FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - HERMANNSTADT

U Cluj se impune în fața celor de la Hermannstadt, 3-1 » Au „consumat” tot fotbalul în prima repriză

Sursă foto: Hermannstadt
Sursă foto: Hermannstadt

Articol de - Publicat duminica, 21 iulie 2024 17:57 / Actualizat duminica, 21 iulie 2024 21:29

Universitatea Cluj s-a impus cu 3-1 în fața celor de la Hermannstadt, partidă din etapa a doua a Superligii.

Este prima victorie a „studenților” din acest sezon, în timp ce formația lui Marius Măldărășanu rămâne cu punctul obținut cu Universitatea Craiova în prima rundă.

O repriză de vis, una la alibi. U Cluj obține prima victorie a sezonului

Cele trei goluri din primele 37 minute le-au fost suficiente „studenților”, alegând să nu mai forțeze în partea a doua. Blănuță a reușit primele goluri în tricoul Universității, iar Nistor a marcat de la punctul cu var. Bejan a marcat „golul de onoare” al sibienilor.

Partea secundă a fost zgârcită în reușite, clujenii blocându-i perfect pe cei de la Hermannstadt, lipsiți total de inspirație.

TăvălUgul Cluj

„Studenții” nu s-au lăsat intimidați de furtuna dinaintea partidei, dezlănțuind o alta asupra celor de la Hermannstadt în startul partidei. În minutul 7, Dan Nistor a centrat perfect din corner, iar Vladislav Blănuță, profitând de cei 190 cm măsurați, s-a înălțat peste defensiva adversă și a trimis cu capul „în ațe”. A fost primul său gol în tricoul în alb și negru. Zece minute mai târziu, centrarea lui Vadim Rață „i-a spart ceasul” lusitanului Goncalves, iar „centralul” a dictat lovitură de la 11 metri, în urma consultării arbitrajului video.

Veteranul Nistor a executat perfect, dublând avantajul trupei „Moțului” în minutul 20. U o domina pe Hermannstadt la toate capitolele, formația lui Marius Măldărășanu fiind amorțită. 76% era posesia „șepcilor roșii” după o jumătate de oră de joc, având chiar oportunitatea de a face 3-0 în două rânduri.

O reușită ar fi putut să o aducă pe Hermannstadt în partidă, însă premisele nu erau îmbucurătoare, șansele fiind sporadice. Markovic și Chițu stăteau pe banca de rezerve, fiind opțiuni ideale pentru Măldărășanu. Șansele sibienilor s-au ruinat în minutul 37. Blănuță nu a trebuit să aștepte mult pentru al doilea gol în tricoul Universității.

Biceanu a tratat cu lejeritate o minge la mijlocul terenului, Tchassem a recuperat, i-a trimis lui Chipciu, care l-a depășit cu lejeritate pe Căpușă, mingea a ajuns la Bic, iar șutul său din lateral a ajuns direct în gheata lui Blănuță, care a reușit „doppietta”. Hermannstadt a redus din diferență în minutul 40, tot în urma unei faze fixe. Căpitanul Florin Bejan a scăpat ușor de marcajul lui Iulian Cristea și a marcat cu capul, tot în urma unei lovituri de colț. Ce repriză am avut pe Cluj Arena!

Liniște sub Feleac

În antiteză cu primul mitan, partea a doua a partidei a fost una lipsită de prea multe evenimente. Universitatea își conserva eficient resursele de energie, dar și avantajul, în timp ce tripla schimbare a lui Marius Măldărășanu de la pauză nu a avut efectul scontat. Fiind invitați să iasă la joc de adversari, sibienii au atacat anemic în câteva rânduri, Gertmonas șomând în marea majoritate a părții secunde.

„Studenții” au jucat la trecerea timpului, în timp ce inspirația celor de la Hermannstadt era pe minus. Greu s-au scurs cele 45 minute + 3 de prelungire din partea secundă, însă U Cluj a jucat la alibi și a obținut toate cele trei puncte, asta după o prestație stelară în prima repriză.

U Cluj - Hermannstadt 3-1

  • Marcatori: Vladislav Blănuță '7, '37 Dan Nistor '20 / Florin Bejan '40

Update ora 18:50

Cu zece minute înainte de startul partidei, cei care se ocupă de îngrijirea gazonului încă se chinuie să îndepărteze apa de pe suprafața de joc. Contrar partidelor disputate de la ora 19:00 în această etapă, termometrele indică doar 22 grade la Cluj.

Update ora 18:00: Probleme cu gazonul

A plouat vreme de ore bune în Ardeal, iar gazonul de pe Cluj Arena a avut de suferit, instalația de drenaj fiind depășită. Mingea abia sare la firul ierbii, făcându-se eforturi mari pentru ca partida să înceapă la ora stabilită.

U Cluj se impune în fața celor de la Hermannstadt, 3-1 » Au „consumat” tot fotbalul în prima repriză
Probleme cu gazonul, înainte de U Cluj - Hermannstadt

U Cluj - Hermannstadt, echipele de start:

U Cluj (4-2-3-1): Gertmonas - Boboc, Masoero, I. Cristea, Chipciu - Ov. Popescu, Bic - Rață, Nistor, Tchassem - Blănuță
Rezerve: Gorcea, Oancea, Ștefan, Mitrea, Simion, Codrea, Moraru, Silaghi, Șfaiț, Suciu, Thiam, Kis
Absenți: -
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Hermannstadt (4-4-2): Căbuz - Căpușă, V. Găman, Bejan (cpt.), Goncalves - Balaure, Murgia, Biceanu, I. Stoica - R. Deaconu, Neguț
Rezerve: I. Pop, V. Muțiu - P. Iancu, I. Gandila, Oroian, Jipa, Ciubotaru, Luca, Ivanov, Chițu, Markovic
Absent: Selimovic (accidentat)
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion: Cluj Arena
Arbitru: Horia Mladinovici. Asistenți: Adrian Ghinguleac, Cosmin Vatamanu (toți din București)
Arbitru VAR: Marcel Bîrsan (București). Asistent VAR: George Roman (Timișoara)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (11)
sibman
sibman  •  22 Iulie 2024, 10:34
Postat de Paga pe 21 Iulie 2024, 23:38

Două echipe slabe care se vor bate la retrogradare , au câștigat gazdele doar că au jucat pe teren propriu. Se vor întâlni și în liga a doua , păcat de stadioane !

Doar ca au jucat? :)) Ce le stii tu pe toate. Iar la exprimare esti praf.

Independentul
Independentul  •  22 Iulie 2024, 02:11
Postat de contrabas3 pe 21 Iulie 2024, 22:14

Probabil te-a numărat și pe tine și restul galeriei de hateri. Lol!

Lali ai invatzat si tu cuvantul hater la la Mmcarton si l folosesti in exces ;

Campioniii27
Campioniii27  •  21 Iulie 2024, 23:45
Postat de observator_federal pe 21 Iulie 2024, 21:21

"Clujenii au urcat pe locul 1 în Superliga" zice titlul GSPului... EX AEQUO măi GSP, pe locul 1 ex-aequo, pentru că locul ocupat deocamdată de clujeni este locul 1-2, adică locul 1 la egalitate perfectă cu o altă echipă. (și tot la egalitate, tot ex-aequo pot ajunge cele două echipe pe locul 3, 4 sau 5, la sfârșitul etapei.)

conteaza? nu conteaza ca u cluj este pe primul loc dupa 2 etape

Vezi toate comentariile (11)
Comentează