FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA „Belgia nu va învinge Ucraina” » Edi Iordănescu e categoric înaintea decisivului cu Slovacia: „Locul unu!”

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de , , , - Publicat marti, 25 iunie 2024 17:51 / Actualizat marti, 25 iunie 2024 20:50

Selecționerul României, Edi Iordănescu, a prefațat meciul contra Slovaciei, miercuri, de la ora 19:00, ultimul din grupa E a EURO 2024 ♦ Antrenorul spune că-și dorește victoria, chiar dacă și un egal i-ar ajuta pe „tricolori” să se califice în „optimi”.

În sala de conferințe a stadionului din Frankfurt, arena unde România va juca partida care o poate duce în runda următoare, selecționerul a pus accentul pe dorința de a câștiga grupa și pe valoarea adversarei.

Edi Iordănescu, înainte de Slovacia – România: „Întâlnim una dintre echipele cel mai bine organizate de la EURO ”

„Suntem în fața unui moment istoric, un moment special. Suntem în fața celui mai frumos moment al carierelor noastre. Avem bucurie, entuziasm, dar și echilibru. Această echipă are o identitate, iar după calificarea venită după 8 ani, cred că unul dintre cele mai mari câștiguri reprezintă faptul că ne-am regăsit spiritul și ne-am recâștigat demnitatea.

Asta au remarcat și suporterii, care au venit lângă națională și au creat o emulație în jurul echipei. Asta trebuie să persiste în timp. E necesar și trebuie să ținem de identitatea creată”, a spus Iordănescu în startul conferinței.

Apoi a vorbit despre Slovacia, declarând că se așteaptă să întâlnească o echipă foarte periculoasă:

„Slovacia e una dintre echipele cel mai bine organizate de la EURO. E o forță. E foarte exactă, are mecanisme clare. Are un antrenor cu o școală solidă, e o echipă matură și cu experiență.  Am văzut date statistice care m-au impresionat.

Are avantajul unei zile în plus de odihnă, dar mâine va fi vorba despre inimă. Avem în minte doar calificarea, indiferent de cum se va întâmpla asta. Am analizat bine situația, am încercat să ne redresăm, pentru că meciul cu Belgia a fost cel mai solicitant de când sunt la națională.

A fost mult efort, dar avem 26 de jucători și fiecare trebuie să fie pregătit. Am încredere mare în echipă și în resursele noastre, în tot ce am construit. Mâine, cine intră trebuie să fie pregătit”.

Edi Iordănescu, despre speculațiile privind un aranjament tacit: „Vrem locul 1 în grupă!”

Întrebat despre speculațiile apărute în privința un egal care ar ajuta ambele echipe, Edi Iordănescu a fost tranșant: „Se vorbește, nu putem controla asta. Suntem concentrați pe obiectiv.

Jucăm pentru calificare, vrem locul 1! Am fost de la început acolo și vrem să terminăm primii. Dacă vom câștiga grupa, teoretic avem anumite avantaje. Mai ales zile în plus de odihnă. Dar cel mai important e să mergem mai departe”.

În 2000 trăiam EURO cu sufletul la gură. În familie, naționala înseamnă foarte mult. Dacă acum sunt aici și sunt în fruntea responsabilității, pun toate resursele pentru a ieși din grupe

- Edi Iordănescu

La final, selecționerul a vorbit și despre viitorul său, întrebat fiind dacă rezultatul partidei va influența viitorul lui pe banca naționalei.

„Îmi doresc să ne calificăm, să ne îndeplinim obiectivul, iar echipa să fie un exemplu pentru copii. Referitor la mine, îmi doresc continuitate, însă în condiții bune, fericite. E altceva când știi că ai avut un parcurs bun, entuziasmul rămâne la cote înalte și face ca perspectivele să pară mai luminoase”, a mai spus Iordănescu.

Cred că Belgia nu va învinge Ucraina

- Edi Iordănescu, selecționer România

VIDEO. Totul despre Slovacia – România, ultimul meci din grupele EURO 2024 pentru „tricolori”

Citește și:

Gigi Becali, două decizii majore la FCSB
Superliga
Gigi Becali, două decizii majore la FCSB
FCSB câștigă și al doilea amical al verii » Victorie fără emoții pentru campioana României
Superliga
FCSB câștigă și al doilea amical al verii » Victorie fără emoții pentru campioana României
FRF, detalii de ultimă oră pentru suporterii care vor să meargă la meciul cu Olanda » Câte bilete vor avea românii
Nationala
FRF, detalii de ultimă oră pentru suporterii care vor să meargă la meciul cu Olanda » Câte bilete vor avea românii

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (5)
kxd2000
kxd2000  •  25 Iunie 2024, 20:32
Postat de mangrova pe 25 Iunie 2024, 19:03

De unde știe dl *** că Belgia nu învinge Ukraina?

Titlul e un pic mincinos. Citatul este “Nu cred că Belgia va învinge Ucraina”. Este pronosticul unui antrenor care le-a avut pe amândouă ca adversare recent la un turneu final. Ori cumva ești tu mai informat?

Vladimir997
Vladimir997  •  25 Iunie 2024, 20:02

3-0 pt Slovacia mâine

stefanf78
stefanf78  •  25 Iunie 2024, 19:56
Postat de mangrova pe 25 Iunie 2024, 19:03

De unde știe dl *** că Belgia nu învinge Ukraina?

Omul zice “nu cred” și tu întrebi de unde știe…

Vezi toate comentariile (5)
Comentează