FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

DUMINICĂ, LIVE DE LA 21:00 Dinamo - FCSB, derby-ul înapoi la locul faptei » Ce iureș o să fie pe Arena Națională! Echipele pregătite de Kopic și Charalambous, cum arată cotele la pariuri + 10 statistici tari

Dinamo-FCSB sau „Eternul derby” a ajuns la un nou episod / Sursă foto: Imago Images +48   FOTO
Dinamo-FCSB sau „Eternul derby” a ajuns la un nou episod / Sursă foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat sambata, 19 octombrie 2024, 03:55 / Actualizat sambata, 19 octombrie 2024 04:21

Dinamo și FCSB se reîntâlnesc duminică, de la 21:00, în cel mai așteptat meci din fotbalul românesc. Pe Arena Națională, locul unde cele două rivale s-au ciocnit cel mai des în ultimul deceniu, sunt așteptați peste 40.000 de fani! Derby-ul orgoliilor va fi liveTEXT&FOTO pe GSP.ro, cu informații în timp real de la reporterii Gazetei, care vor acoperi meciul din toate unghiurile stadionului.

Să fie derby! După mult timp, Dinamo se poate lăuda că pornește duelul contra rivalei FCSB pe picior de egalitate. „Câinii” stau mai bine în clasament și, bazându-se pe avantajul numeric al publicului, speră că vor îngenunchea campioana pe cel mai mare stadion al țării.

Forma de moment și valoarea loturilor înclină, mai degrabă, spre un Derby de România cu FCSB în pole-position. Roș-albii au tot pierdut teren în ultimele etape, în timp ce rivalii din Berceni s-au redresat după startul modest de campionat și lasă impresia că-s cu turațiile la maximum.

Schimbare radicală înainte de Dinamo - FCSB » Se întâmplă după 8 ani!
DINAMO - FCSB
Schimbare radicală înainte de Dinamo - FCSB » Se întâmplă după 8 ani!

LIVE | Dinamo - FCSB, duminică, live de la 21:00

Dinamo - FCSB, echipele probabile anunțate de GSP:

Dinamo: Golubovic - Sivis, Boateng, Patriche, Opruț - Gnahore, Olsen, Cîrjan - Milanov, Selmani, Politic
Rezerve: Roșca, Costin, Licsandru, Ahmed Bani, Abdallah, Homawoo, Caragea, Mărginean
Antrenor: Zeljko Kopic
Absenți: Bordușanu, Florescu (accidentați)

FCSB: Târnovanu - Crețu, Dawa, Chiricheș, Radunovic - Șut - Miculescu, Băluță, Olaru, Tavi Popescu - Bîrligea
Rezerve: Vlad, Tănase, Miculescu, Daniel Popa, Baeten, Ștefănescu, Panțîru, Musi, Radunovic, Luis Phelipe
Absenți: Ngezana (incert), Lixandru (accidentat)
Antrenor: Elias Charalambous

Arbitru: Marin Barbu (Făgăraș). Derby de România va fi arbitrat de Marian Barbu (36 de ani), un arbitru cu ecuson FIFA, dar care se află în fața primului Derby de România.
Stadion: Arena Națională, București

FOTO. Se anunță spectacol la Dinamo - FCSB! GSP prezintă o colecție impresionantă a scenografiilor din ultimii 20 ani

+43 FOTO

Dinamo - FCSB, cifrele și detaliile remarcate de statisticianul GSP Liviu Manolache: 7 informații din istoria recentă a disputelor Dinamo-FCSB

  • 9 august 2015, FCSB-Dinamo 0-0 a fost singura remiză albă consemnată în precedentele 52 de confruntări din campionat. Ba mai mult, media de goluri all-time (toate competiţiile) este una formidabilă - 2,84 goluri / meci.
  • Ultimul succes reuşit de dinamovişti pe prima scenă: 16 februarie 2020, Dinamo-FCSB 2-1.
  • 12 septembrie 2021, FCSB-Dinamo 6-0 (marcatori Cl. Keşeru, Oct. Popescu, P. Vinicius, A. Cordea, V. Gheorghe, A. Miron), cea mai severă înfrângere suferită de roş-albi în cele 75 de sezoane strânse în principala competiţie internă.
  • Cea mai recentă dispută directă din Superliga României: 26 noiembrie 2023, Dinamo-FCSB 0-1, gol înscris de Florinel Coman. A fost al şaselea succes consecutiv reuşit roş-albaştri în campionat, fiind şi cea mai lungă serie cu victorii în derby-urile de pe prima scenă din istoria celor de la FCSB.
  • Harlem Gnohere este singurul jucător străin din istoria derby-ului care a marcat pentru ambele echipe în Superligă (13 meciuri, 6 jocuri / 2 goluri Dinamo, 7 jocuri / 1 gol FCSB).
  • Câte opt prezenţe în ,,Clasicul României" au strâns pentru Dinamo actualii ,,roş-albaştri" Daniel Popa şi Mihai Popescu, fix câte derby-uri au împreună toţi jucătorii din lotul roş-albilor.
  • Arena Naţională", stadion inaugurat în 2011, va găzdui cel de-al 28-lea duel dintre cele două în toate competiţiile, cei mai mulţi spectatori înregistrându-se pe 17 mai 2012, 49.759 spectatori, în FCSB-Dinamo 3-2.

Dinamo - FCSB, în 10 statistici din sezonul curent

  • Dinamo este neînvinsă în precedentele 12 meciuri jucate în campionat pe teren propriu, interval în care a înregistrat acasă nouă victorii şi trei remize.
  • 25 august 2024, FC Hermannstadt-FCSB 2-0 a fost ultima înfrângere suferită într-un meci oficial de trupa antrenată de Elias Charalambous. Au urmat şase succese şi două rezultate de egalitate.
  • Dinamo a încheiat etapa anterioară cu cel mai bun atac, 21 de goluri marcate (la egalitate cu CFR), dintre care 13 până la pauză.
  • Şapte goluri din faze fixe a marcat FCSB, dintre care patru în urma unor lovituri libere.
  • Dinamo a primit cel puţin un gol în 11 dintre cele 12 partide. De partea cealaltă, oaspeţii din acest joc au două meciuri fără gol încasat.
  • Cu şase goluri şi patru pase decisive, Astrit Selmani este jucătorul din Superligă cu cele mai multe contribuţii ofensive în sezonul curent.
  • Antrenorii Zeljko Kopic (34 jocuri în Superligă) şi Elias Charalambous (60 meciuri în campionat) se vor afla faţă-n faţă pentru întâia oară.
  • 24 de jucători au bifat cel puţin o prezenţă pentru Dinamo în campionatul curent, dintre care opt au debutat pe prima scenă din România.
  • Dinamo este echipa pentru care jucătorii autohtoni eligibili U 21 au strâns cele mai multe minute în acest sezon - 2.314.
  • FCSB s-a bazat în cele 11 jocuri din ediţia în curs pe 29 de fotbalişti, 18 dintre ei având fiecare peste 100 de meciuri în Superligă.

Zeljko Kopic, înainte de marele derby cu FCSB: „Suntem pregătiți, vrem să câștigăm puncte!”

Zeljko Kopic, 47 de ani, antrenorul lui Dinamo, a prefațat derby-ul cu FCSB:

„Au o echipă bună, au calitate. Pe de altă parte, lotul nostru este pregătit. Doar Antonio Bordușanu și Florescu sunt indisponibili, toți ceilalți sunt pregătiți pentru acest meci. Avem suporterii în spate și mă aștept la un meci bun, cu multă calitate în ambele tabere. Sper ca la final noi să avem motiv de bucurie.

Este un adevărat derby, nu ieșim pe teren doar să ne mulțumim că suntem aici, ci pentru a câștiga și a demonstra că putem presta un fotbal de calitate contra campioanei, că merităm respect și pentru a câștiga puncte.

Vom încerca să jucăm cu multă energie, multă intensitate, să ținem de minge cât de mult putem, să creăm ocazii și să avem stabilitate defensivă. Este important să o facem mai ales cu FCSB, care are potențial ofensiv, știe să controleze și să lege jocul. Nu ne vom schimba abordarea, deși ne așteaptă un meci dificil.

Simt o energie bună la antrenamente. Este un sentiment diferit când întreg lotul este disponibil. Legăturile sunt mai bune, energia la fel, suntem pregătiți pentru acest meci”.

Știu că vor veni mulți oameni, știu cât de important este acest meci pentru fanii lui Dinamo. Anul acesta e diferit, ambele sunt echipe bune. Am avut mulți accidentați, dar acum toți jucătorii sunt apți de joc, deci cred că vom face un meci bun. Nu e nimeni favorit, e un derby, nu e un meci ca oricare altul. Echipa care va face mai puține greșeli și va fi mai concentrată va câștiga.

- Eddy Gnahore, mijlocaș Dinamo

Cătălin Cîrjan a prefațat derby-ul cu FCSB: „Ea este adevărata Steaua!”

Cătălin Cîrjan, 21 ani, unul dintre cei mai buni dinamoviști în acest start de sezon (5 goluri în 13 partide din toate competițiile), a prefațat derby-ul de duminică seară dintre Dinamo și FCSB.

„Atmosfera este excelentă, deja am început pregătirea. Analizăm eficient adversarul, ne pregătim bine pe teren. După acest început bun de campionat, avem mare încredere în noi. Sunt sigur că totul o să fie bine.

Este un derby, deci este foarte important pentru suporterii noștri să câștigăm. Intrăm și dăm totul! Așteptam nerăbdător să vină aceste derby-uri, să merg pe stadion. Cred că FCSB este adevărata Steaua.

Deocamdată, nu am fost pe teren într-un derby, însă când vin 40.000 oameni să te vadă, te simți fotbalist, cu siguranță”, a spus Cîrjan, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Gigi Becali a făcut strategia pentru perioada de „foc” care o așteaptă pe FCSB

Gigi Becali, patronul de la FCSB, a anunțat cum va aborda echipa lui perioada extrem de dificilă aflată la orizont, în care campionii en titre vor juca mai multe derby-uri, dar și două meciuri europene.

Pe cei de la FCSB îi așteaptă o perioadă foarte dificilă, în care vor juca 7 meciuri cu adversari puternici într-un interval de 23 de zile. Vor întâlni în Europa Rangers și Midtjylland, iar în campionat vor da de Dinamo, Rapid, CSU Craiova, dar și de liderul U Cluj. În acest timp vor disputa și un meci în Cupa României, tot contra rivalei Dinamo.

Latifundiarul spune că, pentru a rezista pe toate fronturile, va începe cu garnitura secundă în două dintre următoarele partide. Este vorba despre meciul cu Rangers, din Europa League, precum și de cel cu Dinamo din Cupa României.

„Încet, încet, am început să înțeleg fanatismul suporterilor și să zic că sunt mai importante meciurile cu Dinamo. Plus că la fotbal trebuie să le faci pe plac suporterilor, eu nu prea le-am văzut pe astea. Acum încep să înțeleg. Va fi cea mai bună echipă.

Am spus că menajăm jucătorii în Scoția, la Rangers. Aceeași echipă care va juca cu Dinamo va fi și cu Rapid. În Cupă cu Dinamo va juca echipa care va juca cu Rangers, nu vor fi starurile. Orice meci european care va fi acasă e ca să le facem pe plac suporterilor, că de aia au dat milioane pe bilete, ca să câștige echipa lor.

Cu Craiova, în campionat, o să jucăm cu echipa standard și la fel și cu Midtjylland”, a spus Gigi Becali, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Bănel Nicoliță e nostalgic după derby-urile Dinamo - FCSB: „Aș da orice să mai joc unul”

Bănel Nicoliță (39 de ani) a vorbit, într-un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, despre meciul Dinamo - FCSB, despre amintirile legate de derby și diferențele dintre loturile celor două echipe.

„Va fi un derby frumos, între două echipe bune. Dinamo are altă față decât sezonul trecut, e într-o formă bună. O să fie un meci frumos, mai ales că s-au vândut toate biletele. Aștept ca FCSB să câștige clar, dar nu va avea un meci ușor. E cel mai echilibrat derby din ultimii ani”.

Apoi, emoționat, a depănat mai multe amintiri din derby-urile dintre Dinamo și FCSB:

„Îți spun sincer, și-acum aș vrea să intru într-un derby, aș da orice să mai joc! Abia așteptam, când se trăgea la sorți și aveam derby în etapa a 10-a, de exemplu, mă gândeam, băi, frate, când vine odată să intru pe teren să joc? Eu, unul, sunt creat pentru așa ceva. Am trăit emoțiile derby-ului cu Dinamo, eu sunt stelist de mic copil, am trăit astfel de meciuri.

Să vă povestesc așa un meci, era înainte de Paște, când am pierdut cu 2-4, în 2007, pe Ghencea, era Învierea. Ce credeți? După meci, m-am dus la Brăila, nu am vorbit cu nimeni. Am plâns tot drumul, de la București până la Brăila, am plâns non-stop!

Pentru că atunci consider că am pierdut nemeritat. Ca să vezi ce noroc au avut! Ei au avut 4 șuturi și alea au fost 4 goluri! E cea mai urâtă amintire dintr-un derby pentru că am pierdut nemeritat. Lor le-a intrat tot și nouă deloc, am avut o supărare în mine.

Cea mai frumoasă amintire dintr-un derby a fost în 2004 - 2005. Doar ce venisem de la Poli Timișoara, a fost primul meci al meu ca debut, chiar cu Dinamo. Am jucat 7-8 minute, am intrat la scorul de 1-0, în Ghencea, când Nicolae Dică a marcat. Atunci a fost cel mai frumos moment pentru că până atunci derby-urile le trăiam ca suporter”, a completat Nicoliță.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Florinel Coman, mai bun decât fostul atacant de la Real Madrid » Ce notă a primit după ultimul meci în Qatar
Stranieri
Florinel Coman, mai bun decât fostul atacant de la Real Madrid » Ce notă a primit după ultimul meci în Qatar
Dorinel Munteanu: „Am gândit cu inima, dar acum a venit momentul să iau decizia corectă!” + Iureș la Cluj: „Dacă spun mai multe, voi fi chemat la Comisii”
Superliga
Dorinel Munteanu: „Am gândit cu inima, dar acum a venit momentul să iau decizia corectă!” + Iureș la Cluj: „Dacă spun mai multe, voi fi chemat la Comisii”
Iau galben cu Dinamo, nu joacă cu Rapid! » Doi fotbaliști de la FCSB, la un galben de suspendare înainte de Derby de România
Superliga
Iau galben cu Dinamo, nu joacă cu Rapid! » Doi fotbaliști de la FCSB, la un galben de suspendare înainte de Derby de România

5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu”, cel care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”

„Preluarea Stelei a fost o șmecherie!” » „Cârcotașul” Mihai Găinușă, dezvăluiri în GSP: „Când l-am văzut pe Zmărăndescu, m-am gândit: «Gata, asta e, îmi rupe o mână»”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează