Articol de Andrei Crăiţoiu, Ionuţ Iordache - Publicat luni, 13 mai 2024 16:29 / Actualizat luni, 13 mai 2024 16:40
FCU Craiova a pierdut cu Hermannstadt, scor 1-3, și a retrogradat în Liga 2, după ultima etapă din play-out-ul Superligii. Reporterii Gazetei Sporturilor au fost la stadion de la ora 18:00 până în jurul orei 01:00 și-au văzut tot ce-a mișcat în arena din Bănie.
Cum au arătat orele petrecute la stadion? Reporterii GSP.RO vă prezintă filmul zilei care a dus-o pe FCU Craiova la „matineu”.
1. Arbitrii au fost primii care au ajuns la arenă. Cu mai bine de două ore înainte! Au mâncat prăjituri în vestiar, au băut suc, apoi au ieșit la inspecția terenului. Au făcut poze de grup, au verificat ca totul să fie OK și s-au întors în cabină.
2. Jucătorii celor două echipe au ajuns în același timp la stadion. S-au luat în brațe, au vorbit minute bune pe gazon, au râs și glumit. O parte dintre ei au ascultat muzică, apoi au intrat la vestiare.
3. Unul dintre cei mai buni jucători din lotul oltenilor, Juan Bauza era extrem de abătut în momentul sosirii la stadion. Acesta nu a ieșit deloc din vestiar la inspecția terenului, preferând să rămână singur în cabină.
4. FCU Craiova are vestiarul personalizat la stadionul din Bănie. La fel cum au și rivalii din oraș, cei de la Universitatea Craiova. Cabina fotbaliștilor lui Mihai Rotaru a fost ocupată de sibienii de la Hermannstadt.
5. Adrian Mititelu a sosit la stadion separat de fiul său, Adiță. Cei doi nu au stat niciodată împreună pe durata meciului. Mititelu senior a stat pe toată durata meciului cu căștile în urechi și cu o șapcă pe cap. Juniorul a preferat gluga hanoracului.
6. Florin Costea e înregistrat la Liga Profesionistă ca preparator fizic, dar n-a făcut nicio pregătire cu jucătorii la stadion, Vlad Țăran ocupându-se de asta. Nicolo Napoli, încă plătit de club, e director tehnic și-a stat în spatele băncii, în tribună.
7. Georgiana, iubita lui Aurelian Chițu n-a ratat meciul cu Hermannstadt. A stat singură la tribuna 1 pe toată durata partidei, dezamăgită mai ales în prima parte că jumătatea sa n-a început meciul ca titular.
8. Sibienii au avut și ei galerie, formată din 30 de persoane. A fost „cocoțată” la ultimul nivel al peluzei, deși nu era niciun alt spectatori în aceea zonă. Fanii au cântat pe toată durata partidei, fiind fluierați de mai multe ori de către ultrașii olteni.
9. Ultrașii olteni au avut o serie de derapaje grosolane și morbide. Primul banner afișat: „Am ajuns la mâna sorții, să vă luăm în p*** morții”. Plus o serie de derapaje verbale la adresa patronului Adrian Mititelu, cu trimitere la mama acestuia, decedată.
10. Suporterii de la tribuna a II-a nu i-au uitat pe jucătorii Craiovei Maxima care au devenit „marionete” politice. Și-au afișat un banner: „Pentru noi ați fost zei! Pentru ei sunteți material electoral”.
11. „Centralul” Marian Barbu a dat drumul la meci mai devreme decât trebuia. Pentru că erau cinci partide de la aceeași oră, toate ar fi trebuit să înceapă în același timp. Oficialii deținătorului de drepturi TV erau toți conectați în apel, dar Barbu a uitat. S-au jucat degeaba 37 de secunde.
12. Eugen Trică a fost ca un leu în cușcă în prima repriză. A urlat non-stop la jucătorii săi, a protestat la toate deciziile contra Craiova luate de „centralul” Marian Barbu și-a primit „cadou” un cartonaș galben pentru proteste repetate.
13. Sorin Mogoșanu, portarul celor de la FCU Craiova, n-a prins lotul echipei, dar la pauza meciului a intrat pe gazon pentru a face schimb de pase cu fetița sa. Acesta a fost acuzat în trecut că a pariat la peste 50 de meciuri.
14. Mihai Butean s-a tras de „șireturi” cu arbitrul Barbu. „Te-ai uitat în vestiar la fază? Că eu m-am uitat”, i-a transmis jucătorul sibienilor „centralului”. Barbu l-a ignorat, văzându-și de treabă. Butean era nemulțumit din cauza unui gol anulat pe motiv de ofsaid în prima repriză.
15. Jucătorii de rezervă ai sibienilor au fost înjurați ca la ușa cortului de ultrașii olteni. „Blatiștilor”, „blatiști ordinați” sau „lepre” au fost printre cuvintele adresate de olteni celor ce făceau încălzirea pe margine.
16. Marcel Pușcaș, oficialul gazdelor, a fumat non-stop! La pauză, acesta a coborât din lojă, a dat câteva indicații celor din staff-ul lui Trică, apoi aceștia au fugit în vestiar să transmită mesajul către antrenor.
17. Responsabilul copiilor de mingi a transmis un mesaj clar la 1-0: „Du-te și anunță-i pe toți să dea mingile încet!”. Un puști a alergat tot terenul, dar până să ajungă la loc, Hermannstadt a egalat. A urmat o nouă tură să se grăbească, de această dată.
18. Minutul 72 al meciului a însemnat începutul „războiului” de către huliganii olteni din peluză. Aceștia au aruncat cu două bombe asurzitoare, apoi cu o fumigenă pe teren. La scurt timp, s-a aruncat cu scaune, brichete și bani în jucătorii sibieni.
19. După ce arbitrul Marian Barbu a oprit meciul pentru că „se pune în pericol integritatea jucătorilor”, efective serioase de jandarmi au intrat în sectorul ultrașilor și i-au înconjurat. Aceștia au început apoi să părăsească stadionul.
20. Gabriel Iancu a reușit o „dublă” pe stadionul din Bănie, dar nu s-a bucurat la niciuna dintre reușite. În sezonul 2022-2023, acesta a bifat 15 meciuri în Superligă în tricoul celor de la FCU Craiova, formație de la care a ajuns la Hermannstadt.
21. Fluierul de final l-a găsit prăbușit pe Eugen Trică! Fără reacție, tehnicianul a stat minute bune alături de staff-ul său, distrus de emoție. Alături de Robert Săceanu (delegatul echipei), Florin Drăgan (antrenorul secund) și Florin Costea.
22. Jucătorii olteni au intrat instant la vestiare într-un cor de înjurături! Singurul aplaudat de către suporterii de la tribuna I a fost Andrea Padula. Nici „centralul” Marian Barbu n-a scăpat de cuvintele vulgare ale spectatorilor.
23. La nici două minute de fluierul final, Adrian Mititelu a intrat în vestiarul echipei. Într-o liniște de înmormântare, Mititelu le-a vorbit jucătorilor. Trică și staff-ul său au intrat în timpul discursului în cabină, acolo unde se mai afla și Marcel Pușcaș.
24. Patru bodyguarzi l-au flancat pe Adrian Mititelu pe toată durata meciului cu Hermannstadt. Chiar dacă ultrașii au avut un comportament reprobabil, Mititelu nu a avut nicio problemă cu spectatorii prezenți pe stadion.
25. Adrian Mititelu junior a ajuns și el în zona vestiarelor și-a început să urle în momentul în care a fost filmat. „Nu vedeți, bă, cum sunt îmbrăcat?!”. Dar a fost calmat instant de oamenii lui de încredere care-l păzeau.
26. „O să fac o declarație mai scurtă” au fost primele cuvinte ale lui Adrian Mititelu. A vorbit aproape 15 minute și a recunoscut că „nu mai meritam să rămânem în prima ligă” și că „dacă există un vinovat, acela sunt eu”.
27. Chiar dacă echipa a stat mai bine de 30 de minute la vestiare pentru a nu da de ultrași în parcare, efectivele de jandarmi și stewarzi i-au ținut la distanță mare pe recalcitranți. Care au aprins torțe în parcare, apoi au plecat.
28. Adrian Mititelu n-a plecat de la stadion până n-a trimis săgeți în privința patronului rivalei din oraș, Mihai Rotaru, în direcția actualului primar în funcție, Lia Olguța Vasilescu, dar și a lui Dumitru Dragomir, fost președinte LPF.
29. Cum va arăta viitorul celor de la FCU Craiova? Nimeni nu știe! „Nu știu ce urmează... E o seară neagră! Vom anunța care este viitorul echipei. Săptămâna viitoare vom spune mai multe. Este un șoc pentru că am pus suflet și bani”, a spus Mititelu.
30. La aproape o oră după ce Mititelu senior a plecat de la stadion, a părăsit arena din Bănie și fiul acestuia. Camuflat într-un trening și cu gluga pe cap, acesta avea un bodyguard care-l însoțea. S-a uit în mașină și-a demarat în trombă, fiind ultimul care a plecat de la stadion.