FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Lixandru sau Chiricheș? Planul pregătit de FCSB pentru a remedia problemele din defensivă

Mihai Lixandru // FOTO: Imago
Mihai Lixandru // FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 23 septembrie 2024, 13:47 / Actualizat luni, 23 septembrie 2024 14:00

FCSB l-a pierdut pentru următoarea lună pe fundașul central Siyabonga Ngezana (27 de ani), iar situația din Superligă e una complicat în perioada următoare, mai ales că Mihai Popescu va rata următoarele etape din cauza eliminării din meciul cu Petrolul (1-1) ♦ FCSB încearcă acum să facă planul pentru perioada următoare, una de foc, cu meciuri din trei în trei zile.

Campioana se pregătește de debutul în Europa League (joi, ora 22:00, cu letonii de la RFS). E un meci în care FCSB e văzută drept favorită, iar staff-ul roș-albastru stă liniștit pentru că se știe cum va arăta linia de fund: CrețuPopescu, Dawa, Radunovic.

Însă problemele apar în campionat. Mihai Popescu este suspendat, iar Charalambous are de ales într-o două soluții care nu sunt cele ideale.

Variantele pentru defensiva roș-albastră la meciul cu Sepsi sunt Mihai Lixandru, un mijlocaș la închidere care nu a mai jucat de la începutul lunii și care abia s-a recuperat după accidentare, și Vlad Chiricheș, un fundaș cu experiență, dar pe care Gigi Becali l-a criticat în mai multe rânduri, și la care chiar s-a gândit să renunțe.

Dilemă pentru FCSB: Chiricheș sau Lixandru în meciul cu Sepsi?

Din informațiile Gazetei Sporturilor, staff-ul FCSB a început deja să pregătească un anumit scenariu. Pentru că Mihai Lixandru s-a recuperat după accidentare, roș-albaștrii speră să-l folosească în finalul meciului cu RFS, dacă scorul o va permite. Apoi, dacă totul va decurge cum trebuie, el ar urma să înceapă ca titular meciul cu Sepsi, alături de Dawa.

Acest plan este pe placul patronului Gigi Becali, care după 0-2 cu Hermannstadt l-a criticat pe Chiricheș și chiar anunța că ar dori să renunțe la el.

„Eu le-am spus că atunci când îl văd pe Chiricheş, am emoţii cu el. I-am zis lui MM să jucăm cu Kiki sau cu Lixandru fundaş, că mi-e frică cu Chiricheş. Primul gol e al lui. Al doilea gol e al lui (n.r. cu Hermannstadt), laşi mingea la adversar? Te doare capul!”, spunea Becali la finalul lunii august.

Ulterior, chiar a declarat că-l va scoate pe lista pentru Superligă, dar fundașul de 34 de ani a rămas în lot.

Lixandru, mai multe minute decât Chiricheș

În acest sezon, până la accidentarea din meciul cu UTA, Mihai Lixandru a fost unul dintre oamenii de bază ai campioanei. Mijlocașul de 23 de ani a bifat 14 partide până acum, în toate competițiile. Și chiar a mai jucat ca fundaș central, în partida cu LASK Linz, din Europa League.

De partea cealaltă, Chiricheș a strâns doar 6 prezențe în tricoul roș-albastru. Și nu a mai prins niciun minut, în Superligă, de pe 25 august, de la partida cu Hermannstadt când a intrat la pauză. Ulterior, a mai jucat 20 de minute, pe 20 august, în returul cu LASK, din preliminariile Europa League.

Defensiva FCSB scârțâie

În ediția precedentă, apărarea roș-albastră a fost un punct forte în startul sezonului. În 9 meciuri, elevii lui Charalambous au încasat anul trecut 7 goluri. Cu 4 mai puțin decât a primit în acest an.

De remarcat și că FCSB a avut un singur meci în care nu a primit gol: victoria cu UTA (2-0). Spre deosebire, în ediția precedentă a Superligii, echipa roș-albastră a păstrat poarta intactă în patru ocazii.

Ce perechi de fundași centrali a avut FCSB în sezonul actual:

  • U Cluj (1-1): Dawa – Ngezana
  • Unirea Slobozia (2-2): Dawa – Ngezana
  • Oțelul (0-2): Haruț – Chiricheș
  • Farul (3-2): Dawa – Chiricheș
  • Poli Iași (0-1): Dawa – Ngezana
  • Hermannstadt (0-2): Dawa – Ngezana
  • UTA (2-0): Dawa – Ngezana
  • CFR Cluj (2-2): Dawa – Popescu
  • Petrolul (1-1): Dawa – Popescu
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
Superliga
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (3)
xsandum
xsandum  •  23 Septembrie 2024, 16:43

FARA CHIRICHES! NU MAI POATE!

legio.sud
legio.sud  •  23 Septembrie 2024, 14:08

Text greșit , corect este fcsb are de ales între Mihai Licsandru, un închizător abia refăcut și o petardă Chiricheș care stă doar să umfle salariul …

Catalynn_25
Catalynn_25  •  23 Septembrie 2024, 14:08

Ce fel de întrebare e asta?! Kiri$ clar! Sunt cel mai mare fan, nu m-a dezamăgit în niciun meci! :-)))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează