FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Marian Iancu știe ce ar face ACUM la Rapid: „7-8 milioane de euro pentru 3 transferuri, ai nevoie de un Louis Munteanu”

Marian Iancu, în platoul GSP Live
Marian Iancu, în platoul GSP Live

Articol de - Publicat joi, 29 august 2024 13:51 / Actualizat joi, 29 august 2024 14:46

Marian Iancu, 59 de ani, fostul patron al Politehnicii Timișoara, spune că ar investi acum „7-8 milioane de euro” la Rapid în 3 transferuri: doi atacanți și un playmaker.

Iancu a continuat să atace dur managementul Rapidului, în principal pe acționarul majoritar Dan Șucu. Întrebat care ar fi primele 3 decizii pe care le-ar lua dacă ar fi conducătorul alb-vișiniilor, Iancu a vorbit despre necesitatea ca echipa lui Marius Șumudică să fie întărită în compartimentul ofensiv.

VIDEO. Marian Iancu: „Aș aduce 3 jucători la Rapid cu 7-8 milioane de euro”

Aș investi minimum 7-8 milioane de euro, cât am încasat vara asta, pe un playmaker și doi atacanți cu care aș realiza obiectivul: participarea în cupele europene, fie prin campionat, fie prin Cupa României, care e cel mai accesibil trofeu.

Ar trebui investiți 7-8 milioane de euro, azi, ca Șumudică să fie susținut. În primul rând, trebuie doi atacanți de valoare. Uite, cum a venit Louis Munteanu la CFR, cum a dat gol. Ai nevoie de acest tip de fotbaliști.

Asta aș face în principal. Și aș numi oameni competenți, ca președinte aș pune pe cineva care să mă cenzureze, să-mi spună da sau nu în funcție de ce argumente profesionale are”, a declarat Iancu, la GSP Live.

Marian Iancu se declară un fan al Rapidului

Iancu a fost întotdeauna un simpatizant al Rapidului. În 2014, înainte de a fi condamnat, lua în calcul inclusiv varianta de a investi în Giulești: „Trebuie un proiect nou, de la zero, pentru că nu poate să moară spiritul Rapidului. Fanii vor veni după ei şi în Liga 5, Liga 4, Liga 3, nu contează. În momentul acela voi fi şi eu unul dintre cei care vor investi, în calitate de minoritar, la Rapid, sume bune”.

Marian Iancu fusese condamnat în 2014 la 14 ani de închisoare. Acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul RAFO, el a fost obligat să înapoieze statului 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro, împreună cu doi complici. Pentru a recupera prejudiciul, magistraţii Curţii de Apel au decis confiscarea, de la Marian Iancu şi de la ceilalţi doi inculpaţi condamnaţi, a 7 case şi apartamente, 7 terenuri şi 3 maşini.

A fost eliberat în 2022, după 8 ani petrecuți în penitenciar.

Ce înseamnă Marian Iancu pentru fotbalul românesc

Marian Iancu a făcut investiții uriașe la Poli Timișoara, a plătit salarii exorbitante unor antrenori și fotbaliști cu cotă. A făcut și performanțe, ca eliminarea lui Șahtior Donețk (0-0 și 2-2) din Liga Campionilor, 2009. În campionat însă n-a izbutit să aducă titlul mult visat. A terminat de două ori pe locul secund, în 2009 și în 2011.

  • a condus clubul Poli Timișoara mai bine de 6 ani: a preluat societatea în iarna lui 2005;
  • a investit sume colosale, însă nu a câștigat niciun trofeu: Poli a fost de două ori vicecampioană și de două ori finalistă în Cupa României;
  • în 2011, Poli n-a primit licența de Liga 1 și a fost retrogradată la masa verde;
  • Iancu a fost ulterior condamnat la 14 ani de închisoare, în 2014, pentru comiterea mai multor infracțiuni, el ieșind abia în 2022 din spatele gratiilor.

22 de milioane de euroa fost doar cuantumul sumelor de transfer pe care Iancu le-a achitat în perioada în care a activat la Timișoara

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Egiptenii au năvălit pe pagina Rapidului după transferul lui Boupendza: „Vă vom distruge, ne vedem la FIFA”
Superliga
Egiptenii au năvălit pe pagina Rapidului după transferul lui Boupendza: „Vă vom distruge, ne vedem la FIFA”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (11)
istet10
istet10  •  30 August 2024, 16:17
Postat de Danpinalty pe 29 August 2024, 17:12

cine nu are un Marian Iancu sa-si cumpere! omul stie carte, a facut facultatea cu Danuț Lupu si George Becali si masterul cu Gheorghe Pinalty si Ioan Niculae.

Copos. Pe asta l-ai uitat?

Contrapuscariasilordinfotbal
Contrapuscariasilordinfotbal  •  29 August 2024, 23:52

Penibil un penal care face publicitate la GSP.Faceti o masa rotunda cu toti cei care au investit in fotbal.Moderator nea Ovidiu.Sint multe de zis.Dar nu cred ca au loc in studio de tv.Poate la loja pe Arena Nationala .

gado
gado  •  29 August 2024, 17:54

Din dorinta de rating ati apelat de ceva timp si la puscariasi .. Unul ca el nu este un exemplu pentru nimeni (de fapt este un important exemplu negativ), numai voi continuati sa promovati asemenea exemplare. Nu are ce spune, dar se baga in seama ..a fost in situatia de a conduce cluburi si s-a ales praful de ele. De ce ar conta parerea lui ? Nu exista nimic in trecutul lui care sa-l lege de Rapid... numai vorbe ! Dar cum se vorbeste mult despre Rapid in aceste zile, hop si el ca poate-l baga cineva in seama .. Pana acum ceva timp era cu Poli Timisoara .. intre timp a si ruinat acest club... Acum mirosul banilor dlui Sucu il face mai activ si se arata preocupat de viitorul clubului feroviar. Stie el cum sa mearga bine clubul, pentru ca a functionat parerea lui la celelalte echipe bagate in faliment ... este "doxa" omul in asa ceva. *** .. Articol important : Cat castiga fcsb daca ajunge in Liga Campionilor ! Milioane de euro erau gata sa intre in conturile lor... Nu a ajuns ! Stiti voi ca "scandalul vinde" articolele voastre ? Nu credeti ca s-a saturat lumea de asa ceva ? Cum ajutati voi fotbalul romanesc sa iasa din mocirla ? Cred ca la voi in redactie se impune o schimbare la nivel inalt. Este cazul sa fiti ceea ce pretindeti ca sunteti ! Cei mai buni ! Ma astept sa cenzurati acest comentariu .. treaba voastra !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează