FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Ioan Ovidiu Sabău pune biciul pe jucătorii săi: „Îi vreau nervoși, supărați, chiar m-am supărat după ultimul meci”

Petrolul - U Cluj, 12.08.2024, foto: Ionuț Iordache
Petrolul - U Cluj, 12.08.2024, foto: Ionuț Iordache

Articol de - Publicat marti, 13 august 2024 14:52 / Actualizat marti, 13 august 2024 15:18

Ioan Ovidiu Sabău, 56 de ani, vrea să schimbe mentalitatea fotbaliștilor săi și să transforme U Cluj din echipă de pluton într-o candidată certă la play-off. Le-a transmis un mesaj public elocvent elevilor săi, chiar dacă aceștia au adunat 5 meciuri fără eșec în Liga 1

U Cluj rămâne pe podium după remiza albă de la Ploiești cu Petrolul și, totodată, una din cele trei formații neînvinse în primele cinci etape din Liga 1. Alături de Universitatea Craiova și Oțelul Galați.

Lunea viitoare, de la ora 19:00, U Cluj se va duela cu Sepsi pe propriul teren, pe Cluj Arena. Stadionul va fi din nou la dispoziția fotbalului după festivalul UNTOLD.

Ioan Ovidiu Sabău a explicat de ce investițiile cer performanță

După remiza albă cu Petrolul, Ioan Ovidiu Sabău a acuzat o situație sensibilă în cadrul echipei, cinci jucători având un virus ce i-au slăbit pe cei în cauză și nu i-a lăsat să se antreneze.

„E adevărat că a fost un consum nervos, fizic, la meciul cu CFR, ne-am epuizat. La fel, bucuria și toate laudele de după jocul respectiv câteodată nu îți fac bine. Ești prea relaxat și te consideri prea bun. Și de multe ori îți vin astfel de jocuri. Bine că nu am pierdut cu Petrolul, pentru că la acea ultimă fază în care eram trei jucători contra unul și acel jucător reușește să plece pe contraatac, doar lipsa lor de calitate sau lipsa pasei a făcut ca să nu dea gol.

Și căldura (a influențat ritmul scăzut), e adevărat. La Cluj noi ne-am antrenat la 24-25-26 de grade, iar aici 32-33. Sau la ora jocului, 36 de grade. Te afectează foarte mult", a declarat Sabău.

Ca și buget, suntem ca echipă undeva pe locul 8-9, deci nu suntem o echipă cu un buget de play-off. Anul trecut, am ratat cam toate obiectivele la mustață. Și finala de Cupă, și play-off-ul, și calificarea în Conference League la 11 metri. Nu am arătat rău nici anul trecut, dar anul acesta s-au făcut niște investiții în jucători și e normal ca și ei să simtă aceasta presiune
- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Ce fotbaliști îi plac lui Ioan Ovidiu Sabău: „Cei cu personalitate, care sunt afectați când lucrurile nu funcționează"

Neluțu Sabău a remarcat că nu doar Dan Nistor a fost supărat de atitudinea jucătorilor alb-negrilor. El însuși este dezamăgit. A luat pe câțiva la ochi.

„Dan cere mai mult de la el, de la echipă. Când lucrurile nu merg, e normal să aibă și astfel de reacții de nervozitate. Vreau jucători nervoși, jucători care să fie supărați și asta înseamnă că îți pasă de echipă.

Dacă sunt jucători apatici, cu capul în pământ, cum am avut (cu Petrolul) ... Chiar m-am supărat, un jucător care intră și stă numai cu capul în pământ. Parcă era supărat că l-am băgat în teren. Nu e normal și nu e bine. Pentru tine, ca și jucător, nu dă bine.

Dar mie îmi plac jucătorii cu personalitate, care se exprimă, care dau afară ceea ce gândesc și sunt afectați atunci când lucrurile nu funcționează", a spus antrenorul "Șepcilor roșii".

Avem un lot mult mai valoros decât anul trecut, jucători care pot să crească, au potențial. E foarte important să se transforme și să înțeleagă ce potențial au și să nu se mulțumească cu puțin. Asta le cer, să se simtă fotbaliști, iar cei care vin la stadion să vadă spectacol, să vadă fotbal
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Ioan Ovidiu Sabău a concluzionat: „S-a investit, sunt așteptări”

Sabău a reiterat atitudinea pe care trebuie să o aibă cei ce îmbracă tricoul lui U.

"Îmi doresc intrarea în play-off și eu și cred că această echipă are potențial și jucători de play-off. Dar ei trebuie să schimbe gena acestui club, adică nu vin la "U" Cluj să rămână acolo la mijlocul clasamentului. Așteptările sunt altele, pentru că au potențial și s-a investit în ei.

Noi credem foarte mult și, la fel, ei trebuie să creadă că pot să ducă această echipă la un alt nivel. Și să se alimenteze cu acea stare, acea mândrie, cu reacțiile acelor oameni extraordinari care au venit în număr de peste 7.000 la CFR și vin să-i susțină peste tot. Ce poate să-și dorească mai mult un jucător? Să vină și să stea în fața a 7-8000 de spectatori și să li se spună că au tot respectul, îi apreciază și îi iubesc", a conchis Sabău.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Superliga
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Campionate
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”
Nationala
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează