SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Simona Halep și-a aflat adversara din primul tur de la Hong Kong

Articol de - Publicat duminica, 29 septembrie 2024, 12:37 / Actualizat duminica, 29 septembrie 2024 13:07

Simona Halep (33 de ani, #1130 WTA) și-a aflat adversara din primul tur al turneului WTA 125K de la Hong Kong. Sportiva „tricoloră” va juca împotriva australiencei Arina Rodionova (34 de ani, #114 WTA).

Simona Halep nu a mai participat la o confruntare oficială din luna mai, din cauza unei accidentări la genunchi. Ea a jucat ultima dată la Trophee Clarins, dar s-a în primul tur, cu McCartney Kessler, și a abandonat.

Simona Halep și-a aflat adversara din primul tur de la Hong Kong

Simona Halep va debuta la turneul de la Hong Kong împotriva australiencei Arina Rodionova. Halep a primit un wild-card pentru acest turneu, care va avea loc în perioada 30 septembrie - 6 octombrie 2024.

Pe tabloul principal este calificată și Gabriela Ruse (26 de ani, 93 WTA). Aceasta o va înfrunta pe americanca Alycia Parks (23 de ani, 128 WTA).

Fondul total de premiere al competiției este de 115.000 de dolari.

Ce sunt turneele WTA 125?

Circuitul feminin a inclus din 2012 turneele WTA125 sub titulatura de seria Challenger, denumire similară celei din ATP. Sunt situate imediat sub turneele cel mai bine răsplătite cu puncte și bani, oferind însă, la rândul lor, recompense decente.

În 2023, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan au fost singurele jucătoare din România care s-au impus într-un astfel de turneu, la Reus, în Spania, respectiv la Iași.

Simona Halep a făcut anunțul mult așteptat chiar după ziua ei: „Mai repede decât m-am așteptat”

A doua zi după ce a împlinit 33 de ani, Simona Halep a anunțat că a acceptat invitația organizatorilor de la Hong Kong.

Cea mai recentă apariție a Simonei Halep a fost la finala Țiriac Foundation Trophy 2024
Cea mai recentă apariție a Simonei Halep a fost la finala Țiriac Foundation Trophy 2024
+17 FOTO

Printr-un filmuleț postat pe X, fostul Twitter, Simona Halep a anunțat că va participa la turneul de la Hong Kong.

„Salutare tuturor! Mi-am dat seama că e o zi grozavă pentru a vă da vestea că voi reveni pe teren mai devreme decât mă așteptam. O să zbor la Hong Kong mâine (n.r. duminică) pentru a participa la WTA 125 Hong Kong Open. Le mulțumesc organizatorilor pentru wildcard și abia aștept să vă văd acolo”, a anunțat Simona Halep.

Simona Halep a împlinit vineri vârsta de 33 de ani. Ea a fost sărbătorită în familie și a publicat câteva fotografii pe rețelele sociale. Dubla câștigătoare de Grand Slam, jucătoare cu un total de 24 de trofee în palmares, a petrecut această zi specială alături de cei dragi.Simona i-a avut alături pe părinții ei, pe fratele Nicolae și cumnata Luminița, alături de fiica acestora.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
În ziua în care FCU Craiova a fost umilită de CS Afumați, Mititelu mai încasează o lovitură: „Merg la FIFA!”
Liga 2
În ziua în care FCU Craiova a fost umilită de CS Afumați, Mititelu mai încasează o lovitură: „Merg la FIFA!”
Dorinel Munteanu: „Nu am fost prieten cu cei din generația mea, doar coechipier” » Replica omului cu care a împărțit vestiarul a venit imediat
Superliga
Dorinel Munteanu: „Nu am fost prieten cu cei din generația mea, doar coechipier” » Replica omului cu care a împărțit vestiarul a venit imediat
Uraganul John a devastat arena de 500 de milioane de euro » Împrejurimile, inundate complet
Tenis
Uraganul John a devastat arena de 500 de milioane de euro » Împrejurimile, inundate complet

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (21)
Catalynn_26
Catalynn_26  •  29 Septembrie 2024, 18:16
Postat de MaxiP pe 29 Septembrie 2024, 17:31

Din contra, fizic nu are nicio problema sa revina, pana la urma e aspectul principal care a facut-o jucatoare de top. La 33 de ani inca sunt jucatoare revenite dupa retragere (in general tot jucatoare mobile, cu aspect fizic asemanator) si care joaca la un nivel bun. Si sincer, daca Serena a putut juca 4 finale de mare slam la aproape 40 ani cu fizicul ei... adevarat, avea alte atuuri, dar oricum, nu vad lucrurile chiar asa. Vedem si exemplele din tenisul masculin, unde o parte din veterani raman sa joace la nivel inalt, cei cu o buna mobilitate chiar dominand fizic adversari mult mai tineri. Repet, Halep revine si in top 10, ca sa nu risc sa spun ca si mai bine (ceea ce cred ca e foarte posibil), nu se pune problema sa nu fie in top 100, decat in situatia in care chiar nu mai poate juca, dar nu din cauza lipsei capacitatilor fizice, ci a accidentarilor care sa-i intrerupa frecvent meciuri sau competitii. Altfel, parerea mea e ca in maxim 6-7 turnee incepand cu cel de maine, e inapoi in top 100. Dar, ce ziceam, 6-7 turnee legate, pe finalul acestui an, nu 6-7 turnee in urmatoarele 12 luni, din care 3-4 intrerupte prin abandonuri in tururile 1-2. Daca ea leaga un numar de genul pe finalul acestui an, crede-ma, termina anul in top 100.

Și accidentările tot de vârsta și uzura corpului țin … Comparații cu Serena sau tenisul masculin nu își au rostul, deci să o vedem în top 100 măcar și discutăm după. Date fiind circumstanțele, intrarea în top 100 o voi considera o realizare extraordinară, așa ca din partea mea multă sănătate si succes!

Vardy.Party
Vardy.Party  •  29 Septembrie 2024, 18:15
Postat de dobrin pe 29 Septembrie 2024, 16:39

Poate e mai bine pentru ea sa nu-si revina, sa isi intemeieze si ea o familie. Asa daca da iar de bani o mai intinde vreo 2-3 ani si ramane cu cainii si pisicile ca Maricica Puica.

Poate, dar pisicile ei vor avea poșetă Chanel.

Trandafir
Trandafir  •  29 Septembrie 2024, 17:58

Succes Simo ! Iti doresc sa castigi trofeul !

Vezi toate comentariile (21)
Comentează