INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

LIVE ORA 21:45 Spania - Danemarca, confruntare din primul eșalon în Liga Națiunilor » Echipe probabile + cele mai tari cote

Articol de - Publicat sambata, 12 octombrie 2024, 11:36 / Actualizat sambata, 12 octombrie 2024 11:36

Spania și Danemarca, selecționatele pregătite de Luis de la Fuente și Lars Knudsen, se vor întâlni în această seară, de la ora 21:45 pe Estadio Nueva Condomina din Murcia, într-un duel din cadrul etapei cu numărul 3 al noului sezon de UEFA Nations League. Partida va putea fi urmărită liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe PrimaSport 1 și DigiSport 1.

Rezultatele etapei a 3-a din Liga Națiunilor (Liga A)

Spania - Danemarca » LIVE de la ora 21:45

Spania - Danemarca » Echipe probabile:

Spania (4-3-3): Raya - Porro, Cubarsi, Laporte, Cucurella - Pedri, Zubimendi, Ruiz - Yamal, Morata, Baena
Selecționer: Luis de la Fuente

Danemarca (3-5-2): Schmeichel - Kristensen, Vestergaard, Nelsson - Bah, Hojbjerg, Hjulmand, Eriksen - Kristiansen - Poulsen, Hojlund
Selecționer: Lars Knudsen

Stadion: Estadio Nueva Condomina (Murcia)
Arbitru: Serdar Gözübüyük (Olanda)

Selecționata „La Roja”, neînvinsă într-un meci oficial de 19 luni

Luis de la Fuente a preluat șefia băncii tehnice a naționalei Spaniei pe 8 decembrie 2022, după Campionatul Mondial din Qatar, unde ibericii au suferit o eliminare prematură, fiind învinși la penalty-uri de către Maroc, în optimile de finală.

De atunci însă, Spania a disputat 23 de meciuri, în urmă cărora a înregistrat 18 victorii, 3 rezultate de egalitate și doar 2 înfrângeri.

Unul dintre eșecuri a venit chiar în acest an, 0-1 împotriva Columbiei într-un meci amical, iar singura partidă oficială pierdută de trupa lui Luis de la Fuente a avut loc în martie 2023, atunci când spaniolii au fost învinși de Scoția, 0-2, în preliminariile Campionatului European care a avut loc în această vară și care a fost câștigat de către iberici.

Mai mult decât atât, selecționata „La Roja” a reușit să câștige și precedenta ediție a Ligii Națiunilor (2022-2023), moment în care ibericii au oprit o secetă de 11 ani în care nu au izbutit să cucerească vreun trofeu la nivel de seniori.

Ultimul succes avusese loc în anul 2012, când selecționata pregătită la momentul respectiv de către Vicente del Bosque a triumfat la Campionatul European din Polonia și Ucraina.

În actualul sezon din Liga Națiunilor, băieții lui de la Fuente ocupă doar poziția a doua în grupa A4, având 4 puncte după primele două etape.

Campioana europeană en-titre nu a reușit decât un rezultat de egalitate în prima rundă, 0-0 cu Serbia la Belgrad, dar s-a descătușat în etapa a doua, când a învins-o categoric pe Elveția la Geneva, scor 4-1.

Spania nu va putea conta pe nume importante pentru dubla cu Danemarca și Serbia

Tehnicianul iberic în vârstă de 61 de ani a subliniat la conferința de presă premergătoare partidei din această seară faptul că a fost extrem de constrâns în ceea ce privește variantele pe care le-a avut la dispoziție pentru alcătuirea lotului ce va da piept cu Danemarca și Serbia.

Printre numele importante care nu au putut fi selectate pentru această dublă se numără Dani Carvajal, Rodri, Unai Simon, Robin Le Normand, Gavi, Dani Olmo, Ferran Torres și Nico Williams.

Danezii, lideri după primele două etape

De cealaltă parte, elevii lui Lars Knudsen s-au impus în ambele partide disputate până acum în acest sezon din Liga Națiunilor (2-0 cu Elveția și Serbia), clasându-se astfel pe prima poziție a grupei A4, cu 6 puncte după primele două runde.

La Campionatul European din această vară, nordicii s-au oprit în optimile de finală, după ce au fost învinși de Germania, scor 2-0. În urma acestei partide, în care danezii au contestat vehement arbitrajul, Kasper Hjulmand și-a dat demisia din funcția de selectioner al naționalei Danemarcei.

Clasament UEFA Nations League (Liga A):

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Așa ceva?! Cât s-a terminat amicalul Rapid - Voluntari, cu „greii” N'Jie și Boupendza titulari la debut » „Sunteți top, domnule Șumudică!”
Superliga
Așa ceva?! Cât s-a terminat amicalul Rapid - Voluntari, cu „greii” N'Jie și Boupendza titulari la debut » „Sunteți top, domnule Șumudică!”
Imaginea care a „aprins” Instagramul internaționalilor români aflați în Cipru: „Nu mai încapi în poză, frate!”. Reacția lui Alibec
Nationala
Imaginea care a „aprins” Instagramul internaționalilor români aflați în Cipru: „Nu mai încapi în poză, frate!”. Reacția lui Alibec
Fostul lider WTA s-a căsătorit » Cum a cucerit-o printr-o abordare pe stradă: „Este un film total! Am știut din prima”
Tenis
Fostul lider WTA s-a căsătorit » Cum a cucerit-o printr-o abordare pe stradă: „Este un film total! Am știut din prima”

A jucat pentru România la un Mondial, apoi a ajuns la Campionatul de la Canal! » Povestea celei mai infame competiții din România: fotbal, muncă silnică și torturi aplicate de criminali de drept comun!

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (1)
andy_mihailescu86
andy_mihailescu86  •  12 Octombrie 2024, 14:55

Oricate trofee ar castiga echipa asta a Spaniei, tot nu se compara cu acea echipa a lui Aragones/Del Bosque...Probabil cel mai frumos fotbal practicat dupa perioada Maradona. Aia a fost adevarata tiki-taka, cand Iniesta, Xavi, Torres si Villa schimbau pase in careul advers, nu ca acum...in propria jumatate.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează