Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  FRANȚA

Scandal la vicecampioana mondială » Didier Deschamps a scindat vestiarul Franței: s-a certat cu trei jucători

Didier Deschamps l-a lăsat în umbră la Euro 2024 pe Olivier Giroud / Foto: Imago +15   FOTO
Didier Deschamps l-a lăsat în umbră la Euro 2024 pe Olivier Giroud / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 28 iunie 2024 13:12 / Actualizat vineri, 28 iunie 2024 14:37

Didier Deschamps (55 de ani), selecționerul Franței, este criticat în presă din cauza atmosferei din vestiar și acuzat după conflictele cu jucătorii apărute în Germania. L'Equipe scrie că elevii săi „se plâng de unele alegeri tehnice, de ședințele de antrenament derulate fără variații tactice și cu o intensitate mai mult decât discutabilă”.

Nu e deloc liniște și armonie la naționala Franței, care, din cauză că a ratat câștigarea grupei D, va avea parte luni de un adversar dificil în „optimile" Euro 2024, Belgia. Fosta rivală a României în grupa E, ajunsă în prima fază eliminatorie tot de pe poziția secundă.

Franța - Polonia / Sursă foto: Imago Images
Franța - Polonia / Sursă foto: Imago Images
Franța - Polonia / Sursă foto: Imago Images
Franța - Polonia / Sursă foto: Imago Images
Franța - Polonia / Sursă foto: Imago Images
+11 FOTO

Rezultatele și, mai ales, jocul mult sub așteptările fanilor și ale presei, cu numai două goluri marcate și acelea fiind autogolul austriacului Wober și penaltyul transformat de Mbappe, au afectat atmosfera din vestiar, pe care presa franceză susține că Deschamps l-a divizat!

„Jucătorii sunt îngrijorați, selecționerul nu mai e liderul echipei"

Cotidianul L'Equipe a venit cu dezvăluiri din cantonamentul Les Bleus din Paderborn și lucrurile nu arată deloc bine pentru vicecampioana mondială. „Selecționerul și-a cam pierdut calitatea de «leadership», iar jucătorii sunt tot mai preocupați. Ei nu au apreciat atitudinea acestuia, unele alegeri tehnice. S-au plâns, de asemenea, de ședințele de antrenament, desfășurate fără variații tactice și cu o intensitate mai mult decât discutabilă”.

Scandal la vicecampioana mondială » Didier Deschamps a scindat vestiarul Franței: s-a certat cu trei jucători
Didier Deschamps, pus sub presiune de presa franceză. Selecționerul mai are contract până după CM 2026 / Foto: Imago

Deschamps n-are încredere în Giroud, iar golgheterul s-a supărat!

Potrivit aceleiași surse, Didier Deschamps crede că Olivier Giroud (37 de ani) nu mai poate face față nivelului de la Euro 2024, iar golgheterul all-time al „cocoșilor galici" ar fi „luat foc". Este nemulțumit de cele doar 44 de minute acordate de selecționer și, mai ales, de faptul că împotriva Austriei a intrat în minutul 90, în locul lui Mbappe, care și-a spart nasul!

Deschamps i s-ar fi adresat atacantului într-o conversație privată cu privire la presupusa sa lipsă de angajament față de echipă. „Selecționerul Franței nu mai e convins de calitățile atacantului de 37 de ani și cu 136 de prezențe la națională . Acest lucru ar implica atât influența sa în interiorul, cât și în afara vestiarului.

Giroud însuși ar fi supărat de faptul că nu a jucat titular împotriva Țărilor de Jos, însă este pregătit să lase deoparte aceste frustrări. Discuția cu Deschamps a dat roade. Atacantul ar încerca să se ridice, prin antrenamente suplimentare, la nivelul pe care Deschamps îl așteaptă de la el".

156de meciuri are Didier Deschamps ca selecționer al Franței, înregistrând 100 de victorii, 30 de remize și 26 de eșecuri. A câștigat două trofee cu Les Bleus, titlul mondial (2018) și Liga Națiunilor (2021)

Deschamps l-a neglijat pe Griezmann prima oară în ultimul deceniu

Situația pare mai gravă în relația cu Antoine Griezmann. Vicecăpitanul francez n-a mai fost titular în ultimul meci al grupei cu Polonia (1-1) și a fost introdus ciudat în minutul 90+1 în locul lui Fofana! Deschamps l-a trecut pe banca de rezerve, iar «Grizou» a ratat prezența în formula de start în premieră în ultimii 10 ani la un Euro sau Mondial!

Tocmai ce l-a depășit pe Lilian Thuram, devenind jucătorul de câmp cu cele mai multe partide disputate pentru Franța la CE sau CM (33). „A fost o alegere în raport cu opțiunile pe care le-am luat în calcul", s-a justificat Deschamps în fața jurnaliștilor. Dar n-a convins pe nimeni și n-ar fi de mirare dacă starul lui Atletico va fi luni, la Dusseldorf, tot pe banca rezervelor.

Lui Camavinga i-a reproșat că și-a ales prost crampoanele și alunecă

Un alt fotbalist cu care a intrat în polemică a fost Eduardo Camavinga, care, după remiza cu Polonia, a fost mustrat de Deschamps pentru că a alunecat cu mingea de mai multe ori în timpul meciului. „Acest lucru a generat tensiuni. La fel ca-n cazul lui Griezmann, scos din schemă pentru prima dată în 8 ani ca o decizie tehnică.

Deschamps este privit acum cu scepticism de elevii săi și luat în colimator de presă pentru parcursul de la Euro 2024, început cu frâna de mână trasă. Selecționeurl va avea luni, împotriva Belgiei, ocazia de aur de a se revanșa, de a readuce Franța în cursa pentru podium și de a se împăca cu vestiarul său", a conchis L'Equipe.

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează