FOTBAL  »  Superliga  »  PROBLEME

Se anunță noi tensiuni în Liga 1: "Aproape toate cluburile vor avea probleme! O să fie scandal mare"

Articol de - Publicat joi, 03 martie 2016 13:57

Noul Regulament de Organizare a Activității Fotbalistice, actualizat la începutul lunii ianuarie, a fost publicat pe site-ul FRF și aduce mai multe modificări începând cu sezonul 2016-2017.

Astfel, criteriul cel mai important, care le dă bătai de cap echipelor din Liga 1, este acela că toate "au obligația să înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 4 jucători formați la nivel național și 2 jucători formați la nivel de club".

Asta înseamnă că o formație va trebui să aibă în lotul de 18 jucători cel puțin 6 jucători români pentru o partidă, printre care doi crescuți de club, deși cluburile din Liga 1 sperau ca jucătorii locali sa fie doar în lotul de 25 de fotbaliști, nu pe foaia de joc.

"Prin jucători formați la nivelul clubului se înțeleg jucătorii care, indiferent de cetățenie, au figurat ca legitimați și au participat la competiții pentru clubul în cauză timp de minim 3 ani (consecutivi sau nu) în perioada cât au fost în vârstă de 15-21 de ani"
R.O.A.F.

FC Botoșani este printre primele echipe care s-au sesizat. La ora actuală, singurul "jucător local" din lotul FC Botoșani este fundașul Andrei Patache. FC Botoșani îl mai are și pe Claudiu Juncănaru, fotbalist împrumutat în Liga a II-a, la Bucovina Pojorâta, și pe care trebuie obligatoriu să-l readucă la echipă din vară. Pe lângă cei doi, ar mai fi și Eduard Sandu, fotbalist care evoluează acum la Rapid CFR Suceava. În lotul celor FC Botoșani se mai află și botoșăneanul Mihai Bordeianu, însa el nu se încadrează în aceasta regulă.

"O să fie un mare scandal la Adunarea Generală. O să fie probleme în Liga 1. Ei au vrut sa pună trei jucatori locali și am sărit eu. Acum ne mai trebuie și jucători sub 21 de ani. De unde? I-am urmărit în Liga a II-a și nu fac față în Liga 1. Avem o problemă cu jucătorii locali. Nu vor avea probleme Viitorul, Dinamo, Craiova sau Chiajna, în rest toate vor avea, 80 % dintre ele. Trebuie să ne organizam cât mai repede. Vom fi în încurcatură mai multe cluburi" Cornel Șfaițer, președinte FC Botoșani

Andrei Patache a intrat în ultimele șase luni de contract și până la aceasta oră nu s-a discutat despre o eventuală prelungire, deși alți jucători din lot aflați în această situație și-au prelungit deja contractele cu FC Botoșani.

"Mai sunt doi jucători cu care nu am prelungit contractele, în rest am rezolvat. Martinus și Patache sunt jucătorii aflați în ultimele sașe luni cu care nu am semnat încă, dar la Patache e clar că va rămâne, pentru ca e un băiat serios. E greu pentru el acum să prindă echipa, cu Dimitrov acolo, dar el trebuie să înțeleagă și să se pregătească"
Cornel Șfaițer

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (9)
lacatusdinamovistu
lacatusdinamovistu  •  03 Martie 2016, 16:30

fie care club sa puna mana sa-si platescaa ntrenorii de la copii si juniori sa le ofere o baza de pregatire f buna ..pana acum juniorii ,defapt acum acestia sunt printre altele la club ,merg pe premiza ..daca iese vreunu bine ..e o initiativa f buna ,clburile sa puna mana sa aduca personal calificat si sa instruiasca inaca de la copii fotbalistii ..acum le arunca o mine ,ii pune sa alerge 10 ture de teren ,fac o mita si gata antrenamentul ..antrenamentele trebiesc etapizate pe niveluri de varsta ..la copii antrenamente pt insusirea notiunilor de baza ale jucatorului de fotbal ,cum sa loveasca mingea ,cum sse da o pasa ,conducerea balonului etc ..treptat pana se ajunge la sedinte tehnico tactice ..PUNETI MANA SI OCUPATIVA DE CENTRELE DE JUNIORI ..FOARTE BINE FACE FR CA IMPLEMENTEAZA ASTA ..care e problema .faci un mixt intre tineri si maturi ..Dinamo o face din 90 incoace ,sa luat si campionate si cupe ,important e sa ai grija sa-i cresti performant ,la craiova s-au dezvoltat multe generatii de talente ,la viitoru anul asta cand a facut un mixt sunt sus ... o sa se opuna argaseala cu ordin de la palatul lietratului ..astia mereu au ceva de comentat si nu sunt nicodata deacortd cu nimic ...ciobanunu baga bani in tineri el aduce mosnegi ,puscariasi,betivi,accidentati ..aici investeste el ...

florisking
florisking  •  03 Martie 2016, 16:11

eu cred ca e o idee buna...e motivanta atat pentru copii, cat si pentru antrenorii de la juniori.sa speram ca o sa vedem rezultate pozitive la echipa nationala, in maxim 4-6 ani.

sibelius
sibelius  •  03 Martie 2016, 15:36
Postat de vbga pe 03 Martie 2016, 15:24

Obligativitatea de a avea grupe de copii si juniori,pentru toate echipele din prima liga,reinfiintarea campionatului de tineret sperante,u21,asa se poate revitaliza fotbalul romanesc nu cu solutii heirupiste.

Campionat U21? Cand echipele din liga I au 2-6 luni intarziere la salarii, iar unele din liga a II-a sunt in colaps?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează