Articol de Ovidiu Minea - Publicat vineri, 05 martie 2021 10:42 / Actualizat vineri, 05 martie 2021 11:08
Președintele Politehnicii Iași, Ciprian Paraschiv, a anunțat astăzi că va refuza să mai primească salariul la care are dreptul!
Conform unor surse ale Gazetei Sporturilor, retribuția lunară a acestuia este de peste 6.000 de euro, însă acesta este gata să renunțe la ea.
Paraschiv, care are un contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, a solicitat să intre în concediu fără plată după meciul de luni, cu FC Argeș.
Decizia vine după ce președintele a aflat că membrii Consiliului Director caută, fără a-l consulta, un antrenor pentru a-l înlocui pe Andrei Cristea. Totodată, lui Paraschiv i s-a comunicat că nu va mai putea lua decizii fără a cere avizul CD și că va fi penalizat cu 10% din salariu.
Ciprian Paraschiv a confirmat pe Facebook
Oficialul moldovenilor a postat pe Facebook un mesaj prin care își explică decizia.
Dragi ieșeni,
În februarie 2020, am fost fericit! Pentru că am renunțat la o funcție importantă în fotbal. În cadrul unei instituții stabile. La un salariu considerabil.
De ce am fost fericit? Pentru că m-am întors la cel mai frumos club din lume pentru mine și m-am întors să folosesc tot ce am învățat în managementul fotbalului de la cel mai înalt nivel, la FRF și UEFA, pentru dezvoltarea acestui club.
Nu mă victimizez acum. Dar dacă mulți spun că îi apreciază pe “frumoșii nebuni”, trebuie să înțeleagă și “nebunia urâtă” din toată această poveste. Nu pentru mine, ci pentru viitorul mai bun pe care îl poate avea Poli.
Ce am reușit? Să evităm falimentul în 2020 și să ne menținem în elita fotbalului. Dacă e puțin lucru, având în vedere că am descoperit datorii cu o valoare dublă față de cât am fost informat înainte de venirea mea, ținând cont că pandemia a bulversat toată strategia mea de sponsorship și fan engagement, doar voi, ieșenii care iubiți Poli nu doar “din gură”, puteți aprecia cu adevărat.
Ce am mai reușit? Am pus punct unei imagini de club second-hand și am tăiat sinecurile multiple, în ciuda oricărei adversități hrănite din orgolii personale și hrăpărețe. Am făcut lucruri normale în orice club care se dorește modern, echilibrat, stabil. Sau care ar trebui să se dorească așa. Las un club cu licența ca și luată, cu bonusurile de rămânere în Liga 1 achitate, cu primele la zi, cu salariile la zi pe 2020 și mici restanțe în acest an.
Și mai cred că alături de Andrei Cristea atingeam și obiectivul acestui sezon.
Sunt multe lucruri pe care nu le-am reușit, dar mai ales nu am reușit să obțin credit și susținere totală pentru acest proiect. Nici nu știu dacă acestea erau disponibile, oricum. Am veni la Iași pentru că știu că pot pentru Poli, dar e clar că nu toți putem pentru Poli.
Sunt singurul angajat din club cu salarii restante încă de anul trecut, dar eu am venit să transform în fotbalul ieșean, nu să mă transforme fotbalul meu de-acasă în debitor. Din motive personale, independente de voința mea, am solicitat Consiliului Director intrarea în concediu fără plată, după meciul cu FC Argeș, până la finalul sezonului. Nu vreau să stingheresc, aștept cu nerăbdare strategia alternativă pentru viitorul clubului.
Nu putem coborî în iarbă și să băgăm mingea în plasă, nici nu a fost asta menirea mea. Am venit să transform clubul tinereții mele cu experiența profesională a maturității. Nu s-a putut, atunci voi urmări cu maximă atenție pașii ulteriori care vor fi gândiți pentru tricoul în care am râs, am plâns, am muncit și m-am zbătut.
Cer scuze fiecăruia dintre dumneavoastră pentru erorile, stângăciile sau neatenția mea. Pot doar să vă asigur că ele au fost produsul involuntar al unei dorințe prea mari, pornită dintr-o dragoste uriașă, într-un context pe care nu mi l-am imaginat atât de amar.
În februarie 2020 am fost fericit. Astăzi, sunt mâhnit. Dar știu sigur ceva. Eu am să pot mereu pentru Poli!
-Ciprian Paraschiv
VIDEO Cristian Bivolaru, semnal de alarmă: "Gino Iorgulescu și Răzvan Burleanu trebuie să se întâlnească. Vrem VAR!"
Citește mai multe știri din Liga 1:
VAR unește două cluburi din Liga 1: „FRF coordonează CCA, e normal ca finanțarea să vină de acolo”