Articol de GSP - Publicat luni, 13 decembrie 2021 20:35 / Actualizat luni, 13 decembrie 2021 20:46
Kyros Vassaras, șeful CCA, a susținut astăzi o conferință de presă maraton, de două ore, în care a abordat problema arbitrajelor din România, un subiect dezbătut intens în ultima perioadă. MM Stoica, managerul general de la FCSB, îl contrează pe fostul arbitru, aducând în discuție și anumite „interese” ale grecului.
„Nu ştiu limba greacă şi nu ştiu cum se spune sfidare. Ceea a făcut Vassaras aşa se traduce. Este sfidare la adresa tuturor, pe un salariu mai mare decât cel al şefului FRF, dacă e adevărat ce se scrie.
Cred că are nişte interese Vassaras, când dă exemple numai de la anumite echipe (n.r. - MM se referă la fazele cu FCSB în prim-plan pe care le-a analizat Vassaras). O să-mi fac şi eu un material cu jucători care simulează obsesiv, de la alte echipe.
Toţi suntem nişte imbecili notorii şi el e singurul care înţelege fenomenul. Mesajul e destul de clar, în momentul când nominalizezi jucători de la anumite echipe. Nu cred că e normal să ai preşedintele CCA un străin, care înţeleg că nu prea stă în România. Nu cred că poţi evalua un arbitru când îl vezi la TV. Cred că sunt foşti arbitri români care sunt peste Vassaras”, a spus MM la Telekom Sport.
În România, comportamentul jucătorilor e o problemă. Arbitrii greșesc, dar și jucătorii. Ei trișează. Nu există meci fără simulare. Vrem să vedem mai mult fotbal, mai multe decizii corecte. Vom face tot ce putem
Kyros Vassaras, președinte CCA
8.500 de euroar fi salariul lunar al lui Vassaras (cifră neoficială)
Kyros Vassaras, șeful CCA: „Stau aproape 20 de zile pe lună în România”
În partea de Q&A a conferinței, Vassaras a fost întrebat de către reporterul GSP Vlad Nedelea câte zile pe lună petrece în România.
„Contractul meu presupune să stau 10 zile în România, dar eu stau aproape dublu. Pentru că poți folosi restul zilelor și pentru alte joburi.
Deci îmi petrec puține zile în Grecia, multe în România, iar în rest sunt în slujba UEFA și FIFA. Dar credeți-mă, dacă stau 30 de zile aici și beau cafea de la 8 la 17, nu aș avea niciodată succesul și realizările pe care le am cu arbitrii români”, a răspuns Vassaras.
Arbitrii din Liga 1 greșesc încontinuu de un an și jumătate
Recent, Gazeta Sporturilor a prezentat o analiză a greșelilor de arbitraj din Liga 1.
Statistica arată că erorile nu sunt cu mult mai multe decât erau în sezonul trecut, brigăzile viciau și atunci clasamentul cu hotărârile lor greșite. După 18 etape s-au strâns 75 de greșeli ale arbitrilor, cu 3 în plus față de același moment din stagiunea precedentă. Brigăzile sunt, așadar, slabe în mod constant, ele doar continuă să influențeze rezultatele.