Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SLOVACIA - ROMÂNIA

Căpitanul Slovaciei, afectat de situația de la club » Antrenorul nu-l mai include în planurile pentru sezonul viitor

Milan Skriniar, în meciul cu Ucraina (1-2) / Foto: Imago
Milan Skriniar, în meciul cu Ucraina (1-2) / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 26 iunie 2024 18:33 / Actualizat miercuri, 26 iunie 2024 19:07

Milan Skriniar (29 de ani), stoperul plecat liber în vara trecută de la Inter, a dezamăgit la campioana Franței și, fiind deseori accidentat, a lipsit 15 meciuri de la PSG. Potrivit le Parisien, căpitanul Slovaciei, integralist în ambele jocuri la Euro 2024, a ieșit din schema lui „Lucho”: „Skriniar vrea să rămână la Paris, dar antrenorul nu!”

Chiar în ziua meciului decisiv contra naționalei României, căpitanul Slovaciei a primit o veste proastă pentru cariera sa. Cotidianul Le Parisien a scris astăzi că Milan Skriniar este în aer la PSG! „Antrenorul Luis Enrique nu va mai miza ca titular pe jucătorul transferat în iulie 2023 la parametru zero, de la Inter.

Tehnicianul spaniol și-a conturat echipa pentru sezonul viitor, Skriniar nemaifiind în vederile lui. Deși Milan vrea să continue la Paris, clubul i-a transmis, pe diferite căi, deocamdată neoficiale, să-și caute echipă în această vară!".

„O accidentare l-a împiedicat pe Skriniar să joace la 100% în mod regulat"

Sursa citată a explicat și cum s-a ajuns în această situație ingrată pentru unul dintre cei mai curtați fundași centrali în urmă cu an. „Trebuia să fie un salt calitativ în defensiva celor de la PSG, destul de vulnerabilă, odată cu venirea slovacului, care fusese convins de proiectul de la echipa pariziană mai mult decât alte oferte.

Rolul său la PSG a sfârșit prin a fi rezidual, așa încât i s-a cerut să părăsească clubul. Deși mai are contract până pe 30 iunie 2028, Skriniar plătește pentru o accidentare la gleznă, care îl împiedică să joace la 100% în mod regulat".

Totuși, selecționerul Francesco Calzona l-a folosit integral în primele meciuri

Căpitanul, cu 70 de selecții și 3 goluri, a cărui cotă s-a prăbușit în ultimii 2 ani de la 65 de milioane la 30 de milioane de euro (conform Transfermarkt.de), riscă să fie pus pe lista de transferuri după turneul final din Germania.

„Deși a jucat toate minutele posibile la acest Euro, cei de la PSG se tem că problemele sale fizice sunt cronice la 29 de ani. Acestea ar reprezenta un handicap prea mare pentru ca Milan Skriniar să poată da tot ce are mai bun în fiecare săptămână, într-o echipă ce este obligată să lupte pe toate fronturile în fiecare sezon", a explicat același Le Parisien.

Milan Skiriniar nu a jucat decât în 32 de meciuri la PSG din cele 53 posibile!

La începutul stagiunii 2023-2024, Skriniar a fost unul dintre cei mai utilizați jucători ai lui Luis Enrique. A evoluat în primele 8 etape din Ligue 1 și, până la accidentarea la gleznă de la începutul lunii ianuarie, a bifat toate prezențele.

După acea problemă medicală, totul s-a schimbat. A reapărut în etapa a 27-a din Ligue 1, pe 31 martie, și a evoluat titular în 3 partide. În Liga Campionilor, nu a prins nicio secundă în fazele eliminatorii (ultimul meci a fost contra Borussiei Dortmund în grupe).

Iar în Cupa Franței, n-a jucat decât 15 minute, în semifinala cu Rennes. A ajuns la sfârșitul sezonului cu 32 de meciuri din 53 posibile (24 ca titular) în toate competițiile la PSG, reușind un singur gol în 2.257 de minute.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează