FOTBAL  »  Superliga  »  IN MEMORIAM

A cucerit titlul de golgeter al campionatului, cu Gigi Mulțescu antrenor, acum 18 ani » Cum arată acum atacantul vândut de George Copos cu 4 milioane de euro

Articol de - Publicat miercuri, 18 septembrie 2024 16:55 / Actualizat miercuri, 18 septembrie 2024 18:01

Câțiva dintre componenții „Găștii nebune” a Sportului Studențesc de acum două decenii l-au condus azi pe ultimul drum pe Gigi Mulțescu, la cimitirul Colentina ”Reînvierea”. Ionuț Mazilu s-a întreținut cu Răzvan Patriche, Cristi Irimia, Costin Curelea și alți coechipieri

Mai mulți foști și actuali fotbaliști au participat astăzi la funereliile lui Gigi Mulțescu. Fostul mare fotbalist dinamovist a trecut într-o lume mai bună la 72 de ani, după o luptă crâncenă cu o boală nemiloasă. A fost înmormântat azi, cu onoruri militare, la Cimitirul Colentina „Reînvierea”.

Au fost momente emoționante trăite de oameni ce l-au cunoscut direct pe nea Gigi, care au lucrat sub bagheta dânsului.

Printre ei, o parte din foștii componenți ai „Găștii nebune” a Sportului Studențesc de acum două decenii. Ionuț Mazilu, ajuns acum la 42 de ani, s-a revăzut cu câțiva dintre coechipierii alături de care impresiona în anii 2000.

Foștii elevi au venit să-și arate respectul pentru Gigi Mulțescu, conducându-l pe ultimul drum

Mazilu a stat într-un colț, lângă biserică, atât timp cât a durat slujba religioasă, alături de Cristi Irimia, Costin Curelea și Răzvan Patriche, printre alții. La finele sezonului 2005/2006, cu Gigi Mulțescu la conducerea staff-ului tehnic, Sportul Studențesc termina pe locul 4!

A cucerit titlul de golgeter al campionatului, cu Gigi Mulțescu antrenor, acum 18 ani » Cum arată acum atacantul vândut de George Copos cu 4 milioane de euro
Mazilu de vorbă cu Kiki Irimia și cu Sabin Ghiță (cu spatele, team manager la Dinamo)

După Steaua, Rapid și Dinamo. În anul când fotbalul românesc s-a lăudat cu sfertul UEFAntastic dintre Steaua și Rapid. „Studenții” din Regie încheiau sezonul la 9 puncte de campioana Steaua, la 4 puncte de giuleșteni și la un punct în spatele „câinilor”.

Cu Gigi Mulțescu, care avea să ajungă cu probleme cardiace în acea noapte la Spitalul de Urgență, Sportul Studențesc a învins Dinamo în Ștefan cel Mare, scor 5-4, după un meci incredibil. Mazilu reușea un hattrick, Curelea înscria și el.

Ionuț Mazilu a devenit golgeterul acelei ediții de campionat, cu 22 de reușite. În acea vară, în 2006, avea să fie transferat la Rapid pentru 1,5 milioane de euro. După alți doi ani, patronul George Copos l-a vândut pe 4 milioane de euro în Ucraina, la Dnipro. Mazilu a cucerit o Cupă și o Supercupă alături de giuleșteni.

4goluri în 16 meciuri a reușit Mazilu la prima reprezentativă

80de goluri a reușit Mazilu pentru Sportul Studențesc în perioada 1998-2006

Cum și-a încheiat Ionuț Mazilu cariera: „Dacă lovitura era jumătate de centimetru mai la stânga, ajungeam în scaun cu rotile”

În 2012, pe vremea când evolua la Arsenal Kiev în Ucraina, fostul atacant al echipei naționale a primit o lovitură în coloană într-un meci în care nici nu trebuia să evolueze. În timp, accidentarea s-a dovedit a fi decisivă pentru cariera de sportiv a lui Mazilu. La doar 30 de ani.

„Eram la Arsenal Kiev și jucam în deplasare la Metalist Harkov. Antrenorul a spus că nu o să mă bage deloc, jucasem 110 minute în meciul anterior. M-a ținut pe banca de rezerve.

Am avut 1-0 și am ținut de scor mult. În minutul 85, dominam și antrenorul m-a băgat, pentru că trebuia să țină cineva de minge. Am avut la un moment dat un balon degajat de un fundaș central, dintr-o zonă laterală. Am sărit să fac preluare pe piept, iar atunci un stoper de la Metalist mi-a sărit cu genunchiul în spate. 

Exact în coloană. Mi-a fisurat două apofize. N-am simțit pe moment, deși mi s-a oprit puțin respirația. După un minut, două, am simțit că durerea se lasă pe picior. 

Am ieșit de pe teren după 3-4 minute, nu mai puteam. Nu a fost o durere insuportabilă, inițial. Cu cât se răcea corpul, începea să mă doară. A doua zi, dimineață, am făcut un CT. 

(Ce ți-a spus medicul?) Că aveam acele umerașe de la coloană fisurate. Mi-a spus că dacă era jumătate de centimetru mai la stânga lovitura, puteam ajunge în scaun cu rotile. Am avut și eu Dumnezeul meu. Am purtat un corset ulterior”, a povestit Mazilu în urmă cu câțiva ani la GSP Live.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (2)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  19 Septembrie 2024, 00:05

Dumnezeu sa-l odihnească pe Gigi Multescu. PS- Cât privește transferul lui Mazilu de la Sportul la Rapid ,acesta s-a făcut contra sumei de 2, 2 mil plus Bălan- dat la Sportul contra sumei de 1,2 mil la care G. Copos a renunțat. Prin urmare , transferul lui Mazilu a fost făcut pe cea mai mare suma din fotbalul romanesc...2,2 +1,2 =3,4 milioane .

Gronkbong
Gronkbong  •  18 Septembrie 2024, 19:20

A venit Kopic care e strain imbracat in negru si vad niste tarani pe acolo care n-au avut decenta sa-l onoreze pe omul asta nici in ultimul moment. Sa-i fie tarana usoara ca a fost atat de aproape de virusul microbist incat aproape ca a murit pe teren. Toate respectele.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează