FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ Chin la debut » Trei bariere peste care Daniel Bîrligea nu a trecut în primul meci pentru FCSB

Probleme pe care le-a avut Daniel Bîrligea la debutul pentru FCSB.
Probleme pe care le-a avut Daniel Bîrligea la debutul pentru FCSB.

Articol de - Publicat duminica, 22 septembrie 2024, 14:29 / Actualizat duminica, 22 septembrie 2024 14:46

Daniel Bîrligea (24 de ani) a debutat pentru FCSB în meciul cu Petrolul, 1-1, pe Stadionul Steaua, în cadrul etapei a 10-a. Noul atacant al roș-albaștrilor a avut o evoluție ștearsă și nu a mai revenit pe teren în repriza a doua, fiind înlocuit.

După ce a achitat două milioane de euro în schimbul său, Gigi Becali afirma că a găsit în sfârșit vârful pe care și-l dorea. Arc peste timp, primele semnale nu sunt pozitive, iar finanțatorul a și transmis un avertisment public.

Ce probleme a avut Daniel Bîrligea la debut

La FCSB, presiunea debutului a existat din totdeauna. Dincolo de patron, o declanșează inclusiv suma de transfer.

Pentru că în etapa trecută adversara bucureștenilor a fost CFR Cluj, fosta formație a atacantului, Daniel Bîrligea și-a întârziat prima apariție ca urmare a unei clauze contractuale.

Realizările sale au fost minime, iar în joc a părut mai tot timpul ocolit de către colegii săi din cauza lipsei de conexiuni.

1. Dominat de Paul Papp

Adversarul direct al lui Daniel Bîrligea a fost Paul Papp (34 de ani). Mult mai masiv și atent la poziționare, fundașul central l-a „anihilat” complet printr-un marcaj nu foarte strâns. În jocul aerian, roș-albastrul nu a avut nicio șansă și nu a reușit să se elibereze din capcana petrolistului.

Astfel, Bîrligea a apărut meteoric în careul advers, de cele mai multe ori fără să producă pericol, fără să atingă mingea. Altfel spus: zero șuturi spre poartă, zero atingeri de balon în zona de acțiune a lui Lukas Zima și nicio pasă înainte.

Chin la debut » Trei bariere peste care Daniel Bîrligea nu a trecut în primul meci pentru FCSB
Daniel Bîrligea a suferit în duelurile aeriene, în meciul FCSB - Petrolul 1-1. Foto: Cristi Preda, GSP

2. Jocul nu s-a pliat pe stilul său

Fotbalistul născut la Brăila obișnuiește să coboare des pentru a-și culege mingile. Pentru că nu a reușit să disloce defensiva „lupilor galbeni”, a încercat să se plaseze mai aproape de linia de mijloc, supraaglomerată după trecerea la sistemul 4-1-4-1.

De multe ori, jucători precum Olaru, Tănase sau Tavi Popescu l-au depășit zonal, în situațiile de atac, lăsându-l în urmă.

Începutul fazei golului marcat de Alex Băluță vine în completarea ideii că Bîrligea nu s-a regăsit în joc. Atacantul ataca colțul scurt, însă Olaru alege să trimită spre Tavi Popescu.

6pase reușite dintr-un total de 8 a oferit Daniel Bîrligea. Niciuna înainte, toate cele 8 înapoi.

3. A coborât la nesfârșit

Inteligență, forță și să nu se ferească de minge. Acestea au fost întotdeauna considerentele în baza cărora Gigi Becali și-a ales atacanții. Daniel Bîrligea s-a ferit să atace mai mult zona careului de 6 metri, acolo unde ar trebui să fie decisiv.

Prin urmare, a sfârșit în a-și căuta locul pe teren de-a lungul celor 45 de minute în care a evoluat.

1dribling a realizat Daniel Bîrligea în cele 45 de minute jucate la FCSB

„Am dat totul pentru o victorie, dar a fost egal. Cu siguranță, schimbarea mea a fost în favoarea echipei. Mai este timp, este devreme să vorbim despre primele locuri, dar sunt sigur că vom ajunge acolo. Zic cu inima: vom câștiga campionatul. Eu vreau să câștigăm campionatul și, dacă va fi bine pentru echipă, va fi bine și pentru mine. Toți așteptăm meciurile europene. Fiecare detaliu este decisiv, ne vom pregăti foarte bine. Suntem pregătiți pentru orice”, a declarat Daniel Bîrligea după FCSB - Petrolul 1-1.

Cum să mi se pară Bîrligea? Nu pot să spun după un joc. Să vedem, ce să spun după o repriză? L-am schimbat pentru că nu a contat deloc în joc. Nu a contat deloc. O să vorbesc cu el, pentru că la mine ca să joci trebuie să nu fugi de joc. Trebuie să te arăți la joc. Să nu cumva să facă și el ca alții, unii care au mai ajuns pe la FCSB. O să vedem. Cum să n-am răbdare?, că am dat bani, milioane pe el.

- Gigi Becali, patron FCSB

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Daniel Ghiță, deputat PSD, vrea să schimbe Legea Sportului » Luni depune la Senat modificările vizate: „Cluburile de drept public să iasă din federații”
Sporturi
Daniel Ghiță, deputat PSD, vrea să schimbe Legea Sportului » Luni depune la Senat modificările vizate: „Cluburile de drept public să iasă din federații”
Atenție, imagini dure! Accidentare gravă în Serie A, și-a rupt piciorul la aterizare
Campionate
Atenție, imagini dure! Accidentare gravă în Serie A, și-a rupt piciorul la aterizare
Jucătorul adus la Rapid de Lennon l-a descris pe Marius Șumudică: „Nu doar el, întreg staff-ul e așa”
Superliga
Jucătorul adus la Rapid de Lennon l-a descris pe Marius Șumudică: „Nu doar el, întreg staff-ul e așa”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (1)
teleleu_ionel
teleleu_ionel  •  22 Septembrie 2024, 15:05

Florin Andone 2.0. Asa era si la CFR; alearga mult, cu capul in pamant, forta imensa, jucator serios (e crescut afara, la fel ca Andone) dar cu mingea... mai putin.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează