Articol de Aurelian Botezatu - Publicat joi, 05 iunie 2008 00:00
În timp ce “tricolorii” şi-au luat la pachet vin, azzurrii au cărat la Baden paste, brînză, şuncă şi cereale.
La Baden, italienii se simt ca acasă. Hotelul Weikersdorf le oferă tot confortul din lume, dar şi ei au avut grijă ca la plecarea spre Austria să-şi umple valizele cu de toate. Dacă ai noştri, de pildă, şi-au luat la “pachet” doar vin, azzurrii au cărat după ei electronice şi multă, multă mîncare.
Unul dintre cei doi bucătari care-i însoţesc pe adversarii “tricolorilor”, Claudio Silvestri, a dezvăluit şi ce anume conţin containerele squadrei lui Roberto Donadoni. În primul rînd, tradiţionalele paste. La greu. Nu mai puţin de 200 de kilograme! Apoi, brînză, şuncă, cereale, apă şi diverse ingrediente necesare pentru a prepara pizza. “Alimente care să-i ajute pe băieţi să readucă titlul continental în Italia după 40 de ani”, speră Silvestri.
Jucătorii, la rîndu-le, n-au vrut să renunţe la Playstation. Interistul Materazzi ţine să refacă la Baden grupul care acum doi ani, în Germania, juca seară de seară fotbal pe computer. Aşa că în burta Airbus-ului care i-a adus luni pe azzurri la Viena s-au regăsit cîteva console şi 23 de laptop-uri.
Donadoni detestă dovleceii
Claudio Silvestri, de 10 ani bucătarul squadrei, a povestit şi ce le serveşte cel mai des jucătorilor. Micul dejun înseamnă de regulă lapte, iaurt, pîine, biscuiţi, miere şi nutella. Prînzul e format din paste cu verdeaţă sau cu tomate şi carne albă la grătar, iar la cină predomină peştele şi friptura. Desigur, salatele şi fructele sînt la discreţie. Există însă şi preferinţe. “De Rossi se dă în vînt după ciocolată, iar Gattuso cere des ardei iute. Donadoni mănîncă la fel ca jucătorii, dar nu-i plac dovleceii”, a dezvăluit Silvestri.