunde în urma acestuia. 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Episod de pomină în cantonamentul echipei de Liga 1: „Săream pe balcon și luam prăjituri. Să vă spun cum păcălea cântarul”
Superliga
Episod de pomină în cantonamentul echipei de Liga 1: „Săream pe balcon și luam prăjituri. Să vă spun cum păcălea cântarul”
Atacantul ce-ar putea fi marea surpriză a lui Il Luce la națională: născut în Austria, joacă în cupele europene, este pe lista granzilor României
Nationala
Atacantul ce-ar putea fi marea surpriză a lui Il Luce la națională: născut în Austria, joacă în cupele europene, este pe lista granzilor României
Răsturnare de situație cu transferul anunțat de FCSB! Gigi Becali oferă doar jumătate din suma cerută
Superliga
Răsturnare de situație cu transferul anunțat de FCSB! Gigi Becali oferă doar jumătate din suma cerută

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (2)
TeslalseT
TeslalseT  •  06 Iulie 2024, 21:10

Daca saruta un barbat era premiat... Ca asa-i in tenis.

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  06 Iulie 2024, 15:26

...vrem cat mai multe articole despre T.F. scrise de O.D.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close