INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  JOI, SEMIFINALE » RUSIA - SPANIA (21:45, TVR 1 ÎN DIRECT)

Spaniolii se tem

Articol de GSP - Publicat marti, 24 iunie 2008 00:00

Deşi i-au învins în grupă cu 4-1, ibericii sînt impresionaţi de jocul tot mai bun al ruşilor.

Cu Casillas erou, Spania a e­liminat Italia (0-0/4-2 pen.) şi a frînt, în sfîrşit, blocajul “sfer­turilor”, fază în care s-a împie­dicat mai mereu la ultimele turnee fi­nale. Accederea în prima se­mi­finală după 24 de ani de pauză a pro­dus euforie, pe care chiar Luis Ara­gones a ţinut s-o tempereze ra­pid. “Am cîştigat doar o mică bă­tă­lie”, a susţinut tehnicianul de 69 de ani, deoarece “încă nu am obţinut nimic”.

Gîndurile ibericilor s-au în­drep­tat evident spre viitorul rival, Rusia, pe care l-au întîlnit la debutul în grupă. Atunci, pe 10 iunie, l-au zdrobit cu 4-1. De atunci însă, trupa magicianului olandez Guus Hiddink a evoluat tot mai bine şi l-a re­cîştigat pe inepuizabilul “decar” An­drei Arşavin, cu acesta pe gazon înscriind de 5 ori.

“Ce-a fost nu se va repeta. Acum situaţia e diferită. Va fi un meci mult mai greu”, anticipează Aragones. El a precizat că “ru­şii au un grup foarte puternic. Trec printr-un moment formidabil şi ajutaţi de faptul că sînt în plin sezon. Condiţia lor fizică este de invidiat, au printre cele mai bune atacuri”. Selec­ţio­ne­rul spaniol a prezis: “În partida de joi va cîntări enorm viteza. Va trium­fa cine va şti să pro­fite de rapiditatea fazelor con­struite”.

“Ruşii sînt extraordinari de la mijloc în sus. Accelerările lor rapide sînt foarte veninoase, adesea mortale. Trebuie să fim foarte, foarte atenţi”
Iker Casillas portar Spania

Ore de relaxare
Odată scoşi italienii din cursă, i­be­ri­cii au avut ieri un program de des­tindere. După recuperare, Ara­gones şi-a dus elevii în parcul situat în apropierea hotelului “Sportplatz” din localitatea Neustift, de lîngă Innsbruck, unde-i cazată delegaţia spa­niolă. Jucătorii s-au plimbat re­la­xaţi pe alei şi pe marginea lacului, printre oameni făcînd plajă (foto) ori baie, o promenadă întreruptă de cîteva ori de Aragones , care le-a vorbit despre semifinala cu Rusia.

Idolul Hiddink
Cum a dus “naţionala” în se­mi­fi­nale, Hiddink e adorat în Rusia. Ziarul “Moskovski Kom­so­mo­let” chiar i-a adresat o scrisoare an­trenorului olandez, precizîndu-se: “Fără tine, viaţa noastră ar fi fost tristă şi fără culoare. Înainte eram nişte paria în fotbalul eu­ro­pean. Ne-ai readus încrederea şi spe­ranţa. Meriţi dragostea noas­tră!”. În acelaşi ton, preşedintele Ru­siei, Dmitri Medvedev, a propus să i se acorde lui Hiddink cetăţenia rusă.

Arşavin în Primera
Vedeta ruşilor, Andrei Arşavin (27 de ani), nu a ascuns faptul că ar vrea să evolueze în campionatul ri­va­lilor. “Am oferte din Anglia şi Ger­mania, dar ceea ce mi-ar plă­cea cu adevărat ar fi să joc în Spa­nia. Am urmărit mereu Primera, me­­ciu­rile de acolo sînt o încîntare. St­i­lul mi se potriveşte la fix”, a zis a­tacantul lui Zenit St. Pe­ter­sburg. E­chipa la care el ar dori să evolueze e FC Barcelona, unde noul an­tre­nor, Guardiola, nu l-ar refuza.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Oficialul clubului din Liga 2, după victoria la scor-fluviu de azi: „Avem drept de promovare!”
Liga 2
Oficialul clubului din Liga 2, după victoria la scor-fluviu de azi: „Avem drept de promovare!”
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Superliga
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (2)
 •  24 Iunie 2008, 17:14

Hidink ramane antrenorul cel mai mare din toate timpurile deoarece a batut cu echipe mici echipele cele mai bune ale lumii si mai mult a adus bucuria in sufletele a mai mult de 10000000 de oamneni Jos palaria,Hidink

 •  24 Iunie 2008, 01:33

sa-l ia barca ca ar prinde bine! omu e motivat nu ca ceilalti care sunt vai de ei joaca de parca i-ar plati cu nasturi!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează