SPORTURI  »  ALTELE  »  RETRAGERE

Alin Alexuc, campion european la lupte greco-romane, și-a anunțat retragerea din activitate: „Orice aventură are un final”

Alin Alexuc și-a anunțat retragerea/Foto: Imago Images
Alin Alexuc și-a anunțat retragerea/Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 21 decembrie 2024 17:45 / Actualizat sambata, 21 decembrie 2024 18:00

Alin Alexuc (34 de ani), campion european la lupte greco-romane în 2020, și-a anunțat retragerea din activitate, prin intermediul unei postări pe rețelele sociale. Sportivul din Botoșani are patru medalii la Campionatele Europene și Mondiale și multiple reușite la alte competiții.

În luna februarie, înaintea Campionatelor Europene de la București la stilul greco-roman, Alin Alexuc declara la conferința de presă că acesta este ultimul an al carierei și că își dorește să își încheie cu o medalie participarea la o competiție continentală.

„Probabil o să fie ultimul campionat european pentru mine. După Jocurile Olimpice de la Paris o să mă retrag. Mi-aș dori să cuceresc aurul în România. Ar fi un sentiment unic pentru mine, dar probabil cea mai importantă medalie ar fi dacă m-ar ajuta Dumnezeu să o iau la Jocurile Olimpice de la Paris”, mărturisea atunci Alexuc.

Noua senzație a atletismului » Idolul unui continent, lucrează la fermă și atacă recordul lui Usain Bolt: „În oraș nu ești ființă liberă, dar în tufiș da”
ATLETISM
Noua senzație a atletismului » Idolul unui continent, lucrează la fermă și atacă recordul lui Usain Bolt: „În oraș nu ești ființă liberă, dar în tufiș da”

Alin Alexuc: „Voi rămâne mereu loial acestui sport care m-a format ca om”

Acesta nu a reușit să obțină medaliile râvnite nici la București, nici la Paris și astăzi, 21 decembrie, și-a anunțat retragerea din sport:

„Pentru mine, cea mai mare aventură a fost să-mi urmez visul: să-mi reprezint țara în cel mai frumos sport din lume, luptele! A fost o călătorie plină de provocări, emoții și momente de neuitat. Orice aventură, însă, are un final, iar astăzi am ales să închid acest capitol.

Le mulțumesc din inimă familiei, prietenilor și tuturor celor care mi-au fost alături pe acest drum. Sper că, prin ceea ce am realizat, am reușit să le aduc un strop de bucurie și de mândrie.

Voi rămâne mereu loial acestui sport care m-a format ca om și vreau să fiu o sursă de inspirație pentru noile generații, să-i încurajez să viseze, să lupte și să trăiască aventura lor unică în lumea luptelor!”, a scris Alexuc pe Facebook.

Dinamo București, clubul din care făcea parte Alin Alexuc, i-a mulțumit sportivului pentru realizările sale:

„Mulțumim, Alin!

Luptătorul nostru Alin Alexuc și-a anunțat astăzi retragerea din activitatea sportivă. În vârstă de 34 de ani, cu patru participări la Jocurile Olimpice și un aur european în palmares, Alin lasă în urmă o carieră frumoasă, în care a fost exemplu pentru multe generații de sportivi.

Îți mulțumim, Alin, pentru tot ce ai realizat ca sportiv și suntem convinși că vei rămâne în continuare alături de sportul în care te-ai împlinit, pentru că ai atât de multe lucruri de împărtășit!”

Alin Alexuc, multiplu medaliat european și câștigător al medaliei de bronz la Mondialele din 2022

Primul mare succes al carierei lui Alin Alexuc a venit în 2009, atunci când acesta a obținut medalia de bronz la Campionatele Mondiale de Juniori de la Budapesta, la categoria 96 de kilograme.

Apoi, 5 ani mai târziu, acesta a luat bronz la Campionatele Mondiale Universitare de la Pecs, tot în Ungaria. În 2018, Alexuc și-a trecut în palmares medalia de bronz la Campionatele Europene de la Kaspiysk, la categoria 130 de kilograme, performanță pe care a repetat-o un an mai târziu, la București.

În 2020, la Campionatele Europene de la Roma, Alexuc a devenit campionul categoriei 130 de kilograme la stilul greco-roman și, în 2022, acesta a luat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Belgrad.

Alin Alexuc a participat la 4 ediții ale Jocurilor Olimpice: Londra (2012), Rio de Janeiro (2016), Tokyo (2021) și Paris (2024).

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Superliga
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău
Superliga
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează