FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMIE

VIDEO + FOTO Joan Laporta, în România! Imagini tari din această seară: „Știți de ce n-au fost invitați Hagi și Popescu?”

Joan Laporta a ajuns în România, foto: Carmen Dumitru +40   FOTO
Joan Laporta a ajuns în România, foto: Carmen Dumitru

Articol de , , - Publicat marti, 08 octombrie 2024 20:14 / Actualizat marti, 08 octombrie 2024 20:41

Joan Laporta (62 de ani), președintele Barcelonei, a ajuns la București în această seară. Motivul prezenței? FC Barcelona și-a deschis academie de fotbal în România, iar Laporta a fost prezent la inaugurare.

Deschiderea oficială a noului proiect a avut loc pe arena Arcul de Triumf.

+35 FOTO

Prezent în studio, Florin Prunea s-a arătat contrariat de faptul că Gheorghe Hagi (59 de ani) și Gică Popescu (56 de ani), foștii jucători ai Barcelonei, n-ar fi fost invitați la acest eveniment, mai ales că fostul lor coechipier din Generația de Aur, Florin Răducioiu, a fost numit președintele noii academii a grupării blaugrana.

„Știți de ce nu sunt Hagi și Popescu, foștii jucători ai Barcelonei? Nici nu cred că au fost invitați, sunt concurența”, a punctat fostul portar, la Fotbal Club, de la Digi Sport, cu trimitere la Academia pe care o deține „Regele”.

VIDE. Joan Laporta a ajuns în România, la inaugurarea noii Academii a Barcelonei din București

Laporta, președintele Barcelonei, a venit la Arcul de Triumf, însoțit de Florin Răducioiu și alte personalități importante.

Răducioiu a vorbit în catalană, în momentul prezentării Academiei. Laporta a tăiat panglica, a spus „Mulțumesc!”, apoi i-a amintit în discursul lui pe Iordănescu, Gică Popescu, Hagi, afirmând că România e o țară a fotbalului, care a dat jucători importanti.

A fost aplaudat la scenă deschisă de toată lumea, iar copiii s-au înghesuit la autografe.

„În momente precum acestea simți importanța a tot ceea ce reprezintă Barcelona. Este un punct de referință în fotbal cu atât mai mult cu cât România este o țară a fotbalului și are foarte mulți jucători mari. Mi-ați ajuns la inimă, mi-aș fi dorit să știu să vorbesc românește”, a declarat Laporta.

Barca Academy România are deja și site oficial. Acolo au fost anunțate obiectivele și aspirațiile noii școli de fotbal: „La Barca Academy București, dezvoltăm un proiect complex prin educație. Nu ne dorim doar să formăm sportivi de elită, ci să cultivăm sportivi inteligenți și echilibrați. Prin programele noastre unice de metodologie, inspirate de valorile FC Barcelona, combinăm antrenamentul fizic de înaltă calitate cu dezvoltarea mentală și emoțională.

Considerăm important ca viitorii campioni să își gestioneze cât mai bine primii bani câștigați din fotbal, de aceea adăugăm ore de educație financiară în curriculum-ul nostru. Astfel, îi ajutăm pe tinerii sportivi să își construiască un viitor sigur și prosper, atât pe terenul de fotbal, cât și în afara acestuia.

Ne concentrăm pe crearea unui mediu unde sportivii învață să fie disciplinați, să gândească strategic și să colaboreze eficient. Credem că adevăratul succes vine din excelența sportivă îmbinată cu o educație solidă și principii morale puternice.”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali visează degeaba! De ce nu se va face transferul anului în Superliga: are șanse minime să îl aducă la FCSB
Superliga
Gigi Becali visează degeaba! De ce nu se va face transferul anului în Superliga: are șanse minime să îl aducă la FCSB
Au apărut imaginile cu cel mai nou stadion din Superliga: „Facem echipă acum”
Superliga
Au apărut imaginile cu cel mai nou stadion din Superliga: „Facem echipă acum”
Joan Laporta, în România! Imagini tari din această seară: „Știți de ce n-au fost invitați Hagi și Popescu?”
Superliga
Joan Laporta, în România! Imagini tari din această seară: „Știți de ce n-au fost invitați Hagi și Popescu?”

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (16)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  09 Octombrie 2024, 00:00
Postat de 88gore88 pe 08 Octombrie 2024, 22:26

Nu vine nimeni sa re invete fotbal sau sa te ajute sa te dezvolti.Vin sa speculeze intr-o piata virgină si atat.Au avut informatii ca nimeni nu se implica si ca toti cred ca a avea o academie este o povara.Atat STAT-ul român cat si FRF au fost surprinsi in offside de aceasta speculatie a lui Laporta devenit iubitor de popor român primitor. Probabil a vrut sa zica primitiv. Se va intampla la fel cum a facut Anglia in Irlanda,Kane,Grilish,Declan Rice sau Gareth Bale au fost juniori irlandezi.Azi,Irlanda este mai slaba ca Irlanda de Nord...

Mai pardon că Gateth Bale e galez.

o_bic
o_bic  •  08 Octombrie 2024, 23:39

Răducioiu a vb in catalană: ,,como se dice?" In ce privește lipsa celor 2 Gică,puteau fi inlocuiți de viitorul balon de aur,*** (25 de ani)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  08 Octombrie 2024, 23:30
Postat de 21lva pe 08 Octombrie 2024, 21:04

Președinte la Barcelona Academy un fost jucător la Espanyol

Ca sa vezi ...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează