FOTBAL  »  Superliga  »  IDEE INOVATOARE

Steaua - Dinamo, de 4 ori într-un sezon ;) MM Stoica vrea să revoluţioneze fotbalul românesc. Sandu, Andone şi Paszkany îl susţin!

Dică, în duel cu Torje, în finala Cupei. Am putea vedea acest duel de mai mult de 3 ori într-un sezon!
Dică, în duel cu Torje, în finala Cupei. Am putea vedea acest duel de mai mult de 3 ori într-un sezon!

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 26 mai 2011 20:56

Mihai Stoica a găsit o soluţie prin care spectaculozitatea campionatului nostru intern să fie sporită. Acesta crede că reducerea numărului de echipe din Liga 1 ar fi o măsură benefică pentru campionatul nostru, MM fiind partizanul unui sistem competiţional cu playoff, aşa cum se joacă în Austria sau Elveţia. Iniţiativa lui Stoica nu este singulară în fotbalul românesc, deoarece şi Mircea Sandu a recunoscut mai demult că schimbarea sistemului competiţional ar creşte valoarea Ligii 1.

MM STOICA a declarat astăzi, la Fanatik Show:
"Liga 1 trebuie să aibă nu mai mult de 12 echipe, să avem parte într-un sezon de 4 meciuri Steaua - Dinamo, 4 meciuri Dinamo - Rapid şi 4 meciuri Steaua - Rapid. Asta ar aduce înapoi suporterii la stadion!"

MIRCEA SANDU, preşedinte FRF:
Preşedintele Federaţiei spune că numărul echipelor din Liga I se va micşora considerabil la un moment dat, mai ales din pricina problemelor financiare ale echipelor mici. Preşedintele FRF anunţă că în curand se va juca după sistem play-off. De asemenea, schimbări radicale se vor face şi la nivelul ligilor inferioare.

"Rămîn la părerea că ar fi bine să avem un campionat cu 12 sau 14 echipe, în care să se joace play-off şi play-out. Gîndiţi-vă că meciuri precum Steaua - Dinamo, Rapid - CFR Cluj, Dinamo - Rapid sau Steaua - Rapid s-ar juca de cel puţin patru ori într-un an, lucru benefic pentru întreg fotbalul românesc"

IOAN ANDONE, antrenor Dinamo:
"E normal ca Mircea Sandu să-şi dorească întărirea campionatului. Asta presupune şi jucători români foarte buni pe care să îi dai la echipa naţională. Nu se diluează competiţia. Dacă vor mai fi probleme din astea financiare normal ar fi să se reducă numărul echipelor, să se joace play-off. Să te întâlneşti cu Steaua de patru ori într-un an ar fi altfel. Ar fi un alt interes", a declarat Andone.

ARPAD PASZKANY, finanţator CFR Cluj:
"Un sistem play-off, dublat de reducerea numarului de echipe cu pîna la 4 formaţii, ar fi benefic competiţiei şi ar propulsa Liga 1 printre cele mai puternice campionate din Europa".

ALTE CAMPIONATE
Iniţiativa oamenilor de fotbal din România se bazează şi pe exeprienţele altor ţări, care au ales o competiţie mai restrînsă, cu echipe mai puţine, dar mai stabile din toate punctele de vedere, începînd cu planul sportiv, pînă la cel financiar. Practic, într-un asemenea campionat, cu maxim 14 echipe, clasamentul ar fi împărţit în două, cu jumătate dintre echipe luptîndu-se pentru locurile fruntaşe, iar cealaltă jumătate care ar rămîne să lupte pentru evitarea retrogradării. Astfel ar fi eliminate din ecuaţie formaţiile de mijlocul clasamentului, care deseori fac doar act de prezenţă pe teren în ultimele etape, influenţînd ierarhia finală şi iscînd astfel mari controverse. Într-un sistem playoff, toate formaţiile ar avea un obiectiv clar pînă la ultimul fluier al sezonului regulat, fapt ce ar creşte competitivitatea în întrecerea noastră internă.

- Austria (10 echipe)
- Elveţia (10 echipe)
- Finlanda (12 echipe)
- Scoţia (12 echipe)
- Belarus (12 echipe)
- Danemarca (12 echipe)
- Armenia (8 echipe)
- Cipru (14 echipe)
- Georgia (10 echipe)
- Slovacia (12 echipe)
- Slovenia (10 echipe)
- Lituania (12 echipe)

Ce părere ai de iniţiativa lui Mihai Stoica?

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (89)
okhiu
okhiu  •  27 Mai 2011, 16:53

- Austria (10 echipe) - nationala ne-a batut recent - Belarus (12 echipe) - am facut egal cu ei - Danemarca (12 echipe) - ne-au batut de ne-a sunat apa in cap - Georgia (10 echipe) - am batut greu in amical in 2008 2-1 - Slovenia (10 echipe) - ne-au batut cand ne era lumea mai draga, acel baraj de neuitat... - Lituania (12 echipe - nationala ne-a batut mar, 3-0 la Cluj

steaua1986forever
steaua1986forever  •  27 Mai 2011, 09:43
Postat de alpin pe 26 Mai 2011, 20:32

De acord cu Memul! Reducerea campionatului ar duce la cresterea nivelului fotbalului nostru! Ideal ar fi sa ramana in Liga I sase echipe: Otelul, Poli Timisoara, FC Vaslui, Rapid, Gaz Metan Medias si CFR Cluj!!! Asa ar dispare si valizele, butoanele, brichetele mitico-maneliste!!!

cu rapid ar dispare brichetele?? :))) eu ma bucur daca ar ramane echipele enumerate de labin, ele sunt toate sateliti ai cfr cluj pe care i-am UMILIT cu 3-1.

axg87
axg87  •  27 Mai 2011, 09:38

Nu sunt de acord.Nu ne interseaza derby-ul vostru comunist d-s.Ati fi penibili intr-un mod iremediabil daca ati reorganiza campionatul pentru ca echipele voastre de suflet nu au destui suporteri la meci.Daca sunt cele mai iubite, sa se duca lumea la stadion.Iar daca mai luati exemplu tarile de mai sus, ma apuca plansul.Vorbiti de niste echipe care oricum sunt sub noi de parca ati vorbi de echipe spaniole,englezesti,nemtesti sau italiene.Romanul e haotic.

Vezi toate comentariile (89)
Comentează