FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Andrei Nicolescu anunță revoluția la Dinamo: „Am tăiat pisica în două! Vin trei jucători”

Andrei Nicolescu, administratorul special de la Dinamo +49   FOTO
Andrei Nicolescu, administratorul special de la Dinamo

Articol de - Publicat joi, 27 iunie 2024 22:18 / Actualizat joi, 27 iunie 2024 22:26

Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, a anunțat o reconstrucție din temelii a clubului alb-roșu, filosofia migrând total față de cea din sezoanele precedente. Temeinicia este cuvântul de bază.

Dinamo s-a salvat in extremis de la retrogradare în stagiunea precedentă. Victoria de pe „Arc” contra celor de la UTA, coroborată cu rezultatele favorabile de pe stadioanele de la Voluntari, Craiova sau Botoșani, le-a asigurat „câinilor” un baraj cu Csikszereda, tranșat grație unei „doppietta” a lui Dennis Politic în manșa tur.

Andrei Nicolescu: „Pentru prima oară după foarte mulți ani, vrem să construim”

Până în acest moment, campania de transferuri a celor de la Dinamo a gravitat în jurul jucătorilor tineri de perspectivă, fiind înregimentați Cătălin Cîrjan, Adrian Caragea, Alexandru Roșca, Răzvan Pașcalău și Raul Rotund. Totodată, a fost adus și Raul Opruț, fundaș stânga de la Kortrijk, împrumutat la Hermannstadt în sezonul trecut.

„Ne-am asumat o revoluție în această vară la Dinamo. Pentru prima oară după mulți ani, vrem să construim, nu doar să peticim pentru a mai supraviețui o jumătate de sezon sau unul întreg. Sper să fi fost inspirați în alegeri, iar această construcție sperăm să fie temeinică și să se vadă încă din acest an, mai ales în ceea ce îi privește pe copiii pe care i-am transferat.

Vrem să mai aducem încă trei jucători, asta pentru a stabiliza efectivul, nu vrem să trecem prin ce am trecut în sezonul trecut. Plafonul salarial este bun, același din finalul sezonului trecut”, a spus Andrei Nicolescu la podcastul „Tare de tot cu Viorel Grigoroiu”.

„Am mare încredere în Cîrjan, iar Opruț este cel mai bun fundaș stânga român”

„Nu am fost mulțumiți de ceea ce s-a întâmplat în stagiuna precedentă, însă a doua zi după barajul cu Csikszereda «am tăiat pisica în doua». Am pus pe hârtie toate problemele, apoi am început să luăm decizii, nu puteam să continuăm așa. Este o revoluție pe toate planurile: jucători, staff, structura organizațională.

În momentul în care Rapid l-a transferat pe Cîrjan, am declarat că va fi cea mai bună mutare a giuleștenilor. Eu cred foarte mult în el, poate o să mă faceți nebun, însă încrederea pe care noi i-o dăm va fi răsplătită în teren.

Nu ne-am înțeles rapid cu el. A existat o frică. Nu voia să repete sezonul de la Rapid, însă a discutat cu Kopic și a semnat. Raul Opruț este cel mai bun fundaș stânga pe care România îl are la dispoziție”, a mai spus „boss”-ul formației alb-roșii.

Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
+45 FOTO

Revoluția nu poate fi făcută doar cu tinerii de perspectivă, trebuie să îi ajutăm. În acest sens vor mai fi aduși încă trei jucători, toți străini. Piața din România nu ne-a oferit opțiuni reale, doar unele pe care nu le puteam accesa, adică jucători de la FCSB, Rapid, CFR sau Craiova.

Jucătorii străini vor fi de o valoare certă, rolul acestora fiind de o valoare certă. Vrem să dublăm mai multe posturi. Spre sfârșitul perioadei de transferuri, s-ar putea să mai apară piste. Mă refer la jucători care așteaptă transferuri mai bune, dar probabil să se reorienteze. Vrem să ne batem la play-off, dar nici locul șapte nu ar fi o tragedie.
- Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo

VIDEO. Andrei Nicolescu: „A fost o perioadă în care alții au câștigat din acest club, asta nu se mai întâmplă acum”

Citește și:

Mihai Stoica, impresionat de fizicul unui „tricolor”: „Uitați-vă la el, poate să concureze la Mister Olympia”
Nationala
Mihai Stoica, impresionat de fizicul unui „tricolor”: „Uitați-vă la el, poate să concureze la Mister Olympia”
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Euro 2024
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start
Nationala
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (20)
Elis200
Elis200  •  29 Iunie 2024, 02:30

Că deobicei vor veni cu cliseuri gen că vom munci mai mult , vom face o analiză să vedem unde greșim , doar că atunci când ai loc de baraj , nu prea știu ce ar mai fi de discutat , in orice caz am ajuns de râsul lumii.

unnumeobisnuit
unnumeobisnuit  •  28 Iunie 2024, 18:17
Postat de RockerDinamo pe 28 Iunie 2024, 12:55

Cand îl vad pe Nicolescu bătând campii mi se ridica tensiunea!!! Asta e dus rau de tot ... si mai apare cu astfel de "explicatii" halucinante, auzi ca fac ei revolutie, ca ne batem la play-off etc ... deocamdată, e aproape imposibil sa nu retrogradam sezonul viitor, doar nou-promovatele ce ar putea sa ne "salveze" si sa ne trimita la baraj. Altfel, la ce loturi au restul echipelor, este nerealist sa crezi ca rămânem în MamaLiga 1 cunactualul lot (doar daca tinerii ar juca absolut fantastic, ceea ce nu cred, mai ales cu Kopic antrenor).

Ramai fără reacție când vezi ce transferuri au făcut.doamne ferește...au adus 6tineri. Restul?cică 3 jucători străini. Echipa, in mintea lui aia tunsă tip castron, se refgaseste in sistem de 4portari și 3jucatori. Hai sa comparam celelalte echipe din liga. Cred că realizam foarte multi ceea ce va urma. Iar declarațiile lui îs halucinante. 0 credibilitate.

RockerDinamo
RockerDinamo  •  28 Iunie 2024, 13:13

ELUCUBRATII!!! NU TI-E RUSINE DE CE TAMPENII SPUI??? PANA ACUM, PRIN TOT CEEA CE AI FACUT, DOAR DOVEDESTI CA ESTI PARALEL CU CE AR TREBUI SA LIVREZI ... DOAR ABEREZI, NICOLESCULE!!! VEDEA-V-AS PLECATI PE TOTI 3, TU, VOICU SI KOPIC, NISTE NEICA NIMENI IN FOTBAL. SI, CULMEA, NICI MACAR BUN SIMT NU AVETI (KOPIC MAI ARE UN PIC, DOAR LA NIVEL DE COMUNICARE, INSA EL NU SE VEDE CAT DE SLAB ESTE PROFESIONAL)!!!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează