FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Bergodi a pășit pe Giulești și a oferit primele declarații după revenirea la Rapid: „Am rugămintea asta la suporteri”

Cristiano Bergodi a oferit primele declarații ca antrenor al Rapidului
Cristiano Bergodi a oferit primele declarații ca antrenor al Rapidului

Articol de - Publicat luni, 10 iulie 2023 19:31 / Actualizat luni, 10 iulie 2023 20:08

Cristiano Bergodi (58 de ani) a oferit primele declarații după ce a semnat contractul cu Rapid, unul întins pe 2 ani.

Sosit astăzi în România, Bergodi s-a înțeles cu conducerea Rapidului asupra detaliilor contractuale și a parafat o înțelegere valabilă 2 ani.

Ulterior a pășit pe stadionul din Giulești, s-a fotografiat cu un fular vișiniu și a acordat primele declarații publice în acest al treilea mandat de antrenor al Rapidului.

Dinamo a rezolvat cea mai presantă problemă a verii! Anunț de ultimă oră: „Gata, am închis tot!”
DINAMO
Dinamo a rezolvat cea mai presantă problemă a verii! Anunț de ultimă oră: „Gata, am închis tot!”

Cristiano Bergodi, noul antrenor de la Rapid: „Nu am o baghetă magică, dar voi face o treabă bună”

„Mă simt bine, sunt bucuros că am revenit în Giulești, la această echipă minunată. Mă bucur că m-au luat în considerare, sper să reușesc lucruri bune.

Sper că va fi un mandat bun, începe un campionat important. Vin după ce echipa a făcut cantonamentul cu alt antrenor, vin cu entuziasm, cu suflet, cu motivație pentru a reuși lucruri bune.

Am amintiri frumoase de aici, am fost pe bancă la ultimul trofeu câștigat de echipă. Este un club extraordinar, cu suporteri minunați. Vreau să reușim performanțe adevărate.

Nu am o baghetă magică, dar nu m-am speriat de nimic oriunde am fost. Sunt sigur că voi face o treabă bună. Am doar 4-5 zile să pregătesc meciul cu Sepsi. Voi obține performanțe bune cu băieții, sunt sigur”, a transmis Bergodi pentru RapidTV.

Cristiano Bergodi, antrenor Rapid, despre...

... lotul actual al Rapidului: „Mai e puțin până va începe campionatul și nu va fi ușor, dar sunt motivat. Lotul mi se pare bun, echipa crește de la an la an. Este un club glorios care poate reuși performanțe speciale. Lotul este valoros, trebuie să evaluez jucătorii apoi vom vedea ce se va întâmpla la primul meci. Am încredere în munca mea, cred că putem face treabă bună”.

... primul meci la Rapid, versus Sepsi OSK: „Acum o lună și jumătate eram la Sepsi, cunosc majoritatea jucătorilor. Au luat un antrenor foarte bun, au câștigat supercupa și vin cu moralul sus. Cunosc și minusurile și plusurile lor, sunt o echipă de temut”.

... ce sistem va utiliza la Rapid: „O să urmăresc jucătorii la antrenamente și apoi voi alege un sistem de joc. Cunosc jucătorii Rapidului, am jucat de multe ori împotriva lor, iar pe unii i-am mai antrenat. Nu am teamă de nimic”.

... strategia de la Rapid: „Nu sunt un antrenor care neglijează jucătorii tineri. Îmi plac, au dorință, ambiție, au talent și nu mi-e frică să-i bag pe teren. Avem un obiectiv important și este normal să-i bagi pe teren încet, încet. Ai nevoie de multă experiență pentru a lupta sus în clasament”.

... stadionul din Giulești: „Acest stadion mi-a purtat noroc, aici am jucat finala Cupei României cu Sepsi acum 2 ani și am câștigat-o. Stadionul este frumos, îmi place mult. Sper ca împreună cu suporterii băieții să facă treabă bună, să arunce tribunele în aer”.

„Locurile 1-3”, obiectivul lui Cristiano Bergodi la Rapid

Rapid a sărbătorit centenarul în această vară, iar în următorul sezon are ambiții mari, titlul sau măcar clasarea pe podium. Bergodi a elaborat: 

„Obiectivul este clasarea pe locurile 1-3. În fiecare an Rapid trebuie să facă un pas mai sus. Este un club glorios, un brand, este normal să facă performanțe importante. Deci locul 1-3, plus un drum lung în Cupa României, care îți deschide calea spre cupele europene”.

El a oferit indicii și despre stilul de joc pe care-l va implementa la Rapid: „Îmi place să joc ofensiv, dar fără să neglijez faza defensivă, să fie echilibru între aceste două faze, când ești în posesie și când nu ai mingea. Îmi place când echipa joacă, nu să arunce mingea sus”.

Cristiano Bergodi: „Am rugămintea asta la suporteri”

În finalul interviului, Bergodi a transmis un mesaj pentru suporterii giuleșteni, care au insistat pentru aducerea lui Marius Șumudică:

„Pe suporteri îi cunosc de mult timp, chiar dacă s-au schimbat generațiile. Am rugămintea ca ei să fie întotdeauna lângă echipă. Mă pot critica pe mine, dar nu pe băieți, pentru că echipa trebuie susținută întotdeauna, la bine și la rău. Sper să oferim un stil de joc plăcut”.

Mai multe știri despre Rapid: 

Primul șef de galerie al Rapidului îl face praf pe Șumudică: „Făcea ca toate alea când a dat gol Rapidului! E rapidist când îi convine”

Dragomir dezvăluie ce a vorbit cu Șumudică: „Când mi-a zis cine l-a sunat, mi-am dat seama că nu-l vor pune sigur antrenor”

Citește și:

„Îmi e milă de el” » Răducioiu îi cere retragerea lui Cristiano Ronaldo: „Neputință, e obsedat”
Euro 2024
„Îmi e milă de el” » Răducioiu îi cere retragerea lui Cristiano Ronaldo: „Neputință, e obsedat”
Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu în România - Olanda + Toate informațiile din Germania, de la 5 reporteri GSP
Nationala
Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu în România - Olanda + Toate informațiile din Germania, de la 5 reporteri GSP
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (8)
malinas
malinas  •  10 Iulie 2023, 23:34

Bergodi isi va merita statutul de Rapidist,sint sigur!Bergodi este un domn,o prezenta.Ii trebuie un doar pic de "rautate","singe" si va face din Rapid campioana.Succes!

dobrin
dobrin  •  10 Iulie 2023, 22:42
Postat de stelu pe 10 Iulie 2023, 20:58

a preluat celebrul discurs in portugheza al lui șumi-gol- io no tenio una bagheta magica

Sumudica e portughez... baghetuã magicuã :))))

stelu
stelu  •  10 Iulie 2023, 20:58

a preluat celebrul discurs in portugheza al lui șumi-gol- io no tenio una bagheta magica

Vezi toate comentariile (8)
Comentează