SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

VIDEO Elisabeta Lipă, lăudată de copii ca pe vremea Elenei Ceaușescu, într-un video viral: „Căci pe lângă demnitatea / De-a purta pe umeri țara / Zâmbetul vă e ca floarea / Ce-nflorește primăvara”

Elisabeta Lipă, la Congresul PSD
Elisabeta Lipă, la Congresul PSD

Articol de - Publicat luni, 28 octombrie 2024, 12:42 / Actualizat luni, 28 octombrie 2024 16:18

Elisabeta Lipă, șefa Agenției Naționale pentru Sport și multiplă campioană olimpică, a împlinit 60 de ani pe 26 octombrie.

Sportivii juniori din cadrul Complexului Național Orșova i-au transmis un mesaj înregistrat, care duce cu gândul la celebrările din comunism, în care liderii țării erau lăudați prin cântece și poezii.

Odă pentru Elisabeta Lipă de ziua ei

Una dintre canotoarele junioare deschide filmulețul de peste patru minute cu o poezie care are, în total, 15 strofe. Iată-le pe primele patru:

„Dragă doamnă campioană
Ne sunteți model în viață
Ați trecut peste opreliști
Peste vântul crud din față.

Și ați ajuns din satul verde
Să cutreierați planeta
Ridicând la loc de cinste
Steagul nostru și ștafeta.

Vă iubește toată țara,
Dar noi vă iubim mai mult
Sunteți pentru noi modelul
Ce pe toate le-a-ntrecut.

Căci pe lângă demnitatea
De-a purta pe umeri țara
Zâmbetul vă e ca floarea
Ce-nflorește primăvara”.

După poezie, zecile de copii și tineri din cadru cântă și dansează pentru Elisabeta Lipă. Horia Goliciu, șeful Complexului Sportiv Național Orșova, a declarat pentru golazo.ro că filmarea era destinată doar ochilor președintei ANS și că nu ar fi trebuit să ajungă pe internet.

Cristian Maliș, antrenorul de la Orșova, a spus că inițiativa a aparținut în totalitate sportivilor de acolo și că nu i se pare deloc un gest „comunist”: „Nu mai putem face un gest frumos, nu mai putem cânta „La mulți ani!” nimănui? Nu mai putem adresa cuvinte frumoase?”.

Elisabeta Lipă le-a mulțumit copiilor pentru mesajul digital trimis de ziua ei de naștere:

Îmi pare rău că au ajuns să fie luați peste picior tocmai ei, care s-au născut la 20 de ani de la căderea regimului comunist. Sper să nu se lase descurajați de valurile de răutate din ultima vreme, de atacurile la adresa canotajului românesc, cel care a rămas unul dintre puținele sporturi în care țara noastră mai are un cuvânt de spus în lume”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Real Madrid, prima reacție după ce Vinicius a ratat „Balonul de Aur”: „Nu mai există” » Clubul a luat decizia neașteptată
Campionate
Real Madrid, prima reacție după ce Vinicius a ratat „Balonul de Aur”: „Nu mai există” » Clubul a luat decizia neașteptată
Incredibil! De ce va câștiga Rodri în locul lui Vinicius » Detaliul de necrezut care a făcut diferența pentru „Balonul de Aur”
Campionate
Incredibil! De ce va câștiga Rodri în locul lui Vinicius » Detaliul de necrezut care a făcut diferența pentru „Balonul de Aur”
Gigi Becali a anunțat ce transfer face la iarnă: „Avem nevoie” + Cum va arăta FCSB cu Dinamo
Superliga
Gigi Becali a anunțat ce transfer face la iarnă: „Avem nevoie” + Cum va arăta FCSB cu Dinamo

„A întors Dan Șucu armele împotriva ta?” » Daniel Niculae, la podcastul GSP „2 la 1”: „Atunci s-a stricat totul! Vă spun ce s-a întâmplat în lojă, la Constanța”

Darius Olaru, consternat de modalitatea în care s-a prezentat Rapidul cu FCSB: „Nu ne așteptam să fie așa”


Comentarii (8)
Cristian03578
Cristian03578  •  28 Octombrie 2024, 19:19

Elisabeta Lipǎ este o comoară națională, merită toate laudele si prețuirea românilor.

granjan
granjan  •  28 Octombrie 2024, 16:27

Ideea este că, în contradicție cu ceea ce susține *** ăla, nici măcar nu trebuiau să se gândească să existe urări transmise în acest mod, desprinse efectiv din repertoriul cultului personalității specific perioadei comuniste. Faptul că acei copii au fost obligați să stea drepți și să asculte un astfel de omagiu, îmi arată teamă și îndoctrinare, iar asta ar fi suficient ca să pună în mișcare niște autorități.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bogdan05
bogdan05  •  28 Octombrie 2024, 16:23
Postat de _Van_Basten pe 28 Octombrie 2024, 14:19

* copiii

E bine cu 2 i, că doar 2 au recitat. Regula e sfântă: câți copii, atâția i :))))))))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează