FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - FC BOTOȘANI

Hermannstadt, victorie în meciul cu numărul 200 din Superliga! Botoșani, răpusă în prelungiri

Hermannstadt a învins-o pe Botoșani, foto: Facebook FC Hermannstadt
Hermannstadt a învins-o pe Botoșani, foto: Facebook FC Hermannstadt

Articol de , - Publicat sambata, 10 august 2024 19:12 / Actualizat sambata, 10 august 2024 19:22

Hermannstadt a învins-o pe Botoșani, scor 2-1, în etapa #5 din Superliga. Este primul succes din acest sezon pentru trupa lui Marius Măldărășanu, care a ajuns la meciul 200 în prima ligă din România. Neguț le-a adus victoria sibienilor în minutele de prelungiri, după ce a transformat cu emoții o lovitură de la 11 metri.

Rezultatele și programul complet al etapei #5 din Superliga

Hermannstadt câștigă, dar criza rămâne. Meritul pentru cele trei puncte e mai degrabă al oaspeților

Sibienii au bifat prima victorie în acest sezon, însă jocul lor scârțâie în continuare. Ianis Stoica, din lovitură liberă, și Cristi Neguț, dintr-un penalty comis de Sadiku, au anulat avantajul luat de Botoșani în prelungirile primei părți, prin Șeroni.

În căutarea primei victorii din acest sezon, Hermannstadt a apăsat serios pe accelerație încă din start. Însă Botoșaniul nu e nici pe departe un adversar la îndemână pentru sibieni.

Doar două victorii în precedentele 14 întâlniri vorbesc de la sine. Unde mai pui că moldovenii au venit pe „Municipal” cu un moral în ascensiune, după victoria de la malul Mării Negre, în fața Farului (1-0).

Liniște și pace

Oamenii lui Marius Măldărășanu, sub presiune și el, după doar două remize în 4 etape, au încercat să deschidă jocul pe flancuri, însă acolo, în zona careului advers, ideile au lipsit. Nicio emoție pentru portarul botoșănean Pap.

Abia în minutul 21, pe o ieșire greșită a acestuia la un corner, a apărut o primă oportunitate. Dar Bejan a ratat întâlnirea cu balonul. Oaspeții? Pe cât de exacți au fost în defensivă, pe atât de discreți s-au dovedit a fi multă vreme în ofensivă. Ca și cum s-ar fi „tăiat” de la mijloc în sus.

Chițu ratează, Șeroni marchează

Dar chiar și așa, prima minge pe spațiul porții le-a aparținut. Un șut simplu pentru Căbuz, urmat, la poarta cealaltă, de o reluare „alături” a lui Siviu Balaure (30). Și tot Balaure și-a văzut un șut blocat, în careu, două minute mai târziu.

Aurelian Chițu? Umbra celui care era la FCU Craiova, cu o ratare imensă în finalul primei părți (41). Și dacă n-a înscris el, au făcut-o oaspeții. Șeroni (45+3), cu capul, la o lovitură liberă bătută impecabil de Bodișteanu: 0-1.

Gol anulat lui Bejan pentru un ofsaid la Murgia

Măldărășanu a reacționat la pauză, cu Cristi Neguț în locul modestului Ronaldo Deaconu. Bejan a egalat imediat, însă reușita i-a fost anulată pentru un ofsaid la Murgia, certificat și de VAR, în urma unei analize de vreo 6 minute.

Botoșaniul a răspuns cu un presing tot mai sus și mai apăsat, ceea ce a îngreunat construcția amfitrionilor, care, sub presiune, au greșit și destule pase. Și uite așa am ajuns în minutul 73 și la „spectacolul” jalnic dat de David, care în urma unei simulări, a tras cât a putut de timp, sub privirile îngăduitore ale „centralului” Sorin Vădana.

Gol superb Ianis Stoica, Sadiku comite penalty

Așa cum jucase până atunci Sibiul, golul egalării nu putea veni altfel decât dintr-o fază fixă. L-a înscris Ianis Stoica, dintr-o „directă” de la 16 metri, bătută splendid.

Și când toată lumea părea împăcată cu o remiză, Sadiku a comis un henț în careu penalizabil cu o lovitură de la 11 metri. Vădana nu l-a acordat, inițial, dar la revederea fazei pe monitor a arătat punctul cu var: Neguț, 2-1 (90+3). Hermannstadt își trage sufletul, la Botoșani e rost de-o ședință. Dură!

FINAL » Hermannstadt - FC Botoșani 2-1

  • Au marcat Ianis Stoica 79, Cristian Neguț 90+2 / Alin Șeroni 45+3
  • 3.430 spectatori asistă la meci (cifră oficială).
  • Florin Bejan a marcat pentru Hermannstadt în minutul 47, dar reușita a fost anulată din cauza unui ofsaid la Murgia. VAR a analizat faza 6 minute.
  • Pentru statistici și live, click AICI

Hermannstadt - FC Botoșani, echipe de start

Hermannstadt: Căbuz - Oroian, Găman, Bejan, Goncalves - Murgia, Ivanov - Balaure, R. Deaconu, I. Stoica - Chițu
Rezerve: Pop, Muțiu, Ionuț Stoica, Căpușă, Ganfila, Jipa, Ciubotaru, Al. Luca, Neguț, Biceanu, Mihart
Antrenor: Marius Măldărășanu

Botoșani: Pap - Sadiku, Miron, Șeroni, Țigănașu - Aldair Ferreira, Romano - G. David, E. Florescu, Bodișteanu - Chica-Roșă
Rezerve: Kukik, Petro, Celea, Mitrov, Mouaddib, Fulop, Kaprof, Pavlovic, E. Lopez, Solomon, F. Junior
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Hermannstadt - FC Botoșani, cele mai interesante informații

  • FC Hermannstadt şi FC Botoşani s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 14 ori, de două ori au câştigat sibienii, de şase ori s-au impus moldovenii, iar alte şase partide s-au terminat la egalitate.
  • Prima confruntare a avut loc pe 27 iulie 2018, FC Botoşani - FC Hermannstadt 2-0, marcatori Andrei Dumitraş şi Mihai Roman II.
  • O singură partidă s-a terminat fără gol marcat, pe 14 noiembrie 2022, cu botoşănenii în postura de gazde.
  • Cele mai multe goluri s-au înscris pe 4 septembrie 2023, FC Botoşani-FC Hermannstadt 2-2.
  • Cea mai recentă dispută directă din Superligă: 19 aprilie 2024, FC Hermannstadt-FC Botoşani 1-1, goluri înscrise de Daniel Neguţ, respectiv Sebastian Mailat.
  • Antrenorul Marius Măldărăşanu este neînvins în cele şapte întâlniri cu gruparea moldavă, palmaresul său cuprinzând o victorie şi şase egaluri.
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (6)
RaduSibiu84
RaduSibiu84  •  10 August 2024, 22:43
Postat de reflector pe 10 August 2024, 21:34

Aceasta echipa hermanstad creata artificial la comanda și dotata în regim de urgenta cu un stadion de 30 milioane de euro, ce nu are nici o tradiție sau performanta sportiva, primește și un penalti în prelungirea prelungirilor ca să învingă o echipa săracă muncitoare FC Botoșani!!!

vezi boss ca e singurul stadion din toata tara facut doar cu bani locali. Nimic de la guvern!!!! Singurul singurul...

reflector
reflector  •  10 August 2024, 21:34

Aceasta echipa hermanstad creata artificial la comanda și dotata în regim de urgenta cu un stadion de 30 milioane de euro, ce nu are nici o tradiție sau performanta sportiva, primește și un penalti în prelungirea prelungirilor ca să învingă o echipa săracă muncitoare FC Botoșani!!!

elgabri
elgabri  •  10 August 2024, 18:53

Nu e hentz ca e volei ;))))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează