SPORTURI  »  HANDBAL  »  SUPERCUPA ROMÂNIEI

CSM București păstrează trofeul Supercupei României, după un meci strâns cu Gloria Bistrița și suspans până la final

Cristina Neagu a fost desemnată jucătoarea turneului Foto: Facebook FR Handbal
Cristina Neagu a fost desemnată jucătoarea turneului Foto: Facebook FR Handbal

Articol de - Publicat vineri, 23 august 2024 19:19 / Actualizat vineri, 23 august 2024 19:26

Campioana României, CSM București, a cucerit din nou Supercupa României, pentru a 6-a oară, la capătul unui meci foarte echilibrat cu CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

Nici că se putea o finală a Supercupei României cu mai mult suspans și echilibru decât cea propusă de CSM București și CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud. Cele două echipe au oferit un preview pentru ceea ce se va vedea atât în Liga Florilor, cât și în Liga Campionilor, acolo unde ambele vor evolua în Grupa A.

Gloria a început fără complexe în fața bucureștencelor și a avut întâietatea, chiar și cu două goluri în față, grație jocului arătat de Mbengue, So Delgado sau Araujo. CSM a presat însă și, profitând de un interval în scădere al ardelencelor, e egalat la 5.

Fusese o perioadă aridă de 5 minute în care s-au succedat erorile, între 5:20 și 10:21, când Ostergaard a rupt vraja neagră cu reușita din extremă. S-au remarcat, în schimb, portarii, Kapitanovic, respectiv Moreschi. De acolo a urmat un meci interesant de urmărit, în care avantajul a oscilat, ca într-o cursă de canotaj vârf la vârf.

Repriză smulsă pe final, pătrundere Cristina Neagu

Gloria a avut 12-10 în minutul 25, însă finalul de repriză a adus-o în față pe CSM, care a stabilit scorul reprizei, 14-13, printr-un gol superb al Cristinei Neagu, marcat după o pătrundere pe o pasă inspirată venită de la Arntzen.

6Supercupe ale României are CSM în vitrină, câștigate în 2016, 2017, 2019, 2022, 2023 și 2024

Partea secundă a păstrat acel aer de incertitudine în legătură cu întâietatea, deși la un moment dat campioana României părea că a reușit o detașare importantă, 19-16 în minutul 38, după două contratacuri consecutive reușite de Omoregie.

Neagu a jucat mai puțin, ținută deoparte de Helle Thomsen, însă a reapărut în acțiune în ultimele 10 minute. Atunci deja avansul dispăruse fiindcă Bistrița nu a cedat, ci s-a bătut în fiecare fază. Pe de altă parte, CSM a avut și avantajul că Moreschi, în poartă, a strâns un snop solid de intervenții reușite, 15, în timp ce de partea cealaltă Kapitanovic și De Arruda împreună au totalizat 9.

Echilibru rupt la final, Moreschi incredibilă

Echilibrul s-a păstrat fierbinte pe cât se scurgeau minutele finale, CSM marca, Gloria egala, apoi din nou Moreschi a intrervenit, iar Dindiligan a avut sânge rece în două acțiuni din extremă care au însemnat și primele ei goluri din meci.

Posibila ștampilă finală a pus-o Omoregie prin reușita ei cu numărul 6, 28-26, Mbengue mai înscrie o dată, dar CSM câștigă, 28-27, un meci care promite o luptă aprinsă în campionatul intern. Una la care se pot atașa și alte echipe, astfel încât intriga să fie cât mai interesantă.

  • Marcatoare CSM București
  • Neagu 6, Omoregie 6, Pintea 4, Kobylinska 3, Friis 2, Smits 2, Arntzen 2, Dindiligan 2, Ostergaard 1
  • Marcatoare Gloria Bistrița
  • So Delgado 6, Kirdiasheva 5, Mbengue 5, Niombla 3, De Araujo 3, Burlachenko 2, Seraficeanu 2, Vukcevic 1

Dunărea Brăila, medaliată cu bronz în Supercupă

CSM București păstrează trofeul Supercupei României, după un meci strâns cu Gloria Bistrița și suspans până la final
Handbalistele de la Dunărea Brăila cu medaliile de bronz de la Supercupă Foto: Facebook FR Handbal

Locul 3 în Supercupă i-a revenit Dunării Brăila, echipa care fusese aproape de CSM în semifinala de joi. Jucătoarele antrenate de Jan Leslie au dominat înfruntarea cu Rapid, una în care s-au aflat tot timpul la conducere, cu excepția primului minut, când a fost 1-0 pentru adversare.

Desprinderea s-a produs după mijlocul reprizei întâi, când s-a ajuns la 10-5, apoi avântul luat de brăilence nu a făcut decât să crească. Extrema stânga Daria Michalak și pivotul Katarina Jezic au fost cele mai eficiente cu 7, respectiv 5 goluri.

Rapid, în schimb, a arătat fragil în ambele meciuri din Supercupă, cu destule lucruri de pus la punct în vederea evoluției în campionatul intern, dar mai ales în Liga Campionilor.

  • Marcatoare Dunărea Brăila
  • Michalak 7, Jezic 5, Liscevic 4, Schmelzer 3, Gonzalez 3, Kovarova 3, Lixăndroiu 2, Borș 2, Milosavljevic 2, Raicea 2, Coteț 1, Popa 1
  • Marcatoare Rapid București
  • Ristovska 4, Janjusevic 4, Grozav 3, Kouyate 3, Korsos 3, Kassoma 2, Gonzalez 2, Fernandez Fraga 2, Buceschi 1, Ostase 1
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (11)
MaxiP
MaxiP  •  28 August 2024, 09:45
Postat de razvyyc pe 27 August 2024, 20:56

Liga a castigat-o si Tacalie. OK, Neagu a avut un mare aport in castigarea trofeului insa cel mai mare aport a fost sprijinul EHF pt Buducnost. Fara acest sprijin, Buducnost si Muntenegru n-ar fi pupat locuri mai bune decat locul 5.

Ideea mea e clara, e sport de echipa. Neagu e vazuta, in ciuda numarului infim de trofee fata de alte jucatoare, ca una din cele mai bune din istorie. Obiectiv, de multi. Ceea ce denota ca totusi una e valoarea individuala, alta a unei echipe. Legat de aportul arbitrajelor, acum sincer urmarea Buducnost in acea perioada, nu-mi amintesc nimic deosebit legat de arbitraje, sigur, or mai fi fost 1-2 meciuri in care au fost ajutate, imi amintesc in schimb jocul echipei. Era foarte solid, chiar aveau o echipa extrem de greu de batut, cu o defensiva cum nu am mai vazut la alte echipe de atunci, eu cred ca au luat pe merit Liga. Sa zici ca erau de locul 5... nu prea imi amintesc 4 echipe peste ele, sincer. Erau Gyor si cred ca aparuse deja Vardar, dar in rest, nu-mi amintesc echipe care sa spui ca erau peste Buducnost.

MaxiP
MaxiP  •  28 August 2024, 09:41
Postat de razvyyc pe 27 August 2024, 20:54

Max, strategia de care zici tu ca era sovietica de fapt este reprezentativa pentru tarile cu campionate slabe si cu un singur club de elita. Ca asa putem spune ca Muntenegru are si acum strategie sovietica. Sau Slovenia. Cand noi aveam Oltchim, de acolo veneau majoritatea titularelor. Dintre cele de pe banca, cam jumatate tot ale Oltchimului erau doar ca erau imprumutate. Rusia a avut si inainte si dupa Rostov jucatoare care jucau la 4-5-6 cluburi. Ca au mai multe cluburi bune. Volgograd, Kuban, CSKA, Rostov, Lada Togliatti. Rusia a fost o nuca tare le multe turnee, se luptau oficialii s-o termine din fazele de inceput ale competitiilor, cand nu mai este atat de vizibil.

E reprezentativa pentru campionatele de care spui tu, asa e, dar noi nu avem un astfel de campionat si ar fi absurd sa dorim un astfel de campionat. Nu cred ca vrem de la unul cu 4 echipe de faze superioare de cupe europene sa ramanem in una, care sincer, n-ar face cat a 4-a de acum. Da, a mers cu Oltchim si faceau performante inca si alte echipe prin Europa, dar s-au schimbat putin lucrurile, e exportul ceva mai mare, era o strategie mai larg folosita in Europa, acum nu mai e asa. Plus ca si Oltchim, a dat bani, de-aia au venit acele jucatoare in Romania, din cate tin minte, chiar cu exportul si importul nu atat de ridicat, au fost adunate de prin afara, pe bani buni. Dar erau confirmari, erau bune, Oltchim cu jucatoarele alea a jucat finala de CL. Acum nu joci finala de CL strangand jucatoarele echipei nationale. Repet, nici Rusia nu prea mai reuseste, decat daca le interzice politic sa paraseasca tara, ceea ce e mai greu, 1-2 prefera contracte in afara si strang ei lotul national, dar fara jucatoarele cele mai bune. Iar echipele din campionatele de care zici tu, nu prea au nationale de top. Nationalele de top nu prea au echipa evoluand la un club, Franta, Norvegia, Olanda, Suedia, Danemarca chiar, au jucatoarele imprastiate peste tot in Europa.

razvyyc
razvyyc  •  27 August 2024, 20:56
Postat de MaxiP pe 27 August 2024, 15:03

Ce medalie n-a luat ma din cel mai stralucitor metal? A luat Liga Campinilor, cum sa nu ia medalie? Te referi la nationala? N-au nici Bojana Popovic sau Andrea Knezevic, ultima nici medalie nu are, au in schimb Arntzen si Sollberg tolba de medalii. Si? E sport de echipa, unele din cele mai mari jucatoare din istorie nu au luat aur cu echipa nationala. Daca dam exemplu din handbalul masculin, pai daca Kiril Lazarov n-are medalie si o fi el vinovat cu ceva pentru asta... Daca era el spaniol sau francez, nu mai era Karabatic asa mediatizat cum a fost.

Liga a castigat-o si Tacalie. OK, Neagu a avut un mare aport in castigarea trofeului insa cel mai mare aport a fost sprijinul EHF pt Buducnost. Fara acest sprijin, Buducnost si Muntenegru n-ar fi pupat locuri mai bune decat locul 5.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează