FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA

INTERVIU EXCLUSIV Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Rafael van der Vaart este una dintre legendele lui Real Madrid, foto: Imago
Rafael van der Vaart este una dintre legendele lui Real Madrid, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 27 iunie 2024 15:12 / Actualizat joi, 27 iunie 2024 17:09

Fostul mare internațional olandez Rafael van der Vaart (41 de ani) a stat de vorbă cu Gazeta Sporturilor, după aflarea optimilor de la Euro 2024. Acum analist TV, fostul mijlocaș al lui Real Madrid a explicat cum vede partida dintre România și Olanda.

Van der Vaart este unul dintre cei mai importanți jucători din istoria Olandei. A bifat 109 selecții pentru Țările de Jos între 2001 și 2013, inclusiv la 3 ediții de Campionat European și două Cupe Mondiale. A ajuns până în finala World Cup 2010, când a pierdut, 0-1, cu Spania.

Fostul mijlocaș olandez și al lui Real Madrid, ajuns la 41 de ani, spune că l-au impresionat mai mulți „tricolori” în Germania, dar nu crede că Olanda va avea probleme marți.

Rafael van der Vaart: „Am fost surprins de rezultatul României cu Ucraina”

- Salut, Rafa, cum e la Euro până acum?
- Uite, e de muncă. Eu colaborez cu televiziunea olandeză, acum sunt în țară, dar zburăm în Germania de fiecare dată când jucăm.

- Ai apucat să vezi vreun meci al României?
- Da, mai ales primul meci, contra Ucrainei. Trebuie să spun că am foarte mulți prieteni români și erau foarte pesimiști înaintea Europeanului, dar am fost și eu puțin surprins, ce goluri, ce rezultat!

Rafael van der Vaart: „Cel mai slab meci văzut vreodată!”

- Am picat cu Olanda, ce poți să ne spui despre selecționata voastră?
- Pot să vă spun că au foarte mult noroc cu întreg culoarul, dar nu au prestații din cele mai bune: ai câștigat cu Polonia în ultimele 10 minute, ai făcut egal cu Franța, OK, nimic de comentat, dar cu Austria ai făcut un meci îngrozitor, e cel mai prost meci pe care l-am văzut vreodată!, dar poate că asta e un lucru bun.

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Rafael van der Vaart, una dintre legendele naționalei Olandei, foto: Guliver/gettyimages

- Cum așa?
- Când ai un joc atât de slab, poate servi ca trezire. De obicei, după o astfel de prestație, te montezi și joci altfel. Să sperăm că vom juca din ce în ce mai bine. Plus că, repet, ne ajută foarte mult traseul, până și grupa a fost accesibilă, acum întâlnești România, ulterior Austria sau Turcia, suntem norocoși, ce să mai...

- A existat un incident care a făcut înconjurul lumii, și anume schimbarea lui Koeman, care l-a scos pe Veerman după doar jumătate de oră cu Austria și l-a făcut praf la conferință. E un caz izolat sau pur și simplu e o problemă de atmosferă la nivelul întregii reprezentative?
- Nu, nu sunt tensiuni, e un caz singular. Koeman e șeful, cred că a luat cea mai bună decizie, Veerman a evoluat execrabil, cu totul!, de la tehnică la pase. Nu înțeleg ce s-a întâmplat: a atins mingea de 29 de ori și de 19 ori a pasat-o la adversar! E normal ce s-a întâmplat.

„Poate era mai bine să întâlnim Germania sau Spania”

- Cum vezi această întâlnire din „optimi” desfășurându-se?
- Dacă luăm în calcul calitatea jucătorilor noștri, cluburile la care joacă, în ce campionate, suntem clar favoriți. Există totuși o formă de presiune, România e o surpriză la acest turneu, dar în mod normal ar trebui să câștigăm.

- Ai remarcat pe cineva din naționala noastră?
- Da, m-a impresionat fundașul, Drăgușin, se vede că joacă la Tottenham, l-am mai văzut de câteva ori, chiar îmi place, un tip masiv, puternic. Hagi, foarte bun în ultimul meci, cu Slovacia, de asemenea Stanciu, impresionant, cred că asta ar fi coloana vertebrală a României. La ei ar trebui să fim atenți, au calități.

- Noi de cine ar trebui să ne temem?
- Păi, ar fi Gakpo, dar și Depay, chiar dacă nu a impresionat în Germania, poate prinde încredere și poate fi decisiv în rundele eliminatorii. De ei doi avem nevoie să fie în formă contra României pentru a câștiga.

- Care sunt șansele Olandei la trofeu, dacă trece de România?
- Suntem în locul potrivit, cum spuneam, ne ajută foarte mult poziția în care ne aflăm, am fi putut înfrunta Spania, Germania. Poate că ar fi fost totuși mai bine, pentru că n-ai nimic de pierdut contra unor astfel de selecționate. Dacă îmi spuneai înaintea competiției că am putea întâlni România după grupe, pentru ca mai apoi una dintre Turcia și Austria, aș fi spus că e fantastic. Dar, uite, am jucat slab și trebuie să fim cu picioarele pe pământ, să muncim mult dacă vrem să avem o șansă la trofeu. Repet, cu România, în mod normal, ar trebui să învingem.

109selecții a strâns Rafael van der Vaart pentru „Portocala mecanică”, reușind să înscrie de 25 de ori

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (26)
Karkaleki
Karkaleki  •  28 Iunie 2024, 23:45
Postat de grro pe 28 Iunie 2024, 08:30

80% din spectatorii romani sunt stabiliti in Germania. La fel si cu turcii si ucrainenii. In Rest putini din estul europei. Observatia ta te inseala ;-).

tocmai. Ar umple tribunele la meciurile din deplasare ale echipelor romanesti

buurnss
buurnss  •  28 Iunie 2024, 14:54
Postat de kinkonro pe 28 Iunie 2024, 02:47

Ce legătură are ortodoxia, deșteptule?

Are o foarte mare legătură.

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  28 Iunie 2024, 11:19

.... Dragusin , se vede ca joaca la Tottenham ... Joaca pe banca ...

Vezi toate comentariile (26)
Comentează