FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO Rapid, victorie categorică la debutul lui Neil Lennon! Antrenorul cere transferuri: „Ne trebuie mulți jucători”

Neil Lennon, imediat după Rapid - Buzău
Neil Lennon, imediat după Rapid - Buzău

Articol de , , - Publicat joi, 20 iunie 2024 14:01 / Actualizat joi, 20 iunie 2024 16:03

Rapid a învins-o clar pe Gloria Buzău în primul amical al verii, scor 4-1. Claudiu Petrila, cu o „dublă” (32 și 43), Emmers (70) și Papeau (73) au fost marcatorii giuleștenilor. Cristian Dumitru a deschis scorul pentru buzoieni din penalty în minutul 24. Neil Lennon (52 de ani), tehnicianul Rapidului, a anunțat la finalul meciului posturile pe care giuleștenii așteaptă întăriri.

Lennon a vorbit și despre situația lui Albion Rrahmani. El va reveni vineri la antrenamente, însă situația vârfului din Kosovo este în continuare incertă. El a primit mai multe oferte din străinătate, însă golgheterul este în continuare jucătorul giuleștenilor.

VIDEO. Neil Lennon, reacție după Rapid - Buzău 4-1: „Ne trebuie mulți jucători experimentați”

„A fost bine, am împărțit echipa în câte 45 de minute pentru a se obișnui. Sunt foarte mulțumit, n-am fost deloc dezamăgit. Nu a fost important rezultatul, dar mereu e frumos să câștigi. Este mult mai important să văd cum se descurcă jucătorii pe teren, să văd rezistența și calitatea jucătorilor. Au fost foarte multe lucruri bune astăzi. Avem un loc foarte bun în care să ne antrenăm. Este important să le oferim jucătorilor și câteva zile de relaxare.

Nu știu (n.r. - situația lui Rrahmani), o să ni se alăture oricum mâine. O să fie bine să-l avem înapoi, iar apoi vedem dacă îl putem băga în echipă. Jucătorii tineri au completat echipa, au fost bine antrenați. S-au bucurat de această experiență, sunt foarte mândru de ei. Este foarte mult talent în acest club, este foarte important să-i încurajăm.

Ne trebuie mulți jucători experimentați, vreau un fel de bază de jucători experimentați. Trebuie să avem răbdare, lucrăm la asta, poate o să avem câțiva jucători săptămâna viitoare. Avem nevoie de un număr 6, mijlocaș central, fundaș central și poate o soluție în dreapta. Ne trebuie competiție pe posturi. Ne interesăm și de un portar, avem 4 sau 5 opțiuni, ca antrenor vrei să ai cât mai multe opțiuni, dar nu putem avea totul”, a declarat Neil Lennon, după succesul cu Gloria Buzău.

Echipa Rapidului din meciul cu Gloria Buzău: Aioani – Onea (Dănilă 30), Săpunaru (Ignat 46), Bădescu (P. Iacob 46), Micovschi (Borza 46) – Petrila (Pănoiu 46), Kait (Emmers 46), Cepoi (Oaidă 46), G. Gheorghe (Hasani 46) – El Sawy (Papeau 46), Al. Stan (Burmaz 46).

Gloria Buzău: Răilean – Ferraresso, Turda, Al. Dandea, Sălceanu, Prejmerean, Akhmatov, D. Benzar, Tescan, A. Mihaiu, Cr. Dumitru
Rezerve: Greab, Pârvulescu, Dobrosavlevici, Gladun, T. Călin, D. Lazăr, Dumitrașcu, Șteau, Budescu, Dr. Grigore, Brîncoveanu și Bucur.

A fost foarte cald, dar a fost un test reușit pentru noi pentru că venim după un cantonament bun. Sperăm să ne întoarcem cu bine din Slovenia.
E un moral bun pentru mine și sper să nu mă opresc. A fost frumos în cantonament, sperăm să fie la fel în continuare. Sperăm să fie puțin mai răcoare în Slovenia.
Sunt pe drumul cel bun, muncesc să ajung la un nivel foarte bun. Noi nu ne gândim la jucătorii noi, suntem aici și ne facem treaba foarte bine.
Discursurile bune pe care le are (n.r. - cu ce a venit Lennon) și antrenamentele cu intensitate foarte bună. Cred că încearcă să vorbească mai rar un pic, dar îl înțelegem, ne descurcăm bine. Încă nu stăm așa bine cu umorul englezesc, dar îl prindem noi.

E un regret că nu sunt la Euro, dar sunt cu sufletul lângă jucători. Își fac treaba foarte bine, se vede că sunt foarte motivați. S-a întâmplat ceva ce nu trebuia să se întâmple (n.r. - să-i huiduie cu Liechtenstein), dar au dat peste nas la foarte multă lume.

La cum au arătat în primul meci au toate șansele să facă o surpriză cu Belgia. Din primul minut, de când am auzit imnul, eram acasă, la TV, simțeam că mă trec fiorii. Îmi doream să fiu acolo, dar sperăm că la următorul. Golul lui Stanciu e cel mai frumos.

- Claudiu Petrila, după Rapid - Buzău 4-1

VIDEO. Andrei Prepeliță, imediat după Rapid - Gloria Buzău 4-1: „Aștept 5 jucători”

Andrei Prepeliță, antrenorul Gloriei Buzău, așteaptă 5 jucători la echipă după eșecul cu Rapid. De asemenea, tehnicianul își pune speranțele în Budescu și Grigore, jucătorii experimentați legitimați de buzoieni în această perioadă de mercato.

„Un amical cu o echipă bună, puternică, noi deocamdată încercăm să ne formăm echipa, mai avem nevoie de câteva transferuri + că am folosit și câțiva juniori din academie. E pentru prima oară când joacă împotriva unor jucători de anvergură, i-au văzut la televizor în anii trecuți. Antrenamentul a fost bun, chiar dacă scorul pe final a fost puțin cam mare.

Probabil că mai avem nevoie de 5 transferuri, jucători buni cu care discutăm, sperăm să-i convingem să ni se alăture. Am încredere în Grigore și Budescu, am lucrat în scurta mea carieră de antrenor cu foști colegi și n-am avut nicio problemă cu ei. Le-am spus exact ce vreau de la ei la început și, cu siguranță, o să ne ajute.

Mă bucur că generația de astăzi (n.r. - naționala României) a făcut un meci mare, ne-a dat satisfacție tuturor, sperăm să o țină tot așa. M-a impresionat atitudinea băieților, foarte determinați, foarte agresivi. Și publicul le-a dat încredere, ei au arătat ca o echipă. N-avem de ce să ne relaxăm, o să ne aștepte un meci greu cu Belgia”, a declarat și Prepeliță.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
Superliga
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Superliga
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (5)
666piturca
666piturca  •  21 Iunie 2024, 09:10
Postat de MiticadelaLiga pe 21 Iunie 2024, 01:27

Stai tu liniștit mă Piți, că are avion privat. Crezi că doarme la hostel in Germanica 5 zile intre meciuri? Asta s-a dus și s-a întors din Germania mai repede decât vii matale cu căruciorul de la Obor. Hai, stai cuminte vezi-ți de brânza matale.

Pffff. Mă supraestimezi. De unde cărucior? Iar în Obor nu am mai fost din 2022. Vise, taică, vise. Nu îmi mai răsuci cuțitul în rană!!!

MiticadelaLiga
MiticadelaLiga  •  21 Iunie 2024, 01:27
Postat de 666piturca pe 20 Iunie 2024, 16:32

Bravo, Nea Nelu! Și tocmai acu’ Nenea Șucu e plecat la specializare, în GermAnia. Păcat, mare păcat…

Stai tu liniștit mă Piți, că are avion privat. Crezi că doarme la hostel in Germanica 5 zile intre meciuri? Asta s-a dus și s-a întors din Germania mai repede decât vii matale cu căruciorul de la Obor. Hai, stai cuminte vezi-ți de brânza matale.

mereugigist
mereugigist  •  20 Iunie 2024, 19:41
Postat de tororosso pe 20 Iunie 2024, 17:18

Fantastic... incredibil ! Rapid a învins o deținătoare a ligii campionilor .

A învins echipa lui Bunică , cel care a trimis titlul la Cluj prin acea lovitură liberă directă executată impecabil pe final de meci. Se poate spune că Gloria Buzău cu acel egal e un fel de câștigătoare de ligă a campionilor din moment ce i-au scos , din poziția de satelit pe unii care vor acolo.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează