Articol de Remus Dinu - Publicat miercuri, 04 septembrie 2024 23:16 / Actualizat miercuri, 04 septembrie 2024 23:55
Jean Vlădoiu, un fotbalist la modă în anii '90, ajuns între timp conducător, se destăinuie în interviul în care și-a spus opinia nefardată despre mutarea lui Daniel Bîrligea la FCSB. Într-o confesiune făcută Gazetei, fostul golgeter al primei ligi deplânge una dintre realitățile actuale din fotbalul românesc și arată cu degetul managementul risipitor al cluburilor din liga secundă.
Ultima oară în conducerea lui FC Argeș, grupare pe care a părăsit-o în decembrie 2022, când ocupa funcția de manager sportiv, Jean Vlădoiu privește cu îndoială spre modul de administrare și strategiile unora dintre formațiile din România. Cel poreclit Charlie nu înțelege rostul sumelor imense investite în Liga 2, își prezintă convingerile după care se ghidează și taxează pretențiile exacerbate ale patronilor din fotbal.
Jean Vlădoiu, discurs fără menajamente: „Milioane de euro fără nicio eficiență! Nu mai înțeleg nimic”
„Mai mult de 20 de minute nu mă pot uita la Liga 2. Ce jucători văd acolo, pe niște salarii pe care noi nu le-aveam nici într-un an...
Hai să nu facem comparații cu noi, dar sunt foarte mulți bani cheltuiți la cluburile de Liga 2. Sunt milioane de euro fără nicio eficiență. Unele n-au drept de promovare, altele sunt foarte slabe, nivelul mi se pare foarte scăzut. Nu mai înțeleg nimic!
După mine, Liga 2 ar trebui să fie izvorul nesecat de talente care să ajungă în prima ligă, nu să aducem atât de mulți jucători de afară, pentru că sunt niște bani cheltuiți aiurea.
Cu unii mai reușim, cu alții mai greu, mai ales când vin liber de contract. În cei doi ani la FC Argeș, n-am putut să aduc un jucător pe bani. Am adus pe zero lei și zero bani!”, a afirmat Vlădoiu, în interviul extins acordat Gazetei.
„În România e foarte greu să cumperi tineri, sumele au ajuns exorbitante”
Vlădoiu și-a continuat analiza:
„Trebuie să te descurci, plus că ți se cer rezultate, nimeni nu are răbdare cu tine, să stai tu ani de zile să crești generații de tineri... Atunci, stai și te gândești ce poți să faci, dacă ai cum să reușești cu un copil tânăr, de 18, 19, 20 de ani, să poți să prinzi un play-off.
Dar pur și simplu sistemul te obligă, te obligă să aduci jucători, să-i vedem, ne uităm la 20-30 de meciuri ale lor și gata... A mai jucat, n-a mai jucat, «hai să-l aducem, că nu ne costă nimic».
În România e foarte greu să cumperi jucători tineri, sumele au ajuns exorbitante, plus că nu ai certitudinea că se va descurca, certitudinea că va juca”, a mai spus Vlădoiu.
Cluburile din Liga 2 abonate la bani publici „toacă” sume neverosimile
La începutul lui 2024, Gazeta a publicat o radiografie a cheltuielilor efectuate de formațiile din Liga 2 abonate la bani publici. Concluzia stridentă? Cluburile de drept public din Liga 2 cheltuie, în total, spre 20 de milioane de euro pe sezon, conform unor informații puse cap la cap de reporterul Marius Mărgărit.
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”