FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - U CLUJ 0-2

VIDEO „Se pare că metoda asta funcționează” » Sabău dezvăluie secretul, după demonstrația de fotbal a lui U Cluj în Giulești

Ioan Ovidiu Sabău în Giulești. Foto: Cristi Preda (GSP) +29   FOTO
Ioan Ovidiu Sabău în Giulești. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat marti, 17 septembrie 2024 02:37 / Actualizat miercuri, 18 septembrie 2024 13:00

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul liderului din Superligă, a oferit o perspectivă amănunțită asupra parcusului reușit de U Cluj în acest sezon. „Șepcile roșii” s-au impus la pas în Giulești, 2-0 cu Rapid, și se află pe primul loc după nouă etape.

La conferința de presă de la finalul partidei, Neluțu Sabău a abordat din mai multe unghiuri ascensiunea Universități. Tehnicianul de 56 de ani s-a referit la maniera în care a reușit să coaguleze vestiarul lui „U” și la ce strategii apelează pentru a-i ține în priză pe jucători.

Sabău, despre secretele lui U Cluj: „Contează foarte mult atmosfera! Îmi face plăcere să stau cu ei”

„Jucătorii au dat dovadă de caracter. Avem acei lideri care se impun, au personalitate și contează foarte mult atmosfera pe care reușim s-o facem împreună la vestiar, la antrenamente. O poveste frumoasă, ne bucurăm de aceste momente!

Datoria mea e să-i refac din punct de vedere mental, fizic și să-i reîncarc. Obiectivul e departe de a fi realizat și e nevoie de sacrificiu, muncă, să aibă grijă de viața lor privată, să se recupereze, să se alimenteze bine.

Reușim acest lucru, se pare că și ei se completează bine, sunt prieteni și lucrurile chiar funcționează destul de bine. Se spune că rezultatele creează o atmosferă bună, dar eu cred că nu e vorba doar de rezultate.

E un grup frumos. Îmi face plăcere să stau cu ei, fie că e vorba de antrenamente, vestiar. Chiar e o mare plăcere să antrene acești jucători”, a mărturisit Sabău.

Sigur, nu pot să-i mulțumesc pe toți. Și cei care sunt pe bancă sunt jucători de calitate. Există concurență pe fiecare post, vreau să-i văd că joacă, să se bucure de fotbal, să fie mulțumiți. Din păcate, cel mai greu e să mulțumești pe toată lumea.

- Ioan Ovidiu Sabău

Rapid - U Cluj, în runda #9 din Superliga / foto: Cristi Preda
Rapid - U Cluj, în runda #9 din Superliga / foto: Cristi Preda
Rapid - U Cluj, în runda #9 din Superliga / foto: Cristi Preda
Rapid - U Cluj, în runda #9 din Superliga / foto: Cristi Preda
Rapid - U Cluj, în runda #9 din Superliga / foto: Cristi Preda
+24 FOTO

„Le-am transmis tot timpul încredere, se pare că metoda asta funcționează!”

„Moțul” a vorbit apoi despre potențialul Universității și cum a reușit să umble la moralul și motivația elevilor săi:

„Echipa are potențial! După nouă etape, ești pe primul loc, 21 de puncte. Există calitate. De la început le-am transmis acest lucru. Ca să fixezi niște obiective sus, tu trebuie să te consideri un jucător important, un jucător valoros.

Dacă tu n-ai încredere în tine... Asta am încercat să le transmit, să creadă cu adevărat! Și nu le-am zis-o doar ca să mă apropii de ei. Am văzut în ei niște caractere frumoase, niște oameni deosebiți, profesioniști, care se antrenează foarte bine.

Și trebuie să crezi mai mult! Nu trebuie să spunem că rămânem acolo la mijlocul clasamentului... Eu cred că noi, împreună, am reușit să ne fixăm și să cădem de acord că e posibil! I-am convins, le-am transmis tot timpul încredere și se pare că metoda asta funcționează!

Cât va funcționa? Să vedem! Atât timp cât există respect, cât muncim foarte mult, voi fi prietenul lor, voi fi apropiat de ei și cred că nu au inteția să mă facă să mă schimb. Sunt convins că vor dori să mă comport la fel cu ei”, a mai spus respectatul tehnician.

Sabău e mulțumit: „Echipa arată superbine! A fost bine tot ce am făcut în vară”

Sabău a încheiat printr-o concluzie complexă vizabi de strategia pentru care s-a optat în pauza din vară.

„Se pare că tot ce am făcut în vară, pregătirea, achiziițiile, au fost lucruri bune. Este clar! Și ai acea liniște din club, ai suporterii care încurajează permanent echipa.

Repet, foarte important e ca tu să crezi că e posibil să obții rezultate bune și să te bați la play-off. Iar echipa arată bine, arată superbine! Și ca posesie, și ca joc, una-două atingeri... Și ai jucat cu Rapid, cu Șumudică, un antrenor cu foarte multă experiență, cu jucători în care s-a investit, jucători tineri foarte, foarte buni”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (10)
OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  17 Septembrie 2024, 12:56
Postat de jefynson pe 17 Septembrie 2024, 10:41

v-o dam noi ca nu sunteti in stare nici cu 10 oameni in plus sa dati 1 gol..... COPII DE 2 BANI ....MARI VENDETE SI PROSTI PE DEASUPRA :)))

...eu nu te am jignit ...esti lipsit de bun simt ca toti ardelenii tai ...vom muri si vom vedea...

soad
soad  •  17 Septembrie 2024, 12:42

Bravo Sabau, dovada ca se poate face performanta daca oferi seriozitate si mai ales continuitate! Sucu sa se lase de schimbat antrenori ca nu e nici Becali sa bage zeci de milioane de euro in Rapid si nici nu are habar de fotbal. Bergodi trebuia pastrat

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  17 Septembrie 2024, 12:08

Bravo Domnule Ioan Sabau ... O echipa frumoasa si modesta , asa cum ii sta bine oricui . Are : caracter , disciplina , incredere , daruire , sacrificiu si ceea ce consider ca este cel mai important , "mentalitate de invingator " ( numai victorie ) .

Vezi toate comentariile (10)
Comentează