FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

Lideri şi la achiziţii » Roş-albaştrii au transferat puţin, dar au fost inspiraţi! Analiza transferurilor principalelor echipe din Liga 1

Fotomontaj:Lucian Alecu
Fotomontaj:Lucian Alecu

Articol de GSP - Publicat joi, 25 decembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 25 decembrie 2014 21:26

Steaua conduce clasamentul Ligii 1, avînd mari şanse să cîştige al 3-lea titlu de campioană la rînd. Roş-albaştrii s-au mişcat cel mai bine în campania de achiziţii din vară, avînd 3 transferuri reuşite.

Dinamo, Astra şi Petrolul sînt la polul opus, nefiind deloc inspirate în transferurile făcute. GSP.RO a analizat mutările principalelor echipe din Liga 1:

Steaua:

√ Giedrius Arlauskis
♦ Srgian Luchin
√ Paul Papp
♦ Alin Toşca
Χ Pham Huy
Χ Alexandru Bourceanu
♦ Nicandro Breeveld
√ Raul Rusescu

Roş-albaştrii nu au făcut multe transferuri în vară, însă cu siguranţă au nimerit cîteva mutări interesante. Capii de listă sînt Giedrius Arlauskis şi Paul Papp. Primul a avut evoluţii entuziasmante, deşi în ultimii ani a stat mai mult pe banca de rezerve la Rubin Kazan.

Fundaşul venit de la Chievo a impresionat şi i-a convins pe stelişti să plătească 500.000 de euro pentru a-l cumpăra definitiv. Papp a devenit uşor, uşor şi om de bază în naţională.

Mai puţin inspirate au fost mutările lui Srgian Luchin şi Alexandru Bourceanu. Primul nu prea a prins echipa, însă atunci cînd a intrat evoluţiile au fost bune, puţin însă pentru un om care a fost printre liderii lui Dinamo şi a fost în repetate rînduri la echipa naţională.

Fostul căpitan al Stelei a venit accidentat, iar perioada lungă de recuperare l-a scos din ritm. Acesta ar putea părăsi echipa în această iarnă, urmînd să se întoarcă la Trabzonspor.

Astra:

♦ Giannis Arabatzis
♦ Cristian Oros
♦ Jaozinho
Χ Laurenţiu Rus
Χ Alassane Toure
√ Pliatsikas
♦ George Florescu
Χ Elliot Grandin
Χ Aurelian Chiţu

Giurgiuvenii nu s-au mişcat deloc bine în vară. Deşi au făcut 9 transferuri, doar unu s-ar putea numi inspirat, aici fiind cazul lui Pliatsikas, fotbalist care s-a acomodat, însă din retur nu va mai reveni la echipă, fiind chemat în armată.

În cele mai multe cazuri astralii nu prea s-au putut numi norocoşi. Rus, Toure, Florescu, Grandin şi Chiţu a dezamăgit crunt în turul de campionat, iar unii dintre ei probabil vor părăsi echipa în această iarnă.

CFR Cluj

Χ Cosmin Vîtcă
Χ Jaime
√ Ionuţ Larie
√ Mateo Susici
Χ Cheikh Gueye
Χ Cătălin Carp
♦ Christian
Χ Davide Petrucci
♦ Giorgi Chanturia
♦ Filip Jazvici
Χ Ferebory Dore
♦ Guima
♦ Mirko Ivanovski
♦ Antonio Jakolis

CFR a fost printre echipele foarte active pe piaţa transferurilor în vară. Clujenii au făcut 14 transferuri, iar dintre acestea doar două se pot numi cu adevărat inspirate, cum ar fi cele ale fundaşilor Ionuţ Larie şi Mateo Susici, care au devenit jucători de bază.

Majoritatea dintre ele sînt satisfăcătoare, însă departe de a putea fi numite nişte mutări reuşite. Jakolis, Ivanovski, Guima, Jazvici, Chanturia şi Christian au prins meciuri în turul campionatului, însă au avut evoluţii oscilante.

Petrolul

Χ Alberto Cobrea
Χ Mirel Bolboaşă
√ Mourad Satli
♦ Kristian Ipsa
♦ Jean Alan Fanchone
Χ Andrei Peteleu
♦ Ioan Filip
Χ Shay Haddad
Χ Alexandru Chiriţă
Χ George Mareş
♦ Gevaro Nepomuceno
√ Victoraş Astafei
Χ Sebastian Gallegos
Χ Rodrigo Pastorini
♦ Patrick N'Koyi

Petrolul e campioană la numărul de transferuri, 15, şi totodată lider la numărul de transferuri neinspirate. Majoritatea jucătorilor aduşi de ploieşteni în vară au avut evoluţii mult sub aşteptări, Satli şi Astafei fiind singurii care s-au mişcat cît de cît bine.

"Găzarii" îşi mai pun speranţe în Ipsa, Fanchone, Filip, Gevaro şi N'Koyi, care deocdamdată nu au rupt gura tîrgului, însă sînt nişte jucători de la care pot exista aşteptări.

Dinamo

♦ Traian Marc
Χ Zoltan Kovacs
√ Andrei Cordoş
Χ Wanderson Miranda
Χ Dragoş Firţulescu
Χ Bogdan Gavrilă
Χ Robert Văduva

Dinamoviştii n-au fost deloc inspiraţi în vară, transferurile făcute fiind foarte slabe. Practic, singurul jucător cu adevărat bun adus este Andrei Cordoş, care s-a impus destul de uşor în prima echipă a "cîinilor", reprezentînd o variantă şi pentru viitor.

Restul jucătorilor aduşi au dezamăgit crunt, iar mulţi dintre ei vor părăsi echipa în această iarnă cel mai probabil, iar alţii deja au plecat.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (20)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  27 Decembrie 2014, 00:23

ce comparatie..)) seamana merele astea cu dudele acelea ?.)

lalisezaricanebraska
lalisezaricanebraska  •  26 Decembrie 2014, 12:58
Postat de nebraska pe 26 Decembrie 2014, 12:55

A APARUT ECHIPA DE GU/NO/A/IE A GSP PUSA SA INJURE USERII...RUSINE ADMINISTRATORILOR DE SITE!

Toata lumea normala este sătulă de tine carnat bolnav din Tg Mureș, care ore în sir debitezi mizerii doar despre Steaua. Obsedat bolnav psihic netratabil. Cand o sa crapi 7igane, o sa fie liniște pe articolele Stelei.

nebraska
nebraska  •  26 Decembrie 2014, 12:55

A APARUT ECHIPA DE GU/NO/A/IE A GSP PUSA SA INJURE USERII...RUSINE ADMINISTRATORILOR DE SITE!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează