SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAȚI

Scor imposibil de crezut! România, DISTRUSĂ de Elveția la Trofeul Carpați » Unul dintre cele mai proaste meciuri din istoria naționalei

Articol de , - Publicat sambata, 26 octombrie 2024, 18:45 / Actualizat sambata, 26 octombrie 2024 19:19

România a fost învinsă de Elveția cu un neverosimil 27-36, în al doilea meci de la Trofeul Carpați la handbal feminin.

  • România și Elveția se mai întâlniseră o singură dată, anul trecut, pe 23 noiembrie, tot într-un amical. „Tricolorele” se impuneau cu 33-28.
  • Astăzi, România pornea favorită clară în viziunea bookmakerilor, cu o cotă medie de 1,18. Victoria Elveției era cotată cu 6,50.
  • Elveția a participat la un singur turneu final în istorie, la Euro 2022. Va fi prezentă și la Euro 2024, din postura de țară-gazdă.

În fața unui număr mai mare de fani decât vineri, când România trecea cu 36-25 de Macedonia de Nord, o altă jucătoare emblematică a României a dat lovitura simbolică de start. Este vorba de Carmen Amariei, dubla câștigătoare a Ligii Campionilor și cea mai bună marcatoare a Campionatului Mondial din 1999.

Egal la pauză între România și Elveția

Meciul a început cu o paradă reușită de Daciana Hosu la o aruncare de la 7 metri, în timp ce în ofensivă jocul s-a construit în jurul tandemului Andreea Popa – Sorina Grozav. De asemenea, Alicia Gogîrlă a marcat două goluri, iar România a rămas la conducere. Treptat, Daphne Gautschi și Nuria Bucher au început să pună probleme defensivei noastre, iar „tricolorele” nu au mai găsit soluții, trecând printr-o perioadă mai dificilă și în atac.

Pe fondul a tot mai multe decizii de arbitraj contestate de Florentin Pera, Elveția a preluat conducerea și s-a distanțat la 3 goluri: 9-12. Antrenorul României a cerut un time-out, iar Alisia Boiciuc, la fel ca în confruntarea cu Macedonia de Nord, a venit cu un plus de energie de pe bancă. Jucătoarea de 19 ani a înscris de 3 ori de la 7 metri și, la pauză, scorul era egal: 16-16.

România, dominată categoric de Elveția în repriza secundă

Primele minute ale reprizei secunde au fost bune pentru România, Bianca Bazaliu lansând două „bombe” în partea adversarelor. Elveția a răspuns cu două goluri în urma unor faze de pivot și apoi și-a refăcut avantajul de 3 goluri: 18-21. Lea Schupbach a închis foarte bine poarta oaspetelor, în timp ce Tabea Schmid a continuat să producă ravagii de pe semicerc, astfel că România nu a profitat de superioritatea numerică.

După aproape 10 minute fără gol înscris, Mihaela Mihai a fost cea care a spart gheața pentru „tricolore”. Grozav și-a asumat tot mai multe responsabilități în ofensivă și a înscris 3 goluri, însă Elveția s-a menținut la o diferență confortabilă (23-29, min. 19). A fost momentul în care din tribune au început să se audă ironii precum „Să intre Laslo!”, făcându-se aluzie la jucătoarea lăsată în afara lotului de Pera.

Finalul a fost lipsit de emoții pentru Elveția, care a obținut o victorie categorică: 36-27. Tabea Schmid, cu 13 goluri, a fost liderul incontestabil al Elveției, în timp ce Daphne Gautschi a marcat 7 goluri. De partea cealaltă, Bianca Bazaliu a avut 6 goluri, iar Sorina Grozav a înscris de 5 ori în poarta adversarelor.

Duminică, 27 octombrie, la ora 17:30, România va disputa ultimul joc de la Trofeul Carpați, contra Braziliei.

FINAL » România - Elveția 27-36

România cedează clar, scor 27-36.
min. 59: Tabea Schmid înscrie golul cu numărul 13. 25-35
min. 55: În DUBLĂ SUPERIORITATE, România primește gol și nu reușește să marcheze. 24-32
min. 54: Încă o aruncare de la 7 metri ratată. Sorina Grozav, de această dată. 24-31
min. 52: Scene greu de privit. Pasă direct în aut, pentru al doilea atac consecutiv. 23-30
min. 51: Ultimul time-out cerut de Florentin Pera. 23-30
min. 48: Trei reușite consecutive în dreptul Sorinei Grozav. Apărarea României NU există! 23-29
min. 46: Elveția înscrie și în inferioritate. 21-27
min. 45: Sorina Grozav e blocată de la 7 metri, dar recuperează și înscrie. 21-26
min. 44: Primul gol și pentru Corina Lupei. 20-25
min. 41: Mihaela Mihai întrerupe perioada de secetă. 19-24
min. 38: Lea Schupbach le hipnotizează pe handbalistele din România. Parțialul este de 7-0 pentru elvețience. 18-23
min. 37: Florentin Pera, nevoit să ceară time-out. 18-21
min. 35: Ratează și Boiciuc de la 7 metri. 18-19
min. 33: Bazaliu, dezlănțuită! 18-16
min. 32: Bianca Bazaliu se înalță superb și aruncă direct în vinclu. 17-16
A început repriza secundă!

min. 30: Sorina Grozav readuce România în avantaj cu o aruncare de la mare distanță. 16-15
min. 22: Încă o aruncare de la 7 metri transformată de Boiciuc. 12-13
min. 21: În sfârșit, gol de la 7 metri pentru România. Transformă Boiciuc. 10-12
min. 20: A venit rândul lui Florentin Pera să ceara time-out. 9-12
min. 17: Selecționerul Elveției cere time-out în cel mai bun moment al formației sale. 8-9
min. 13: A treia aruncare de la 7 metri irosită de România, de această dată prin Gogîrlă. 7-6
min. 10: Bazaliu e blocată de la 7 metri. Recuperează mingea și marchează. 6-4
min: 5. Bianca Curmenț are o a doua paradă. Alicia Gogîrlă aruncă imparabil din inter dreapta. 3-1
min. 2: Eva Kerekes deschide scorul. Lorena Ostase primește o eliminare de două minute. Daciana Hosu apără aruncarea de la 7 metri rezultată. 1-0
min. 1: Startul simbolic al partidei a fost dat de Carmen Amariei.

Lotul convocat de Florentin Pera pentru Trofeul Carpați:

Portari: Diana Ciucă (CS Rapid București), Bianca Curmenț (CSM Corona Brașov), Daciana Hosu (CSM București)
Extreme: Oana Borș (HC Dunărea Brăila), Corina Lupei (HC Dunărea Brăila), Andra Buzoianu (SCM Gloria Buzău), Eva Kerekes (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Mihaela Mihai (CSM București)
Interi: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Daria Bucur (SCM Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea), Sorina Grozav (CS Rapid București)
Centri: Alisia Boiciuc (CSM Corona Brașov), Rebeca Necula (SCM Râmnicu Vâlcea), Andreea Popa (HC Dunărea Brăila)
Pivoți: Andreea Ailincăi (CSM București), Iaroslava Burlacenko (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Lorena Ostase (CS Rapid București)

Grupele la Campionatul European de handbal feminin:

Grupa A – Suedia, Ungaria, Turcia, Macedonia de Nord
Grupa B – Muntenegru, România, Cehia, Serbia
Grupa C – Franţa, Spania, Portugalia, Polonia
Grupa D – Danemarca, Elveţia, Insulele Feroe, Croaţia
Grupa E – Norvegia, Austria, Slovacia, Slovenia
Grupa F – Olanda, Germania, Ucraina, Islanda.

Programul României la Euro 2024:

România - Cehia, 29 noiembrie
Muntenegru - România, 1 decembrie
Serbia - România, 3 decembrie

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Protest în fotbalul românesc » N-au mai rezistat și au întârziat startul meciului de azi: „5 luni fără salarii = 5 luni fără respect”
Liga 2
Protest în fotbalul românesc » N-au mai rezistat și au întârziat startul meciului de azi: „5 luni fără salarii = 5 luni fără respect”
L-a lăsat pe Edjouma, dar Gigi Becali a luat în vizor alt jucător! Îl sună înainte de derby: „Băi, vrei să nu te mai faci de râs?”
Superliga
L-a lăsat pe Edjouma, dar Gigi Becali a luat în vizor alt jucător! Îl sună înainte de derby: „Băi, vrei să nu te mai faci de râs?”
Cea mai sexy nevastă de fotbalist din România a șocat cu ultima apariție în public » Probleme mari: „Sunt la un pas de anorexie, el mi-a spus să fiu mai atentă”
Stiri extrasport
Cea mai sexy nevastă de fotbalist din România a șocat cu ultima apariție în public » Probleme mari: „Sunt la un pas de anorexie, el mi-a spus să fiu mai atentă”

Cum arată un mic-dejun sănătos? O antrenoare născută în Siberia dă 3 variante simple: „Am văzut că aici nu prea se consumă”

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (7)
maistorkokir
maistorkokir  •  26 Octombrie 2024, 19:56

Pai pe Elvetia la feminin am batut-o la scor 50 de ani la rand, de cand exista handball pe Pamant. Ca veni vorba, Elvetia feminin n-a jucat niciodata la mondial, iar la Euro s-a calificat o singura data, acum 2 ani, cand au scos un singur punct, cu Croatia, o tzara mai dubiasa ca Romania. Romania in schimb a participat la toate mondialele si la europene a lipsit o singura data in 2006.

Dr.Hoock
Dr.Hoock  •  26 Octombrie 2024, 19:52

Dar cea mai bine platită handbalista de ce nu mai e la națională? Sau la club câștigă muuult mai bine și nu mai merită efortul?

EnnY
EnnY  •  26 Octombrie 2024, 19:40

Aceasta infrangere este consecinta modului cum este condus handbalul romanesc de domnii DIN si PER A. Legea NOVAK este calcata in picioare de conducerea handbalului romanesc. Nu este posibil ca pe bani puiblici sa antrenezi jucatoare straine pentru succesul autohton. La cupele europene doar CSM are oarecare rezultate. Daca Bucurestiul, Bistrita, Valcea sau Braila vor rezultate europene sa finanteze ehipele cu BANI PRIVATI NU CU BANI PUBLICI. Valoarea jucatoarelor selectionate va duce echipa intr-o zona gri spre negru. Jucatoarele nu au nici o vina, ele sunt rezerve pe la echipele de culb, titularele sunt straine, care joaca la nivel de natinala impotriva Romaniei si ne bat din ce in ce mai rau. Exemplu cel mai bun este echipa antrenata la club de domnul PERA. Romancele joaca episodic, foloseste jucatoarele straine pentru sccesul propriu, nu pentru succsul Romaniei. ATENTIE !!! ATENTIE !!! Caderea handbalului feminin din Romania este abia in varful toboganului, pana jos se va ajunge foarte repede. Q,e,d,

Vezi toate comentariile (7)
Comentează