FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO

Câte bilete s-au vândut până acum la Dinamo - Sepsi, pe „Arcul de Triumf”

Câte bilete s-au vândut până acum la Dinamo - Sepsi, pe „Arcul de Triumf”
Câte bilete s-au vândut până acum la Dinamo - Sepsi, pe „Arcul de Triumf”

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 noiembrie 2022 20:06 / Actualizat sambata, 05 noiembrie 2022 20:30

Dinamo și Sepsi vor juca primul meci intercluburi pe stadionul „Arcul de Triumf”, în grupele Cupei României Betano.

Partida va avea loc marți, de la ora 21:00, live pe GSP.ro.

Roș-albii au scos la vânzare bilete cu prețuri între 30 și 120 de lei, iar până acum s-au vândut peste 3.000, informează Radio Dinamo. Stadionul are o capacitate de 8.200 de locuri.

Sectoarele din PCH sunt aproape epuizate, iar „câinii” speră ca întreaga arenă să fie sold-out.

Biletele se pot achiziționa online și de la casele stadionului „Arcul de Triumf”, luni între 16:00 și 22:00, iar marți de la 16:00 până la ora meciului. Abonații pot intra în baza abonamentelor, în sectoarele alocate.

Cât plătește Dinamo ca să joace pe „Arcul de Triumf”: „Trebuie să vindem cel puțin 4.500 de bilete”. 2.000 de euro costă doar schimbarea porților și trasarea gazonului!

Dinamo trebuie să plătească 18.000 de euro doar pentru chiria arenei „Arcul de Triumf”. Asta înseamnă minimum 4.500 de bilete vândute.

În această sumă de 20.000 de euro ar intra, conform Radio Dinamo: 5.000 de euro - chiria evenimentului, 4.000 de euro - operarea echipamentelor stadionului, 4.000 de euro - curățenia, 3.000 de euro - nocturna, 2.000 de euro - schimbare buturi de rugby cu porți de fotbal și marcajul gazonului.

„Pentru a putea evolua acolo avem nevoie de cel puțin 4.500 de bilete vândute, costurile de închiriere, dar nu numai, toate costurile aferente organizării unui meci se ridică undeva la 200.000 de lei, doar închirierea și operarea e undeva în jurul sumei de 18.000 de euro fără TVA, jumătate din sumă este reprezentată de operare, sunt costuri importante cu paza, cu ambulanța, cu baremul de arbitraj, mai sunt alte mici costuri, sunt costuri specifice meciurilor.

Dar costurile importante și semnificative pentru organizarea unui meci pe Arcul de Triumf sunt închirierea, operarea și firma de pază. Firma de pază este un cost important, mai ales de când codul fiscal este schimbat, nu mai există diferența între salariile pe full-time și part-time. Erau obișnuiți să aibă angajați part time, acum au angajați full time, sunt oameni care migrează de la o firma la altă pentru evenimente, dar această schimbare la nivel de fiscalitate a generat costuri suplimentare pentru club.

Există o Hotărâre de Guvern prin care o parte din complex, cea care ne interesează, va trece de la Complexul Sportiv Naţional „Arcul de Triumf” la FRR și va trebui să reiau discuțiile cu cei de acolo, să vedem, în urma acestei HG, sub ce formă ne pun stadionul, care sunt costurile, care ar fi posibilitățile.

Avem o șansă bună, am văzut multe comentarii neplăcute la adresa domnului Petrache, dar le transmit fanilor că Petrache este dinamovist și a fost deschis la discuțiile cu privire la închirierea arenei. De când am preluat mandatul la Dinamo, el nu avea o variantă de a ne pune la dispoziție arena Arcul de Triumf. El evolua acolo în baza unui protocol”, a spus Vlad Iacob, administratorul special al clubului, la Radio Dinamo1948.

35.000 de eurocostă închirierea stadionului Giulești, iar 50.000 Arena Națională

Vlad Iacob: „Calitate slabă a gazonului”

Meciul cu Dumbrăvița nu va putea fi organizat pe Arcul de Triumf, acolo este un meci internațional de rugby, foarte probabil o să evoluăm tot la Giurgiu. Noi am fost proactivi în găsirea unui soluții, vreau să ofer fanilor dinamoviști posibilitatea de a utiliza transportul în comun pentru a ajunge la stadion în București, am căutat o arenă în Ilfov, nici asta nu am găsit. 

Motivul comun pentru majoritatea arenelor pe care le-am vizitat și identificat la opțiuni este calitatea slabă a gazonului. Modelul de joc propus de Burcă presupune multe pase, o construcție minuțioasă, elaborată, calitatea gazonului impacteaza stilul de joc, am văzut cu Metaloglobus existau erori tehnice ciudate, de multe ori se datorau calității gazonului. 

Am vizitat multe stadioane, nu neapărat eu, staff-ul tehnic și angajații responsabili cu calitatea gazonului. Am vizitat Berceni, Tunari, la Clinceni s-a degradat starea gazonului, la Voluntari a ost schimbat de curând, este o perioadă de garanție în care nu poate fi utilizat stadionul mai mult de o dată la 7 zile, pierd garanția. La Chiajna nu este finalizată lucrarea de schimbare a gazonului, nici Concordia nu evoluează acolo. 

Cred că despre Steaua, Rapid, nu are rost să vorbesc, Arena nu are rost, nu reprezintă o soluție. La Buftea este o singură tribună, foarte mică, nu este omologată pentru meciuri cu spectatori, pe Regie gazonul este degradat de mult timp, ați văzut răspunsul de la domnul Ciuclea, legat de baza de Colentina. Ar mai fi arena Petrolul din Ploiești, costurile sunt destul de ridicate, nu știu dacă este dezirabilă pentru fanii noștri cei mai loiali. Sunt puține variante, multe dintre ele dintr-un considerent, atât de banal, dar important pentru noi, calitatea gazonului

Vlad Iacob, administrator special Dinamo, pentru sursa citată

Nicolae Badea atacă DDB » Acuze în instanță ale fostului șef de la Dinamo
DINAMO
Nicolae Badea atacă DDB » Acuze în instanță ale fostului șef de la Dinamo
3 detalii de la Csikszereda - Dinamo: jucătorul „câinilor” a izbucnit în plâns după meci + Burcă și fotbaliștii săi au scandat cu galeria „România, România”
Csikszereda - Dinamo
3 detalii de la Csikszereda - Dinamo: jucătorul „câinilor” a izbucnit în plâns după meci + Burcă și fotbaliștii săi au scandat cu galeria „România, România”
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
E gata! Rapid a făcut primul transfer din 2025: „Mă bucur că am luat această decizie”
Superliga
E gata! Rapid a făcut primul transfer din 2025: „Mă bucur că am luat această decizie”
După Dorinel, potopul » Plecări în masă la Oțelul Galați: încă 3 jucători se despart de club
Superliga
După Dorinel, potopul » Plecări în masă la Oțelul Galați: încă 3 jucători se despart de club
„Cine e cel mai frumos bărbat din fotbalul românesc?” » Anamaria Prodan are un favorit-surpriză: „Mi-a plăcut toată viața”
Superliga
„Cine e cel mai frumos bărbat din fotbalul românesc?” » Anamaria Prodan are un favorit-surpriză: „Mi-a plăcut toată viața”

Singura condiție ca Dan Negru să mai prezinte un Revelion: „Doar așa o fac, dar e imposibil să se mai întâmple”

CFR Cluj i-a adus atacant din Italia lui Dan Petrescu: „Îl vom prezenta după Revelion” » GSP știe numele și detaliile afacerii


Comentarii (3)
creeperno807
creeperno807  •  07 Noiembrie 2022, 22:30

Actualizati articolul

creeperno807
creeperno807  •  06 Noiembrie 2022, 22:31

Calitatea gazonului poate afecta stilul de pase scurte al unei echipe si trebuie jucat ceva mai direct ca sa n-ai probleme

mihneailie030
mihneailie030  •  05 Noiembrie 2022, 23:30

Asa este. De aceea nu jucam noi ca Barcelona, calitatea gazonului e de vină. Te strici de râs, nu altceva.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează