FOTBAL  »  NATIONALA  »  TRANSFER

Florinel Coman sare direct în vârful topului la Al-Gharafa! + Detaliu curios: în ce țară vor pregăti „Panterele” noul sezon

Florinel Coman, în duel cu ucraineanul Yukhym Konoplya / Foto: Imago
Florinel Coman, în duel cu ucraineanul Yukhym Konoplya / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 25 iunie 2024 18:36 / Actualizat marti, 25 iunie 2024 20:48

Florinel Coman (26 de ani), fost golgheter al lui FCSB, vândut la Al-Gharafa, în prima ligă din Qatar, cu 5 milioane de euro, este evaluat de transfermarkt la 7 milioane de euro și a devenit liderul cotelor de piață în lotul echipei din Qatar ♦ Al Gharafa va reîncepe antrenamentele în Slovacia, tocmai rivala „tricolorilor” la calificarea în „optimi” la EURO 2024.

După ce va reveni din vacanța post-Euro 2024, sperăm cât mai târziu, Florinel Coman nu va scăpa de slovaci. La trei săptămâni de la duelul din grupa E de la Frankfurt, programat mâine seară, de la ora 19:00, extrema stângă care a intrat titular doar în partida de debut contra Ucrainei va trebui să zboare în Slovacia.

Pentru că, pe 16 iulie, noua sa echipă, Al-Gharafa, va face primul stagiu de pregătire sub comanda antrenorului Pedro Martins, iar acesta va dura până pe 1 august, cu opt zile înaintea startului în noua ediție de campionat și a debutului în preliminariile AFC Champions League Elite.

Florinel Coman sare direct în vârful topului la Al-Gharafa! + Detaliu curios: în ce țară vor pregăti „Panterele” noul sezon
Anuțul postat pe contul de X (fostul Twitter) de Al-Gharafa în privința reluaării pregătirilor

Florinel Coman va fi pregătit la Al-Gharafa de cel mai bun antrenor din Qatar!

Portughezul de 53 de ani, desemnat cel mai bun tehnician din „Liga Starurilor" qatariană în stagiunea trecută, îl avea sub comanda sa și pe un alt jucător de atac. Tehnicianul „Panterelor” tocmai și-a prelungit contractul cu Al-Gharafa până pe 30 iunie 2026.

Potrivit presei din Spania, vârful de 34 de ani, care a cucerit Liga Campionilor cu Real Madrid (2-0 în finala cu Dortmund) și s-a întors după împrumut la Espanyol (nou-promovată în LaLiga), va juca tot pentru formația clasată pe locul al treilea în ediția 2023-2024, după campioana Al Sadd și Al Rayyan. Joselu va semna probabil și ultimul contract al carierei cu clubul din Qatar.

Numai Drăgușin și Man sunt cotați peste Florinel Coman

Un alt detaliu interesant e că, odată cu transferul de la FCSB, ce va primi suma prevăzută pentru el drept clauză de reziliere (5 milioane de euro), Coman va ateriza direct pe locul întâi în ierarhia celor mai valoroși fotbaliști ai lui Al-Gharafa!

Conform portalului Transfermarkt.de, Florinel are o cotă de piață de 7 milioane de euro, cea mai mare în cariera sa. Cel poreclit "Mbappe" de Gigi Becali este numărul 1 în Superligă și al treilea cel mai valoros fotbalist „tricolor", după liderul Radu Drăgușin (25 de milioane) și Dennis Man (9 milioane)

Căpitanul și golgheterul echipei joacă pe postul lui Coman!

Transfermarkt îl situează al doilea în clasamentul valorii jucătorilor lui Al-Gharafa pe fundașul uruguayan Fabricio Diaz (21 de ani, 6 milioane), urmat de Joselu (5 milioane), stoperul brazilian Lyanco (27 de ani, 3 milioane) și de căpitanul echipei, algerianul Brahimi (34 de ani, 2,8 milioane), fost coleg cu Gabriel Torje la Granada (2012-2013) și care a evoluat cinci stagiuni la FC Porto.

8jucători străini a avut în lot Al-Gharafa în sezonul trecut: un brazilian, doi algerieni, un sud-coreean, un ivorian, un tunisian, un uruguayan și un senegalez. Maximum permis în Stars League din Qatar este de 9, dintre care maximum cinci în teren (unul obligatoriu din spațiul arab)

Yacine Brahimi a fost în sezonul anterior cel mai bun marcator al echipei, cu 21 de goluri (din totalul de 53 al lui Al-Gharafa), la 5 de liderul Akram Afif (Al-Sadd), și este, în sistemul 4-2-3-1 preferat de Pedro Martins, chiar rival pe post cu Coman!

Citește și:

Gigi Becali, două decizii majore la FCSB
Superliga
Gigi Becali, două decizii majore la FCSB
FCSB câștigă și al doilea amical al verii » Victorie fără emoții pentru campioana României
Superliga
FCSB câștigă și al doilea amical al verii » Victorie fără emoții pentru campioana României
FRF, detalii de ultimă oră pentru suporterii care vor să meargă la meciul cu Olanda » Câte bilete vor avea românii
Nationala
FRF, detalii de ultimă oră pentru suporterii care vor să meargă la meciul cu Olanda » Câte bilete vor avea românii

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (1)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  25 Iunie 2024, 19:45

Go Panthers, go, go!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează