Articol de GSP - Publicat luni, 11 iulie 2016 01:23
În cantonament cu Steaua, în Olanda, Gazeta Sporturilor a avut acces EXCLUSIV în ședințele de pregătire ale lui Laurențiu Reghecampf.
Reporterii GSP au schițat ce face antrenorul Stelei în 24 de ore, de la micul-dejun la ședințele tactice, iar detalii pot fi găsite pe două pagini de excepție în Gazeta Sporturilor de astăzi și pe platforma Gazeta Digitală!
Lucrează cu 8 somități în psihologie din SUA!
Înainte de a pleca în primul cantonament al verii, cel din Slovenia, Laurenţiu Reghecampf a revenit din Statele Unite ale Americii, acolo unde a studiat psihologia în privinţa tehnicilor de comunicare și de motivare. Acesta o face de câţiva ani, cu o echipă de psihologi renumiţi, care lucrează la o clinică din Las Vegas. Laur nu ia cursuri de psihologie cu un singur specialist, ci cu nu mai puţin de opt, toţi fiind trecuţi de 60 de ani și consideraţi somităţi în domeniu în SUA.
Cum își începe ziua
- ora 07:30 - Reghe se trezește și se pregătește de o nouă zi de lucru. După ce-și citește mesajele și mailurile, bea o cafea, face un duș și finalizează ultimele detalii pe care le are de pus la punct pentru primul antrenament al zilei.
- ora 08:30 - Prima ședinţă a zilei este una în care jucătorii sunt supuși alergărilor serioase! În general, antrenamente unde se lucrează fizic sau de forţă. Fotbaliștii au de alergat 5 kilometri în ritm accelerat, iar durata ședinţei de pregătire este între 25 și 30 de minute. După alergare, urmează încă jumătate de oră de pregătire fizică cu benzile TRX.
- ora 09:30 - Tehnicianul ia micul dejun alături de toţi jucătorii din lot. Mănâncă mezeluri bio de curcan sau de pui, mai multe feluri de brânză și de cașcaval, dar fără prea multe grăsimi. Nu lipsesc cerealele integrale, fulgii de ovăz, migdalele, seminţele
de floarea soarelui sau miezul de nucă. Bonus primește și fresh de portocale sau cafea. - ora 10:30 - În timp ce jucătorii se retrag în camere, Reghe are prima ședinţă a zilei cu staff-ul său. Participă antrenorii secunzi: Anton Petrea, Cristinel Ţermure și Florin Tene, și se discută despre antrenamentele care urmează, dar și despre problemele pe care le au jucătorii. În cazul în care există accidentaţi, se face un program special de refacere pentru aceștia. De asta se ocupă Ovidiu Kurti.