FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA „Ce ai simțit când ai auzit fluierul final?” » Pușcaș descrie trăirile aduse de calificarea în optimi: „Parcă m-am regăsit în fiecare dintre ei”

George Pușcaș // foto: Cristi Preda (GSP)
George Pușcaș // foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de , , - Publicat joi, 27 iunie 2024 20:19 / Actualizat joi, 27 iunie 2024 21:55

George Pușcaș (28 de ani) a susținut o conferință de presă joi seara, la o zi după ce naționala României a obținut calificarea în optimile Euro 2024.

România a reușit o performanță deosebită la Campionatul European, câștigând grupa E, serie din care au mai făcut parte Belgia, Slovacia și Ucraina.

George Pușcaș a jucat în două dintre cele 3 partide, 16 minute în remarcabila victorie cu Ucraina, 3-0, apoi 24 de minute în ultimul meci din grupe, 1-1 cu Slovacia. În partida cu Belgia, în care „tricolorii” alergau să reintre în joc, selecționerul Edi Iordănescu nu a mizat pe el.

A doua zi după calificarea în optimile Euro 2024, George Pușcaș a susținut o conferință de presă la Akon Arena, complexul sportiv din Wurzburg în care „tricolorii” se pregătesc pe durata Campionatului European. Ei nu efectuat un antrenament clasic astăzi, au avut program de refacere și de lucru în sala de forță.

George Pușcaș: „M-am regăsit în fiecare dintre românii care ne-au urmărit”

Chestionat de reporterii GSP ce a simțit în momentul fluierului final din Slovacia - România, momentul care a consemnat oficial calificarea „tricolorilor” în optimile Euro 2024, Pușcaș a afirmat că „a fost o mândrie enormă să văd mai degrabă ce au simțit fanii de pe stadion”.

„Parcă m-am regăsit în fiecare dintre românii care s-au aflat acolo și nu numai. M-am gândit la fiecare român din fiecare colț al lumii, care se uită și e mândru că România s-a calificat. Am simțit o enormă mândrie și am fost foarte recunoscător că am putut trăi asta pe pielea mea, cu Generația de Suflet”, a adăugat el.

„Trebuie să lăsăm calificarea în urmă cât mai rapid posibil, să ne concentrăm la ce urmează”

„Cât de repede trebuie să lăsați în urmă această performanță?”, l-a întrebat un jurnalist batav pe atacantul român.

„Este o întrebare foarte bună. Am reușit o performanță incredibilă pentru toți românii, am sărbătorit ieri în mare fel, în familia noastră, familia galbenă.

Cred că va trebui să lăsăm asta în urmă cât mai curând posibil, în vestiar, și să ne gândim la următorul pas. Asta ne va ajuta să ne concentrăm mai bine la ce urmează”, a răspuns Pușcaș.

George Pușcaș: „Precum în 2019, nimeni nu credea că putem ieși din grupe”

El a făcut o paralelă cu generația U21 care în 2019 ajungea în semifinalele Campionatului European de tineret.

În 2019 am avut un grup la fel de frumos precum acum. Am plecat la fel ca acum, nu credea nimeni că vom putea ieși din acea grupă de foc, așa cum a fost și aceasta. Cele două grupe au fost la fel de puternice. Nu știu dacă mă gândeam atunci că putem ajunge în semifinale, nu știu dacă se gândea cineva, dar sentimentul s-a construit pe parcurs, de la meci la meci. După primele victorii am realizat și noi ce putere avem, ce putem realiza

După acea performanță de la tineret, mă gândeam că vreau să repet asta la echipa mare. Simțeam că vreau să joc la un European cu echipa mare, sentimentele trăite atunci m-au făcut să vreau să mai trăiesc o dată ce s-a întâmplat atunci

- George Pușcaș

Alte idei ale lui George Pușcaș:

După tot ce s-a petrecut în calificări, credeam că vom ieși din grupă! Fiind neînvinși, având una dintre cel mai bune apărări, cu tot parcursul nostru, cu dificultățile lui, nu era niciun motiv să mă facă să cred că nu vom putea ieși din grupe. Am avut toți încredere în noi, în special în familia de aici de la națională am crezut că putem ajunge la un astfel de rezultat. Continuăm să sperăm chiar la mai bine.

Generația de Suflet este o comparație incredibil de frumoasă din partea lui Mister (n.r. - Edi Iordănescu). Cred că asta subliniază calitățile fiecăruia dintre noi. Chiar am pus suflet la tot ce a fost aici, la tot ce s-a petrecut și înainte de calificări. Cred că această calificare s-a construit chiar înainte de calificări, de la dificultățile noastre, înfrângeri, dezamăgiri, acum ajungem să ne bucurăm și mai tare. Dacă nu e ploaie, nu e soare. Cred că merităm bucuria pe care o trăim.

Rezultatele noastre nu sunt o palmă adusă criticilor. Sunt pur și simplu răspunsul ideal cu care puteam veni. Lumea iubește naționala, este normal să fie mereu critici, nemulțumiri. Cred că cel mai bun răspuns pe care puteam să-l oferim era pe teren, în special prin calificarea la Euro, apoi prin calificarea aceasta. Drumul nostru ar trebui să rămână constant, fără să plecăm capul la dezamăgiri și critici. Trebuie doar să învățăm din ele și să fim mai buni.

GALERIE FOTO. România inventivă » Cele mai extravagante apariții din tribune: tricouri cu Petre Țuțea, pene în cap și exces de vopsea. 20 de fotografii pe care nu le-ai văzut

Suporterii României, la meciul cu Slovacia / Sursă foto: Imago Images
Suporterii României, la meciul cu Slovacia / Sursă foto: Facebook
Suporterii României, la meciul cu Slovacia / Sursă foto: Imago Images
Suporterii României, la meciul cu Slovacia / Sursă foto: Imago Images
Suporterii României, la meciul cu Slovacia / Sursă foto: Imago Images
+15 FOTO

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (2)
manx
manx  •  27 Iunie 2024, 22:45

Puscas Kamikaze. Nu a învatat nimic dupa rosu pe care l-a primit în trecut, iar acum a luat doar galben pentru acelasi fel de intrare.

1971Sibiu
1971Sibiu  •  27 Iunie 2024, 21:35

Praf de ....Puscas m. marin !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează