Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  FRANȚA

Probleme pentru Mbappe! Căpitanul Franței a schimbat deja trei măști: „Când transpiră, i se lipește de față"

Kylan Mbappe, decarul Franței, tânjește după titlul european / Foto: Imago +15   FOTO
Kylan Mbappe, decarul Franței, tânjește după titlul european / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 27 iunie 2024 21:48 / Actualizat vineri, 28 iunie 2024 04:18

Kylian Mbappe (25 de ani), starul Franței, ce a suferit o fractură de sept nazal în partida cu Austria, a revenit marți în teren cu o mască neagră. „Masca din fibră de carbon e enervantă, restricționează vederea periferică”, spun surse din anturajul Les Bleus.

Kylian Mbappe și-a amânat după sfârșitul parcursului naționalei Franței la EURO 2024 operația pe care trebuie s-o facă pentru a-și rezolva fractura de sept nazal. Asta pentru a nu rata un turneu atât de important, mai ales că poartă și banderola de căpitan în selecționata lui Deschamps.

Numai că, după ce a fost rezervă nefolosită contra Țărilor de Jos (0-0), marți a redevenit titular și a și semnat primul său gol la un Euro. O reușită din penalty, care nu i-a fost suficientă Franței decât de-un egal (1-1) cu Polonia.

„Kylian Mbappe are mai multe dificultăți decât se aștepta"

Ziariștii francezi au aflat din surse apropiate atacantului de 25 de ani că masca neagră, semănând cu a lui Zorro, îl incomodează și reprezintă un impediment pe teren. „Mbappe are mai multe dificultăți decât se aștepta. A recunoscut-o chiar el, vorbind despre asta cu colegii și cu Didier Deschamps.

Probleme pentru Mbappe! Căpitanul Franței a schimbat deja trei măști: „Când transpiră, i se lipește de față
Și în timpul antrenamentelor, Kylian Mbappe are nevoie de cineva să-i aranjeze masca la spate / Foto: Imago

„Nu-i afectează respirația, dar trebuie să-și usuce des ochii”

Selecționerul a dezvăluit după remiza dezamăgitoare cu Polonia, care a costat-o pe Franța cedarea primului loc în grupă: „Când transpiră, masca i se lipește de față și trebuie să-și usuce des ochii”.

Protecția din fibră de carbon e enervantă, restricționându-i vederea periferică. Aceasta e principala problemă. Pe de altă parte, nu-i afectează însă respirația nazală, conform informațiilor primite din cantonamentul naționalei din Paderborn.

535de minute i-au trebuit lui Kylian Mbappe să înscrie primul gol la un Euro, transformând un penalty contra Poloniei (1-1). La Mondiale, i-au fost suficiente 124 de minute!

Același ziar scrie că „limbajul corpului nu minte. Kylian își tot atinge fața, ajustându-și masca, care a fost făcută în câteva ore, de urgență, deci nu poate fi perfectă. A încercat deja trei. Au fost probleme și cu culorile.

Fanii sunt înnebuniți după masca neagră a lui Mbappe!

Jucătorul a ales inițial una tricoloră, albastru, alb și roșu, ca drapelul național. Dar UEFA interzice orice fel de referință și astfel a ajuns la una neagră, simplă, «fără logo». Fanii sunt înnebuniți după ea.

Tribunele sunt pline de suporteri având masca (tricoloră) din carton. Se vând foarte multe în afara stadionului. Dar asta-l face pe Mbappe să-i dispară zâmbetul. El care, de obicei, nu și-l pierde niciodată".

81de selecții și 48 de goluri are Kylian Mbappe în naționala Franței. Mai are nouă până să egaleze recordul lui Olivier Giroud

Și căpitanul polonez s-a plâns: „Masca m-a făcut mai lent!"

Nu toți jucătorii accidentați la față s-au plâns de măști. Pentru nigerianul Victor Osimhen (Napoli) a devenit un fel de talisman indispensabil, atât de mult încât continuă să o poarte și acum la meciuri.

În cazul altora, cu cât și-o scot mai repede, cu atât mai bine! Mărturie stau și cuvintele lui Robert Lewandowski: „Când am purtat masca, în 2015, nu m-am simțit deloc confortabil".

Lewandowski: „Sunt câteva milisecunde care contează!"

Căpitanul polonez, care s-a certat marți cu Mbappe, fiind auzit cum îi spune „fiu de curvă", a detaliat: „Este enervant, mai ales în careul de 16 metri. Am avut probleme, nu am fost reactiv și nu vedeam bine. Câmpul meu vizual era obstrucționat. Sunt câteva milisecunde care te pot încetini".

VIDEO. FABULOS! Imnul României cântat de 35.000 de români la meciul cu Slovacia de la Euro 2024

Citește și:

Mihai Stoica, impresionat de fizicul unui „tricolor”: „Uitați-vă la el, poate să concureze la Mister Olympia”
Nationala
Mihai Stoica, impresionat de fizicul unui „tricolor”: „Uitați-vă la el, poate să concureze la Mister Olympia”
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Euro 2024
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start
Nationala
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (2)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  28 Iunie 2024, 13:49

I se lipeste de piele ... Francezii *** de la nationala ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Catalynn_21
Catalynn_21  •  27 Iunie 2024, 22:32

Cu Franța echipa FRF avea mai multe șanse decât cu Olanda. Însă nu a fost la mâna ei, putea alege doar între locul 1 și 4. Belgia da … :-)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează