SPORTURI  »  ALTELE  »  CS RAPID

Bogdan Vasiliu, fostul șef al CS Rapid, reținut de DNA » Acuzații incredibile: „A pretins suma de 200.000 de euro”

Articol de , - Publicat vineri, 25 octombrie 2024, 11:03 / Actualizat vineri, 25 octombrie 2024 14:27

După ce joi, 24 octombrie, procurorii DNA au făcut percheziții în 5 locații din București, Ilfov și Giurgiu, Bogdan Vasiliu, fostul director general de la CS Rapid, a fost reținut.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunțase că „efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni” privind acte de corupție săvârșite pe durata acestui an.

Bogdan Vasiliu, reținut după ce ar fi pretins 200.000 de euro

Într-un comunicat apărut pe site-ul oficial al Direcției Naționale Anticorupție, s-a anunțat că Bogdan Vasiliu a fost reținut sub acuzațiile de luare de mită și abuz în serviciu.

Fostul director general de la CS Rapid ar fi pretins suma de 200.000 de euro pentru a facilita închirierea cantinei care aparținea de clubul CS Rapid. A mai fost reținut și Radu Marian Florin, dar și G.M.M., un om de afaceri a cărui identitate nu a fost dezvăluită. Cei 3 vor fi prezentați vineri, 25 octombrie, în fața magistraților Tribunalului București cu o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din informațiile GSP, fostul șef rapidist se folosea de fundația „Inimi vișinii”, una al cărei logo apărea inclusiv pe tricourile de joc ale echipei de handbal feminin. O altă înțelegere suspectată este cea pe care o avea cu firma de pază a lui Liviu Ungurean („Bocciu”).

Bogdan Vasiliu, fostul șef al CS Rapid, reținut de DNA » Acuzații incredibile: „A pretins suma de 200.000 de euro”
„Inimi vișinii” pe tricoul Rapidului

Comunicatul apărut pe pagina Direcției Naționale Anticorupție

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 24 octombrie 2024, față de inculpații:

VASILIU BOGDAN, la data faptelor director general al Clubului Sportiv Rapid, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

RADU MARIAN-FLORIN, la data faptelor manager de transport în cadrul Clubului Sportiv Rapid, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și

G.M.M., om de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, favorizarea făptuitorului și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În luna iulie 2024, inculpatul Vasiliu Bogdan, în calitate de director general al C.S. Rapid, ar fi pretins de la G.M.M., om de afaceri, suma de 200.000 de euro pentru a facilita atribuirea unor contracte de închiriere a cantinei și restaurantului aparținând C.S. RAPID și de servire a mesei sportivilor clubului.

Din suma totală solicitată, Vasiliu Bogdan ar fi primit suma de 30.000 de euro în conturile personale și 348.103 lei, echivalentul a aproximativ 70.000 de euro, prin conturile societății controlate de el. Diferența de 100.000 de euro urma să fie primită pe parcursul derulării contractelor de servire masă, respectiv câte 10.000 de euro lunar, până la achitarea acestei sume.

De asemenea, inculpatul Vasiliu Bogdan ar fi urmat să primească un procent de 33% din profitul ce va fi obținut de societatea care urma să deruleze contractul cu C.S. Rapid, precum și plata unor „salarii” pentru inculpatul Radu Marian-Florin și o altă persoană apropiată de inculpatul Vasiliu Bogdan, în cuantum de 7.000 lei, respectiv 3.500 lei lunar, pentru aceeași perioadă.

În același timp, în baza unei înțelegeri anterioare avute cu inculpatul Vasiliu Bogdan și cu omul de afaceri câștigător al licitației, inculpatul Radu Marian-Florin i-ar fi ajutat pe aceștia să deconteze sume de bani de la C.S. Rapid prin întocmirea unor situații lunare fictive (pontaje) care să ateste că firma ar fi servit sportivilor C.S. Rapid un număr mult mai mare de porții decât cel real.

De asemenea, inculpatul Radu Marian-Florin ar fi acceptat să primească sume de bani ce fuseseră pretinse de Vasiliu Bogdan în schimbul atribuirii contractelor de închiriere cantină și restaurant aparținând CS Rapid și de furnizare masă pentru sportivii clubului.

La rândul său, inculpatul G.M.M. ar fi întocmit și semnat înscrisuri nereale care au fost folosite în cadrul CS RAPID în scopul de a atesta că ar fi fost organizate licitațiile pentru atribuirea către societatea sa a contractelor de închiriere cantină și restaurant aparținând CS RAPID și de furnizare masă sportivilor CS Rapid.

După atribuirea contractelor, în baza înțelegerii avute cu Bogdan Vasiliu și Radu Marian Florin, inculpatul G.M.M a întocmit și semnat situații și facturi fiscale cu privire la servicii de servire masă supraevaluate. Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 25 octombrie 2024, cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
În plin divorț, soția lui Bogdan Vasiliu, rapidistul reținut de DNA, a transmis un mesaj neașteptat: „Mi-am făcut duș, m-am fardat...”
Stiri extrasport
În plin divorț, soția lui Bogdan Vasiliu, rapidistul reținut de DNA, a transmis un mesaj neașteptat: „Mi-am făcut duș, m-am fardat...”
Mircea Lucescu a anunțat lista convocărilor preliminare pentru meciurile cu Cipru și Kosovo
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat lista convocărilor preliminare pentru meciurile cu Cipru și Kosovo
„Niciodată cât sunt eu aici!” » Gigi Becali a INTERZIS un lucru la FCSB, la câteva ore după eșecul cu Rangers
Superliga
„Niciodată cât sunt eu aici!” » Gigi Becali a INTERZIS un lucru la FCSB, la câteva ore după eșecul cu Rangers

Cum arată un mic-dejun sănătos? O antrenoare născută în Siberia dă 3 variante simple: „Am văzut că aici nu prea se consumă”

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (6)
blackseacoast
blackseacoast  •  25 Octombrie 2024, 15:51

Că e la CSM,că e la Rapid...ugandezul...tot mozambican rămâne. Năravul din fire...n-are lecuire.

demolarii
demolarii  •  25 Octombrie 2024, 14:47

Oare cand sunt cercetate si actele financiare Fcsb?

demolarii
demolarii  •  25 Octombrie 2024, 14:46

Urmeaza meciul cu Fcsb. Deja vu. Situatie similara cu cea cand D Nicolae a fost arestat. Oare are importanta ca M Ciolacu e premier si fan Fcsb? Tin minte personajul lui A Hopckins din "Oameni de Onare" care recunoaste ca asigura linistea/comfortul cetateanului printr-o disciplini absoluta, chiar daca incalca legile USA, a carui uniforma o poarta....Rapid era mai respectata de autoriratile comuniste, iar Fcsb nu poate fi castigatoarea CCE 1986, Steaua Bucuresti care era echipa armatei pentru simplu motiv ca Fcsb e echipa presei....

Vezi toate comentariile (6)
Comentează