Articol de Dan Udrea - Publicat miercuri, 18 martie 2020 19:01
În cursul zilei de azi, reprezentații FRF, LPF şi ai cluburilor au purtat discuții pe marginea calendarului rămas de disputat din acest sezon, cu scopul de a găsi soluții pentru a-l disputa până la capăt. Gică Popescu, președintele Viitorului, s-a declarat nemulțumit de deciziile luate.
- Ce s-a discutat la ședința de azi: Au fost luat în calcul 2-3 scenarii, dintre care unul prevede ca antrenamentele să fie reluate pe 16 aprilie, pentru a se putea reîncepe sezonul la jumătatea lunii mai, astfel încât să fie terminat până la 30 iunie. Un altul are ca 13 iunie dată de reluare, caz în care ar fi nevoie de disputarea etapelor şi în iulie. Detalii AICI
Gică Popescu, președintele Viitorului și responsabil din partea Guvernului cu îndeplinirea obiectivelor pe care România le-a asumat în vederea organizării Campionatului European, a reacționat vehement şi a combătut scenariile posibile de reluare ale campionatului din Liga 1.
„Am citit şi eu soluțiile şi sincer mă închin. Chiar sunt revoltat fiindcă în momentul de faţă văd inconștiență. Cum să iei în calcul reluarea antrenamentelor pe 16 aprilie, când toate prognozele, inclusiv cele rostite public de Raed Arafat, spun că vârful pandemiei în România va fi de Paşte şi la final de aprilie? Mi se pare o nebunie să se anunțe că unele echipe s-ar putea antrena pe 16 aprilie şi că vom şi da drumul la campionat în mai", a declarat Popescu.
VIDEO » Când se reia Liga 1
Gică Popescu: „Nu poți obliga un fotbalist să joace după 30 iunie”
În orice scenariu, cei de la FRF - LPF - cluburi au căzut de acord ca la apariția primului caz de coronavirus depistat în rândul jucătorilor, antrenorilor, arbitrilor, conducătorilor, competiția să fie suspendată.
„Cine îşi va suma acest risc imens ca şi un singur jucător să fie infectat, iar apoi, o întreagă echipă să intre în carantină? Dacă cineva îşi asumă o asemenea nebunie înseamnă că e inconştient total", a adăugat Gică Popescu, care susţine că nici varianta cu Liga 1 disputată dincolo de 1 iulie nu e o soluţie: „Contractele se termină la 30 iunie, nu poţi obliga un fotbalist să mai joace ulterior acestei date. Poate unii nu mai vor să stea, nu poţi să programezi ceva dincolo de 30 iunie".
Concluzia lui Popescu este că trebuie avute în vedere 3 obiective majore pentru a gestiona situația. „Trebuie să primeze sănătatea oamenilor. E pe primul loc. Apoi, soluţii pentru a menţine cluburile în viaţă. Şi nu în ultimul rând, cred că mai important este să ne preocupe cum facem pentru a nu perturba campionatul viitor, măcar acel sezon să nu aibă de suferit", a încheiat „Baciul”.
Citește și alte știri din Liga 1:
Dan Udrea lansează dezbaterea fotbalist vs angajat Dacia: există echitate și moralitate?