INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ETAPA 1

Real Madrid - Stuttgart 3-1 » Chin blanco la start! Courtois și pedigriul european o scapă pe Real Madrid de rușine

Real Madrid - Stuttgart // foto: Guliver/gettyimages +15   FOTO
Real Madrid - Stuttgart // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 17 septembrie 2024 23:58 / Actualizat miercuri, 18 septembrie 2024 00:24

Real Madrid s-a chinuit cu Stuttgart în prima etapă a grupei de Liga Campionilor. A fost 3-1 la final pentru los blancos, un rezultat măgulitor, după ce vicecampioana Germaniei a irosit câteva ocazii uriașe în prima parte.

Stuttgart nu a început senzațional sezonul de campionat, doar 4 puncte în primele 3 etape, dar i-a dat serios de furcă Realului, chiar pe „Santiago Bernabeu”. Elevii lui Sebastian Hoeneß au fost mai periculoși în primele 30 de minute, doar imprecizia lor la finalizare și intervențiile fabuloase ale lui Thibaut Courtois menținând tabela la 0-0.

+10 FOTO

Treptat s-a dezghețat și Realul. Trupa lui Carlo Ancelotti a continuat să afișeze slăbiciunile structurale, defensive, cu care a obișnuit și în meciurile din La Liga, dar la ce calitate are în compartimentul ofensiv, era inevitabil să creeze pericol la poarta adversă.

Rodrygo a fost irezistibil în banda dreaptă, Mbappe a trecut pe lângă gol, defensiva șvabilor începuse să se clatine.

Kylian Mbappe, gol la debutul în Liga Campionilor pentru Real Madrid

La reluare, Real Madrid a avut nevoie de mai puțin de 25 de secunde pentru a debloca tabela. Totul a plecat de la pasa senzațională a lui Tchouameni din propria jumătate, la care Mittelstadt, plasat îndoielnic, nu a putut interveni. Rodrygo a avansat până în careul advers cu mingea la picior și l-a servit în fața porții goale pe Kylian Mbappe, care a îndeplinit o formalitate.

Los blancos au continuat să fie prijemdioși, Vinicius a lovit bara, apoi oaspeții au reluat raidurile cu care înghețaseră tribunele în prima parte a jocului. Două șuturi pe poarta lui Courtois, ambele blocate de belgian. Thibaut nu a mai avut ce face la lovitura de cap a lui Undav, '68, care l-a prins pe contre-pied și a egalat la 1.

Ancelotti a mutat, l-a trimis pe teren pe Luka Modric, iar croatul a oferit pasa decisivă la golul care avea să aducă descătușarea, centrând perfect din corner pentru lovitura de cap a lui Antonio Rudiger ('83).

Scorul final l-a stabilit Endrick în minutul 5 al prelungirilor, cu un șut în forță din afara careului mare. Nubel a fost pe direcția balonului, dar nu l-a putut împiedica să zguduie plasa.

Deloc simplu, dar campioana europeană en-titre pornește cu dreptul în noul sezon. Trei puncte, dar și multe aspecte de reglat pentru Carlo Ancelotti. De cealaltă parte, o evoluție de care suporterii lui VfB pot fi mândri.

FINAL | Real Madrid - Stuttgart 3-1

  • Au marcat: Mbappe '46; Rudiger '83; Endrick '90+5 / Undav '68

Mă bucur că VfB a revenit în fotbalul mare, frumos. Echipa asta are toate condițiile. Acum are și antrenor, un antrenor care este vioara principală. M-am uitat puțin pe statistici, pe ce a jucat VfB până acum. Antrenorul lui VfB a demonstrat încă de foarte tânăr că are calitate și uite că-și impune jocul.

S-a șlefuit la Hoffenheim, era mult mai energic înainte, mai agitat. Acum are câțiva ani de experiență în Bundesliga, a terminat sezonul trecut pe locul 2 și în această seară a jucat excelent! Este un antrenor căruia îi place posesia. Nu am mai văzut echipă care să o domine pe Real la Madrid, ca posesie. Și au avut ocazii mai mari în prima repriză!

- Ciprian Marica, la pauză, la EURO GSP

Real Madrid - Stuttgart, echipe de start:

REAL MADRID (4-3-3): Courtois - Vazquez, Carvajal, Rudiger, Mendy - Valverde, Tchouameni, Bellingham - Rodrygo, Mbappe, Vinicius
Rezerve: Lunin, F. Gonzalez - Militao, Modric, Endrick, Guler, Vallejo, F. Garcia
Antrenor: Carlo Ancelotti

STUTTGART (4-3-3): Nubel - Vagnoman, Rouault, Chabot, Mittelstadt - Leweling, Stiller, Karazor (cpt.) - Millot, Undav, Fuhrich
Rezerve: Bredlow, Seimen - Keitel, Demirovic, Toure, Kratzig, Stenzel, Zagadou, Rieder, Raimund, Chase
Antrenor: Sebastian Hoeness

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (6)
Luceafaru_Huilei
Luceafaru_Huilei  •  18 Septembrie 2024, 22:58
Postat de dududooo pe 18 Septembrie 2024, 11:51

Pentru limba română apasati tasta 1. Cu traducerea textului cind reveniți?

“Cind” reveniți? Mă îndoiesc că sunteți pe mood de grafie veche, când colo e loc și mai mult în a demonstrat cât de agramat ești.

Iulian1975
Iulian1975  •  18 Septembrie 2024, 18:10

CE CHIN,,REALUL ORICUM,CHIAR DACĂ ERA CONDUSĂ, CASTIGA.EI PUN OSUL LA TREABĂ ATUNCI CAND VAD CĂ SE ÎNGROAȘE GLUMA.EI JOACĂ RELAXAT,PÂNĂ SPRE FINALUL SEZONULUI, CÂND ININCEP MECIURILE CARE CONTEAZĂ, SCURT..NU MOR CAI CÂND VOR HIENELE

enigmaticul
enigmaticul  •  18 Septembrie 2024, 15:39

Într-adevăr, a fost ”chin blanco”, deși au luat spuma fotbalului, zic unii!!! Noroc că fluierașii au fost la ”datorie”, ca de obicei. Să nu uităm și ultimul meci din La Liga, cel în care ”frumuselul”realului a simulat un penalty de toată frumusețea, iar fluierașii au pus botul.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează