SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TENIS DE MASĂ

CORESPONDENȚĂ GSP DIN PARIS Regretul Adinei Diaconu, după eliminarea prematură de la Jocurile Olimpice: „Acolo s-a decis meciul”

Adina Diaconu la antrenamente FOTO Raed Krishan
Adina Diaconu la antrenamente FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 05 august 2024 17:27 / Actualizat luni, 05 august 2024 19:40

Adina Diaconu, 24 de ani, a avut parte de un debut de „foc” la Jocurile Olimpice, la prima ei apariție de asemenea anvergură. Diaconu a intrat în decisivul meciului România - India, pierdut de echipa feminină de tenis de masă cu 2-3, după ce evoluase și la dublu, alături de Eliza Samara. Tânăra din Slatina s-a înclinat în fața experimentatei Manika Batra (0-3 la seturi), deși simte că meciul ar fi putut decurge altfel dacă reușea să-și adjudece actul secund.

Aventura echipei feminine de tenis de masă a ajuns prematur la final, după înfrângerea suferită în „optimi” în fața outsiderei India. România n-a mai putut surmonta avantajul de 2-0 al asiaticelor, chiar dacă victoriile reușite de Elizabeta Samara și Bernadette Szocs echilibraseră situația la general.

Adina Diaconu, debut complicat la Jocurile Olimpice: „Dacă reușeam să câștig setul doi, alta era soarta meciului”

Antrenorul lotului feminin, Viorel Filimon, a mizat, pe lângă Eliza Samara și Berni Szocs, pe o debutantă la Jocurile Olimpice, în persoana Adinei Diaconu.

Fostă campioană europeană de tineret, Diaconu a luat startul la Paris încă din primul meci al zilei, cel de dublu, în care a făcut pereche cu Elizabeta Samara. Cele două au pierdut în fața perechii din India (Archana Girish Kamath / Sreeja Akula), scor 9-11, 10-12, 7-11, apoi destinul a făcut ca ea să fie nevoită să joace meciul decisiv.

Acolo, experimentata Manika Batra nu i-a lăsat niciun set Adinei, deși jucătoarea noastră a beneficiat de oportunitățile ei în actul secund. Într-un interviu acordat la finalul meciului, Adina a spus care e marele său regret după eșecul din meciul cinci:

„Sunt dezamăgită, a fost un meci greu, după cum ne așteptam. Indiencele au făcut un meci foarte bun, au reușit să se monteze un pic mai bine în momentele-cheie.

Noi am luptat până la ultimul punct. Chiar dacă am fost conduse cu scorul de 2-0, am reușit să întoarcem soarta meciului.

Am intrat la 2-2, bineînțeles că a fost o presiune, dar am reușit cumva să mă detașez de ea și să intru în meci. Cred că dacă aș fi reușit să câștig setul doi, alta era soarta meciului”, i-a spus Adina Diaconu reporterului GSP aflat la sala din Paris Expo Porte de Versailles.

Regretul Adinei Diaconu, după eliminarea prematură de la Jocurile Olimpice: „Acolo s-a decis meciul”
Adina Diaconu la antrenamente FOTO Raed Krishan

„Participarea la Jocurile Olimpice este o experiență unică, o experiență pe care mi-am dorit încă de când m-am apucat de acest sport să o trăiesc. Sunt diferite trăiri, diferite emoții, întâlnești sportivi, campioni olimpici, campioni mondiali, este de nedescris”, declarase Adina Diaconu pe 25 iulie, în momentul tragerii la sorți.

România - India 2-3

  • Meciul 5: Adina Diaconu - Manika Batra 5-11, 9-11, 9-11
  • Meciul 4: Bernadette Szocs - Archana Girish Kamath 11-5, 8-11, 11-7, 11-8
  • Meciul 3: Elizabeta Samara - Sreeja Akula 8-11, 11-4, 7-11, 11-6, 11-8
  • Meciul 2: Bernadette Szocs - Manika Batra 5-11, 7-11, 7-11
  • Meciul 1: Adina Diaconu / Elizabeta Samara - Archana Girish Kamath / Sreeja Akula 9-11, 10-12, 7-11
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Superliga
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău
Superliga
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (2)
arhiducele
arhiducele  •  05 August 2024, 21:01

Slabi pregătiți. Ar trebui să plece toți, din diferite motive, pensie, rezultate slabe cei doi și să lasăm gradele de rudenie deoparte, cuscru, ginere, nașă etc și să vină suflu nou. Jr și Seni au techerghit destul fără rezultate, doar pe relație de rudenie și prietenie.

niciolaie
niciolaie  •  05 August 2024, 20:11

Una asta, cu tot respectul, pentru ca nu orice spargator de seminte ajunge sa joace la Olimpiada, slabe rezultatele per total. Ovidiu si Eliza ar trebui sa isi spuna ca e mai bine sa auda "de ce s-a retras cutare" decat "de ce nu se retrage cutare", pentru ca atat s-a putut. Potential frumos pentru tanarul Edi, iar Bernie ar trebui sa se concentreze mai mult pe tenis si mai putin pe unghii artistice si pozitii lascive la camera cand da pupici.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează