FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - PETROLUL

CRONICĂ DE MARIUS MĂRGĂRIT Dinamo a defilat pe „Arc” cu Petrolul » „Câinii” au marcat de patru ori + notele GSP: 4 pentru Topal

Dinamo - Petrolul. Sursă foto: sportpictures.eu +10   FOTO
Dinamo - Petrolul. Sursă foto: sportpictures.eu

Articol de , - Publicat duminica, 21 iulie 2024 23:06 / Actualizat luni, 22 iulie 2024 00:38

Dinamo s-a impus în fața celor de la Petrolul, scor 4-1, surclasându-și clar adversara. Abdallah, Cîrjan, Selmani și Politic au semnat golurile trupei lui Zeljko Kopic, în timp ce Țicu a marcat „golul de onoare” al „lupilor”.

După o altă rupere de nori care a mai înviorat atmosfera, Dinamo și Petrolul, două echipe în suferință după prologul Superligii, s-au întâlnit pe "Arcul de Triumf" într-un derby vechi de 72 de ani. Kopic n-a schimbat nimic din echipa de start din duelul cu CFR, pierdut cu 3-2 după 2-0 pentru ai lui. Topal, dacă ploieștenii tot nu mai au interdicție la transferuri, a venit cu 3 modificări față de egalul incolor cu Gloria Buzău.

Atmosferă plăcută, tribune populate, gazon bun, toate condițiile pentru un meci frumos.

Abdullah a rupt plasa, Cârjan zboară iar

Dinamo a început meciul autoritar, invadând apăsat și hotărât jumătatea adversă. Petrolul a acceptat din prima rolul de echipă mică, aia care speră doar să scoată ceva pe contre. Nici asta nu i-a ieșit. La o minge pierdută la 40 de metri de poartă, oaspeții au fost prinși fără gardă, iar Abdulahh, singur, a dat un vinclu furios, rupând și plasa. Abia atunci Petrolul a mai ieșit din amorțire, însă mereu a lipsit ceva să ajungă periculos în careul lui Golubovic.

Mai mult, copie la indigo, o altă minge pierdută, o contră fulger a "câinilor", ceva șansă, o piruetă de senzație a lui Cîrjan, între 4 adversari anesteziați și s-a făcut 2-0. Cârjan parcă a prins aripi la Dinamo, aduce aminte de puștiul care făcea senzație pe la 15 ani. Chiar sub ochii lui Neil Lennon, care venise să spioneze Petrolul pentru "Primvs", dar care probabil se întreabă de ce nu l-a oprit la Rapid.

Întrebări își punea și Mehmet Topal, care nu a reușit să aducă nimic din fotbalul turc în jocul Petrolului, care a suferit peste tot. Berisha a avut și el o șansă enormă, dar a risipit-o în peluză. În rest, găzarii parcă nici n-au fost pe teren. Un fel de ceva spre zero. Diferență enormă de determinare în dueluri. Aici s-a făcut diferența.

Țicu a salvat doar onoarea

În partea a doua, jocul s-a mai schimbat. Petrolul a urcat ceva mai mult, dar chiar fără nicio idee clară. Iar Dinamo, la fel de agresivă în disputele unu la unu și la adăpostul tabelei, a neutralizat ușor pseudotrezirea ploieștenilor.

Care s-au văzut asfaltați câteva minute mai târziu, la o fază de PlayStation a dinamoviștilor, pe axa Abdullah-Cârjan-Mianov-Selmani, ultimul marcând pentru scorul de neprezentare. Cam așa au stat lucrurile pe teren. Dinamo n-a mai forțat, s-a retras, Petrolul a prins curaj și Țicu a dat golul care a spălat măcat onoarea echipei sale. Pentru Dinamo e deja o tradiție să încaseze pe final.

Imediat însă, Keita gafează iar și provoacă un penalty pe care Politic l-a transformat sigur, consfințind defilarea dinamovistă. Care, dincolo de accesele de nesiguranță defensivă, arată bine ofensiv, având cel mai bun atac, cu 6 reușite. Dincolo, la Petrolul, multă nepuțință. O echipă care, pe lângă grijile financiare, începe să le simtă și pe cele de clasament. Începe să-l strângă presiunea pe Topal, ale cărui promisiuni încep să semene cu iluziile.

Notele GSP după Dinamo - Petrolul 4-1

Dinamo: Golubovic 6 - Cr. Costin 5 (87 Sivis), Boateng 6, Homawoo 6, Opruț 6 (76 Amzăr) - Milanov 7 (87 Licsandru), Gnahore 6, C. Cîrjan 8 (76 Bordușanu) - Abdallah 8, Selmani 8, Politic (cpt) 7 (90 Caragea)

Antrenor: Zeljko Kopic 8

Petrolul: Zima 4 - Richardinho 4 (46, D. Radu 5), Papp 4, Huja 4, Țicu 6 - Mateiu 4 (46, Jyry 5), Keita 3 - M. Bratu 5 (87 Tolea), M. Dumitriu 5 (63, Hanca 6), G. Grozav (cpt) 5 - Berisha 3 (65 Rădulescu 5)

Antrenor: Mehmet Topal 4

Arbitru: George Găman (Craiova) 6. Asistenți: Alexandru Filip (Constanța) 7, Daniel Ilinca (Craiova) 7

Dinamo - Petrolul 4-1

  • Marcatori: Hakim Abdallah '12, Cătălin Cîrjan '41, Astrit Selmani '60, Dennis Politic '86 (penalty) / Valentin Țicu '81
  • 6.743 suporteri sunt prezenți pe „Arcul de Triumf”
  • Click AICI pentru statistici

GALERIE FOTO. Andreea Hanca și Sorina Grozav, prezente în tribunele „Arcului de Triumf”

+5 FOTO

Andreea și Sorina, soțiile lui Sergiu Hanca și Gicu Grozav, au fost prezente în tribunele „Arcului”, pentru a își încuraja partenerii de viață. Sorina este handbalistă la Rapid, fiind desemnată cea mai bună jucătoare din campionat în sezonul 2022-2023.

Război al mesajelor în prima repriză

Suporterii celor două echipe au creat o atmosferă incandescentă pe „Arc”, afișând mai multe bannere, unele dintre acestea fiind îndreptate către autorități.

  • „Azi pentru libertate / Lăsăm în spate orice rivalitate” - Petrolul
  • „Bine ai revenit, Florentin Petre!” - DNL
  • „Din dragoste pentru Dinamo / Uniți pe un singur drum / Siamo noi - fidelis in afternum” - PCH
  • „Om lângă om, București se ridică / Fără regrete, compromisuri sau frică” - FCD SUD

Totodată, fanii „lupilor galbeni” au afișat două miniscenografii în Peluza Sud a arenei de lângă Mănăstirea Cașin, una ce transmitea „Ultras - Unitate Națională”, o alta fiind dedicată aniversării a 23 ani de activitate pentru grupul „Maniacs”.

+4 FOTO

GALERIE FOTO. Cele mai tari imagini din Dinamo - Petrolul, partidă din etapa a doua a Superligii

Dinamo - Petrolul. Sursă foto: sportpictures.eu
Dinamo - Petrolul. Sursă foto: sportpictures.eu
Dinamo - Petrolul. Sursă foto: sportpictures.eu
Dinamo - Petrolul. Sursă foto: sportpictures.eu
Dinamo - Petrolul. Sursă foto: sportpictures.eu
+5 FOTO

Dinamo - Petrolul, echipele de start:

Dinamo (4-3-3): Golubovic - C. Costin, Boateng, Homawoo, Opruț - Milanov, Gnahore, Cîrjan - Abdallah, Selmani, Politic
Rezerve: Roșca, Ailiesei, Bordușanu, A.Irimia, Pașcalău, Rotund, Licsandru, Sivis, A. Florescu, Patriche, Bani, Amzăr, Caragea
Absenți: -
Antrenor: Zeljko Kopic

Petrolul (4-2-3-1): Zima - Miranda, Papp, Huja, Țicu - Mateiu, Keita - M. Bratu, M. Dumitriu, G. Grozav - Berisha
Rezerve: Eșanu, Stănică, Tolea, Radu, Boțoghan, Jyry, Hanca, Ișfan, Bucur, Rădulescu, Ilie
Absenți: -
Antrenor: Mehmet Topal

Stadion: „Arcul de Triumf”
Arbitru: George Găman (Craiova). Asistenți: Alexandru Filip (Constanța), Daniel Ilinca (Craiova)
Arbitru VAR: Horațiu Feșnic (Cluj Napoca). Asistent VAR: Mircea Orbuleț (București)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Jurnalistă TVR, consilieră a lui Mihai Covaliu, suspendată de FIG după ce a insultat-o pe Ana Maria Bărbosu: „Jeg de om!”
Gimnastica
Jurnalistă TVR, consilieră a lui Mihai Covaliu, suspendată de FIG după ce a insultat-o pe Ana Maria Bărbosu: „Jeg de om!”
Lotul ales de Mircea Lucescu pentru Kosovo - România: a exclus doi jucători de la aceeași echipă
Nationala
Lotul ales de Mircea Lucescu pentru Kosovo - România: a exclus doi jucători de la aceeași echipă
Ionel Ganea și-a agresat vecinul, apoi l-a lovit pe altul care filma! Momente INCREDIBILE: polițiștii au emis ordin de protecție
Diverse
Ionel Ganea și-a agresat vecinul, apoi l-a lovit pe altul care filma! Momente INCREDIBILE: polițiștii au emis ordin de protecție

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (46)
talpaiadului
talpaiadului  •  22 Iulie 2024, 16:59
Postat de mario_rdfe_ pe 22 Iulie 2024, 00:01

Exagerezi ! Sa nu ne imbatam cu apa rece...Petrolul a aratat jalnic ! Sa vedem daca Dinamo confirma etapele viitoare !

Una-i una, alta-i alta. Comentariul meu s-a referit la meciul Dinamo - Petrolul, tu vorbesti de confirmari la meciurile urmatoare, doua aspecte diferite. Dinamo a jucat foarte bine impotriva Petrolului si acest lucru ramane adevarat indiferent de cum va juca Dinamo in partida urmatoare.

talpaiadului
talpaiadului  •  22 Iulie 2024, 16:17
Postat de talpaiadului pe 21 Iulie 2024, 23:52

Dinamo castiga detasat, dupa cel mai bun meci pe care l-a jucat in ultimii ani. Chiar daca e adevarat ca Petrolul a prins o zi nefasta, petrolistii intrecandu-se in gafe si greseli personale, este de necontestat meritul dinamovistilor de a-si domina adversarii la toate capitolele. Felicitari tuturor celor din jurul echipei Dinamo, fotbalisti, antrenori, conducere si mai ales suporteri.

Una-i una, alta-i alta. Comentariul meu s-a referit la meciul Dinamo - Petrolul, tu vorbesti de confirmari la meciurile urmatoare, doua aspecte diferite. Dinamo a jucat foarte bine impotriva Petrolului si acest lucru ramane adevarat indiferent de cum va juca Dinamo in partida urmatoare.

RockerDinamo
RockerDinamo  •  22 Iulie 2024, 14:25

Nu cred ca e relevanta victoria cu Petrolul, pentru ca este intr-o situație aiurea, din câte am înțeles, plus ca e doar un meci, la început dr sezon Totuși, sunt câteva aspecte imbucaratoare: încep sa marcheze jucătorii din atac din orice situație/ poziție, Carjan arata promițător, chiar dacă dispare mult timp.din joc. Boateng și noul fundas dreapta arata promițători, de asemenea. Cu toate acestea, pare ca jucătorii tineri încă nu pot face fata nivelului MamaLigii 1, chiar dacă este foarte bine ca sunt în lot. Asadar, dupa parerea mea, mai trebuiesc 4 jucatori buni si în forma: 1 fundas central, 2 mijlocasi și 1 atacant central. La cum au aratat în primele 2 jocuri, Homawoo Gnahore, Milanov si Selmani cred ca ar fi buni de rezerve, dacă vom aduce 4 jucatori. Hai Dinamooo!

Vezi toate comentariile (46)
Comentează