FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB anunță o decizie majoră: „Altfel, toți ne fac zob” » Precedent periculos pentru roș-albaștri

FCSB a câștigat campionatul după 8 ani de pauză / foto: Imago Images
FCSB a câștigat campionatul după 8 ani de pauză / foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 08 iulie 2024 16:01 / Actualizat miercuri, 10 iulie 2024 14:45

Cât timp va fi angrenată în competițiile europene, FCSB își propune să folosească două echipe total diferite, una în campionat, alta în preliminarii ori grupe ♦ Raul Rusescu, expertul emisiunii GSP Live, sesizează o diferență mare între titularii și rezervele roș-albaștrilor ♦ Ultima dată când a participat în grupele unei competiții continentale, FCSB a suferit din plin în Liga 1.

Mâine, FCSB joacă în San Marino, cu Virtus, în turul I preliminar Champions League, prima manșă (ora 22:00). Iar roș-albaștrii încep un program infernal: dacă vor ajunge în grupele unei competiții europene, așa cum își propun, vor juca din 3 în 3 zile până la finalul anului.

Turnover la FCSB

În acest sens, campioana și-a schițat planul. Aseară, la Prima Sport, Mihai Stoica a declarat că FCSB va alcătui două echipe diferite.

„Noi sperăm să avem 14-16 meciuri în plus. Ai 8, clar, în preliminarii. Cu alte 6-8 în grupe, te duci în 16 meciuri în plus. Atunci, va fi imposibil să joci cu aceiași jucători. Nu putem, am demonstrat că nu știm să jucăm cu aceiași jucători. Avem un meci în Europa, venim în țară și ne fac toți zob! Atunci, va trebui să schimbăm complet! Ai 22 de jucători, joacă 11 cu 11”, a precizat managerul FCSB.

VIDEO. Raul Rusescu, despre tactica FCSB: „E o diferență între cele două echipe”

Invitat, azi, la GSP Live, Raul Rusescu, triplu campion al României, înțelege abordarea FCSB, dar atenționează că există o diferență vizibilă între prima echipă a campioanei și formația care va fi utilizată în Liga 1.

„Sunt convins că Steaua va pune în plan secund campionatul. E normal. Trebuie să te gândești la situația europeană: poți avea un culoar foarte bun, chiar până în grupele Europa League. E o șansă și pentru jucătorii care au evoluat mai puțin sezonul trecut, care se simt defavorizați.

Automat va fi o diferență între prima și a doua echipă. De exemplu, FCSB nu mai are doi jucători de valoarea lui Olaru și Șut. Aici va fi cea mai mare diferență. Poate fi un dezechilibru și la nivelul fundașilor centrali. Nici pentru Ștefănescu nu au o dublură de același nivel, e o diferență mare și între Miculescu și Popa”, a punctat fostul golgheter al celor de la FCSB.

Cum arată cele două formații pe care le poate alinia FCSB

  • FCSB în Europa: Târnovanu - V. Crețu, Ngezana, Chiricheș, Radunovic - Șut, Lixandru - Ștefănescu, Olaru, Al. Băluță - Miculescu
  • FCSB în campionat: A. Vlad - Antwi, Dawa, Haruț, Kiki - Alhassan, Edjouma - Musi, Phelipe, Oct. Popescu - D. Popa

Precedent periculos pentru FCSB

FCSB a susținut ultima dată un ritm din 3 în 3 zile pe termen lung în ediția 2022-2023. Atunci, roș-albaștrii s-au calificat în grupele Conference League și au alternat prioritatea. Cât timp a fost interesat să se califice în grupe, Becali a folosit echipa bună în Europa și a neglijat întrecerea internă. După atingerea obiectivului, a procedat fix invers, mai ales că parcursul din Liga 1 nu era deloc satisfăcător și echipa risca să nu prindă play-off-ul.

Cert e că programul din acel sezon a bulversat-o pe FCSB. La 3 noiembrie 2022, când a încheiat parcursul în grupele Conference League, FCSB se clasa abia pe 6 în campionat - 6 victorii, 5 remize și 5 eșecuri înregistrate. Iar ecartul față de primul loc nu a mai putut fi recuperat de FCSB, care avea să piardă titlul.

4e locul pe care l-a ocupat FCSB în ediția 2022-2023 de Conference League, într-o grupă din care au mai făcut parte Anderlecht, West Ham și Silkeborg

2 antrenoria schimbat FCSB cât timp a jucat atunci în Europa: Toni Petrea și Nicolae Dică

VIDEO. FCSB a ajuns în San Marino pentru meciul cu Virtus » Imagini cu roș-albaștrii înaintea debutului din preliminariile Champions League

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (13)
costeltudor
costeltudor  •  09 Iulie 2024, 11:06

Draga Vali ( Argăseală ) , o fi WCSB echipa celor trei PUSCARIASI ( mimi , jiji și mustața ) , dar mi se pare caraghios ca in centrul fotografiei cu echipa care a câștigat cupa României să troneze acel PUȘCĂRIAȘ !!!

Jason
Jason  •  08 Iulie 2024, 21:38
Postat de VanBasten2000 pe 08 Iulie 2024, 20:13

Cu Maccabi voi fi in tribuna. Sectorul rezervat oaspetilor. Nu treceti de israelieni.

tu esti oata ziua pe gsp si scrii nimicuri,nu ai cum sa fii in tribune. acum serios.

Jason
Jason  •  08 Iulie 2024, 21:31
Postat de VanBasten2000 pe 08 Iulie 2024, 20:13

Cu Maccabi voi fi in tribuna. Sectorul rezervat oaspetilor. Nu treceti de israelieni.

esti ungur? ca o sa se joace in ungaria meciul. repet,bine ca habar nu ai de fotbal. daca ai sti ca cel mai bun jucator/atacant de la ei a dezaertat. daca ai sti ca 5 jucatori din titularii de baza nu o sa joace nici in retur si nici in tur pentru ca sunt la turneul olimpic. daca ai sti ca nu o sa joace niciun meci oficial pana la meciul cu noi. daca ai sti ca le-a plecat antrenorul si abia acum cateva zile a venit unu de la ceva echipa obscura din serbia. he he,daca le-ai sti astea...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează