Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  GERMANIA - DANEMARCA

CRONICĂ DE EDUARD APOSTOL Ce nu te omoară, te face mai puternic! Germania și VAR-ul ucid dramatic spiritul hygge al danezilor

Germania - Danemarca, partidă contând pentru optimile Euro 2024, a doua după Elveția - Italia 2-0, are loc în aceste momente și este transmisă liveTEXT & FOTO de către GSP.ro și televizată de PRO TV. +32   FOTO
Germania - Danemarca, partidă contând pentru optimile Euro 2024, a doua după Elveția - Italia 2-0, are loc în aceste momente și este transmisă liveTEXT & FOTO de către GSP.ro și televizată de PRO TV.

Articol de , - Publicat duminica, 30 iunie 2024 00:28 / Actualizat duminica, 30 iunie 2024 00:49

Havertz și Musiala au semnat golurile unei victorii furtunoase a Germaniei în fața Danemarcei, scor 2-0, după un meci electrizant, din toate punctele de vedere. Nemții merg în sferturile de finală de la Euro 2024, transpunând în fotbal motto-ul celebru al filosofului german Friedrich Nietzsche

Germania a ucis visele danezilor cu ajutorul VAR! Aceasta este realitatea. Nemții au învins cu 2-0 după ce video-arbitrajul a anulat un gol pentru oaspeți, pentru ca trei minute mai târziu gazdele să primească un penalty pe care arbitrul Michael Oliver nu-l văzuse. Chiar făcuse semn ca jocul să continue.

Mai ceva ca-n dramele clasice, i-a fost anulat golul lui Joachim Andersen, pentru ca fundașul danez să facă henț în propriul careu după câteva minute!

Germania așteaptă acum învingătoarea dintre Spania și Georgia, ce meci vom avea în sferturi!

3 schimbări a operat Nagelsmann în optimi în primul 11, față de faza grupelor unde a folosit mereu aceeași formulă de start: Schlotterbeck în locul lui Tah (suspendat), Raum în locul lui Mittelstadt și Sane în locul lui Wirtz

Germania - Danemarca, optime la Euro 2024 / Imagini de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Germania - Danemarca, optime la Euro 2024 / Imagini de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Germania - Danemarca, optime la Euro 2024 / Imagini de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Germania - Danemarca, optime la Euro 2024 / Imagini de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Germania - Danemarca, optime la Euro 2024 / Imagini de fotoreporterul GSP Cristi Preda
+21 FOTO

Danezii și-au arătat stilul hygge încă din minutele premergătoare meciului. Aproape toți fotbaliștii și-au salutat rudele și prietenii din tribune, când să intre la vestiar, înainte de partidă. De la nemți, doar Wirtz, rezervă la Dortmund, a făcut cu mâna cuiva din tribună.

Ce mai vuiet! Nemții au atacat cu furie din start, iar pe BVB Arena a fost tsunami la fazele ofensive ale gazdelor. Niciodată n-au fost mai zgomotoși germanii la acest turneu ca la meciul de la Dortmund. Kimmich a dat startul. Apoi, reușita lui Schlotterbeck (4) a fost anulată pe motiv de fault în atac. Fundașul atât de familiarizat cu acest stadion a mai încercat o dată, dar Schmeichel a scos.

Havertz (10) l-a întins și el pe nordic. Imediat a venit lovitura cu capul a lui Andrich. Nemții s-au mutat în jumătatea danezilor. Primele 20 de minute au fost controlate autoritar. Dar nimic nu s-a schimbat pe tabelă.

Germania are nevoie de cineva precum Kroos să controleze tempo-ul jocului. Când joacă, trebuie să te aștepți să ia deciziile corecte în 9 din 10 situații. Fie că dă viteză meciului, fie că-l calmează

Kroos aprinde lumina. Doar că danezii au tras cu dinții de meci

Într-adevăr, merită să vii la stadion doar să privești jocul lui Kroos. Este ceva wow. Este suprafotbalistul Germaniei. Și al lumii. Voința puternică a superstarului. Doar că nu poate rezolva el totul. Și nici n-are o baghetă magică.

Și danezii au venit la stadion. Au pus în aplicare ideea germană conform căreia "ceea ce nu te distruge, te face mai puternic!". Eriksen (21) a semnat prima mare ocazie a danezilor, șutul său fiind blocat in extremis de Rudiger.

Partida a avut o desfășurare mai furtunoasă după întreruperea cauzată de fenomenele meteo extrem. Iar în minutul 45 nordicii erau să dinamiteze atmosfera, după assist-ul lui Delaney și reluarea lui Højlund, noroc că a intervenit Neuer, cel din seri magice.

Imagini apocaliptice la Germania - Danemarca de la Euro 2024
+28 FOTO

Uite golul, nu e golul, VAR-ul decide scorul!

Au sărit paharele cu bere în aer, alea de au stat la coadă minute întregi în pauză! Peluza daneză s-a udat din nou. De bucurie. Joachim Andersen (48) a fost pe fază și a reluat fără nicio șansă pentru Neuer. Câteva zeci de secunde de panică pentru zecile de mii de nemți.

Doar că în viața fotbalului există VAR. Când bucuria oaspeților era în toi, arbitrul Michael Oliver a fost anunțat din "camera secretelor" de un ofsaid, abia sesizabil, la Delaney. Gol anulat, nemții în delir!

Atac al Germaniei. Minutul 51. Centrare din stânga, iar Andersen (cel ce putea fi eroul danezilor) a pus mâna pe minge în careu. I-a spart ceasul, cum se spune. "Centralul" a lăsat faza să continue, dar iar a fost sunat din camera VAR. Penalty! Gundogan, care bate de obicei penalty-urile la nemți, l-a lăsat pe Havertz (53), care a executat perfect. Șeptarul germanilor a celebrat fix în fața peluzei daneze, alegându-se cu zeci de pahare de plastic aruncate spre el!

3 remizea adunat Danemarca în faza grupelor, cu Anglia, Slovenia și Serbia

Nemții au dansat pe drama danezilor

Nordicii au fost debusolați de întorsătura situație. Dramatic. Havertz (59) și Sane (64) au ratat, incredibil!, putem spune cu poarta goala. La capătul unor contre furioase ale nemților. Furtuna din iarbă a continuat.

Schlotterbeck a jucat o minge lungă, iar toată defensiva daneză a intrat în colaps. Musiala (68) a încheiat faza măiastru. Și, de data asta, au zburat pahare de plastic pline cu bere de bucurie. Inclusiv pe laptopuri... "Civilizați" nemții!

Nu mai contabilizăm ratarea lui Fullkrug (83), singur cu Schmeichel, pentru că s-a ridicat ofsaid după ce a terminat faza. Danezii au cedat psihic, nemții au mai trecut de un mare hop.

FINAL » Germania - Danemarca 2-0

  • Click aici pentru statistici
  • Au marcat: Havertz '53, Musiala '68
  • După ce pe parcursul zilei s-au înregistrat și 35 de grade Celsius la Dortmund, în timpul meciului orașul a fost asaltat de o furtună. Plouă din abundență, iar tunetele pot fi auzite chiar și pe transmisia tv.

GALERIE FOTO. Imagini apocaliptice la Germania - Danemarca de la Euro 2024

Imagini apocaliptice la Germania - Danemarca de la Euro 2024
+28 FOTO

Meciul a fost întrerupt în minutul 35, după ce arbitrul Michael Oliver a considerat că integritatea fizică a fotbaliștilor poate fi pusă în pericol de condițiile meteorologice. Fotbaliștii au fost trimiși la vestiare. Ploaia e tot mai puternică la Dortmund. Grindină de mari dimensiuni cade pe gazon!

Germania - Danemarca, echipele de start:

Germania (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Rudiger, Schlotterbeck, Raum - Andrich, Kross - Sane, Gundogan, Musiala - Havertz
Rezerve: Anton, Baumann, Beier, Can, Fuhrich, Fullkrug, Gross, Henrichs, Koch, Mittelstadt, Muller, Ter Stegen, Undav, Wirtz
Absent: Tah (suspendat)
Selecționer: Julian Nagelsmann (36 de ani)

Danemarca (3-4-1-2): Schmeichel - Andersen, Christensen, Vestergaard - Bah, Delaney, Hojbjerg, Maehle - Skov Olsen, Hojlund, Eriksen
Rezerve: Wind, Ronnow, Poulsen, Norgaard, Kristiansen, Kristensen, Kjaer, Jensen, Hermansen, Dreyer, Dolberg, Damsgaard, Bruun Larsen
Absent: Hjulmand (suspendat)
Selecționer: Kasper Hjulmand (52 de ani)

Arbitru principal: Michael Oliver (Anglia)
Asistenți: Stuart Burt, Dan Cook (Anglia)
Arbitru VAR: Stuart Attwell (Anglia)
Asistent VAR 1: David Coote (Anglia)
Asistent VAR 2: Massimiliano Irrati (Italia)
Arbitru de rezervă: Irfan Peljto (Bosnia și Herțegovina)
Stadion: Signal Iduna Park (Dortmund)

Germania - Danemarca » Suporterii danezi sunt în inferioritate numerică pe stadion, dar domină fondul sonor

Din 60.000 de spectatori, aproximativ 7.000 sunt danezi, restul sunt nemți și fac o atmosferă electrizantă în startul duelului.

Julian Nagelsmann a făcut deja istorie. Momentan, doar pentru el. Selecționerul Germaniei a devenit cel mai tânăr antrenor al unei echipe naționale care a trecut de faza grupelor. La aproape 37 de ani, pe care-i va împlini pe 23 iulie. Nagelsmann este selecționerul Die Mannschaft din septembrie 2023.

Meciul a suscitat un interes uriaș din partea nemților. Mii de microbiști îmbrăcați cu tricouri albe se îndreptau spre stadion cu mai bine de 3 ore înainte de start. Pe stadion, așa cum era de așteptat, danezii sunt în inferioritate numerică.

Situați aproape exclusiv în una dintre peluze și la marginea Tribunei 2, ei sunt sub 10.000 în total, restul locurilor, până la 62.000, fiind ocupate de nemți, de invitați și de spectatori neutri.

Clasamentul grupelor din care au făcut parte Germania și Danemarca:

Citește și:

Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Euro 2024
Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Superliga
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută
Liga Campionilor
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (18)
grro
grro  •  30 Iunie 2024, 10:19
Postat de nepriceput pe 30 Iunie 2024, 00:59

Au tras arbitrii cu nemtii cat au putut

Nepriceput... Ți se potrivește!

mr90
mr90  •  30 Iunie 2024, 08:15
Postat de Gronkbong pe 30 Iunie 2024, 00:04

Faptul că nu ai voie sa aduci umbrela constituie o anomalie.

Nici o anomalie, umbrele se pot transforma in arme. Spectatorii pot primipelerine pentru ploaie.

patrutreitrei
patrutreitrei  •  30 Iunie 2024, 07:48

Offsideul acela este rușinea arbitrajului. Nu-i vorba că nu ar fi meritat germanii victoria. La golul 2 a sărit mingea ciudat, părea că nu va ma fi ajuns, ambii jucători au încetinit pt un moment, apoi Musiala și-a dat seama primul, că se încetinește balonul (probabil gazonul ud le-a jucat o festă). Bravo lui, e cel mai bun vârf de la Euro.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează