FOTBAL  »  Superliga  »  

Urbano Lega: "Mulţi din fotbalul românesc cred că pregătirea în zăpadă e suficientă. Nimic mai fals!"

urbano lega, nicolo napoli (dreapta)
urbano lega, nicolo napoli (dreapta)

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 decembrie 2010 00:00

Totul a pornit de la o postare pe blog, la un text despre Universitatea Craiova. După ce m-am convins că nu e o glumă, i-am propus un dialog mai amplu. Urbano Lega mi-a răspuns prompt, cu energia bărbatului care "la 68 de ani parcurg zilnic 120 de kilometri cu bicicleta"!!! A absolvit Şcoala Centrală de Sport din Roma, a lucrat la lotul de atletism al Italiei, a pregătit ciclişti, tenismeni şi voleibalişti. De experienţa lui Urbano Lega au profitat FC Naţional şi Universitatea Craiova, echipe capabile să alerge pînă în ultimul minut. Rezultatele n-au fost întîmplătoare. Veţi înţelege de ce, dacă veţi citi interviul cu Urbano.

- Care e prima amintire din campionatul românesc?
- În fotbal am intrat pentru a-i face o favoare unui amic, care e antrenor. N-am vrut să intru. Apoi l-am cunoscut pe Roberto Landi şi am venit în România. Prima amintire din campionatul românesc e cantonamentul efectuat în Cipru cu FC Naţional. Le-am propus jucătorilor exerciţii pe care nu le-au mai făcut pînă atunci. Am muncit mult, am făcut şi exerciţii împrumutate din atletism, indispensabile pentru un fotbalist. Îmi amintesc că directorul sportiv Vicenţiu Iorgulescu, fratele lui Gino, era interesat de metodele noastre. Avea probleme atunci cu preparatorul fizic Colonel.
- E adevărat că fotbaliştii s-au plîns preşedintelui Gino Iorgulescu?
- Jucătorii nu erau obişnuiţi cu o astfel de pregătire. Au fost îngrijoraţi cînd au apărut problemele musculare, au acuzat oboseala. Au vorbit cu Vicenţiu, care a venit la mine preocupat de ce se întîmplă. I-am spus să stea liniştit, că eu sînt responsabil, Unii jucători i-au telefonat lui Gino, care le-a zis că au făcut două greşeli. Prima că s-au plîns, a doua că i-au telefonat lui, cînd Landi şi cu mine eram antrenorii. Gino e un mare preşedinte, pentru că ştie fotbal, îi înţelege pe fotbalişti şi înţelege utilitatea pregătirii fizice. Rezultatele ne-au demonstrat că am avut dreptate. Am terminat pe locul patru, cu acelaşi număr de puncte ca şi Rapid, echipa de pe locul trei.

"Mulţi nu aleargă corect"

- Ce erori aţi remediat?

-  Mulţi fotbalişti au probleme de poziţie, nu-şi folosesc bine picioarele, apoi, cînd aleargă, nu o fac corect. Astfel, se consumă mai mult, au un randament slab. Pentru a elimina aceste lacune, sînt necesare multe exerciţii de tehnică de alergare, dar nu întotdeauna jucătorul şi antrenorul au chef de aşa ceva.
- Care e rolul unui preparator fizic? Cînd a crescut importanţa acestui specialist?
- Vreau să exprim un concept fundamental: preparatorul e universal, antrenorul e unic. Preparatorul trebuie să cunoască elementele energetice fundamentale. Nu trebuie să neglijeze nici un aspect,  trebuie să dozeze just exerciţiile în funcţie de fiecare moment al campionatului. Pentru a reuşi acest lucru şi pentru ca marginea de eroare să fie mai mică, e nevoie de experienţă. Un preparator ce a lucrat doar în fotbal nu stăpîneşte toate elementele necesare. Pregătirea fizică e fundamentală în fotbalul modern.

"În zăpadă acumulezi doar forţă"


- Ce jucător român v-a impresionat pentru calităţile sale atletice?
- Fotbalistul care m-a impresionat pentru calităţile sale atletice este Florin Costea. El trebuie să muncească în continuare, să lucreze cu metodă. Cînd am ajuns la Craiova, avea doar patru goluri. Fusese accidentat, iar medicul mi-a zis că e recuperat, că pot lucra cu el. Florin a avut încredere în mine, s-a implicat mult, am făcut antrenamente specifice pentru el. Rezultatul? A înscris 21 de goluri, cel mai bun bilanţ. Cînd am revenit la Universitatea, nu a mai fost acelaşi fotbalist, nu s-a mai implicat în pregătire.
- Ce alţi jucători vă mai plac?
Îmi plac şi Costin Lazăr, şi Ionuţ Rada. Cînd juca la FC Naţional, Rada era foarte tînăr. Avea carenţe tehnice, dar un mare potenţial fizic. Îmi amintesc că un impresar l-a recomandat la Bologna... Nu cred că e corect să-mi judec colegii. Nu ştiu bine cum lucrează, unii sînt tineri, au nevoie de experienţă. De exemplu, ca să devii un antrenor bun de atletism ai nevoie de zece ani de muncă alături de sportivi de valoare.
- Noi încă mai facem cantonamente la munte în zăpadă. Sînt utile?
- Mulţi antrenori cred că atunci cînd jucătorul e obosit, e antrenat. Nu e un adevăr absolut. Să te plimbi mult timp pe munte, e dificil, dar nu e un antrenament. Cel mult acumulezi un pic de forţă. Eu nu înţeleg de ce în România există convingerea că antrenamentele în zăpadă sînt importante, şi Neagoe vorbea despre asta. Alergarea în zăpadă e obositoare, dar nu e o muncă specifică, nu poţi să antrenezi şi alte calităţi, ar fi importantă o climă blîndă. Un fotbalist trebuie să alerge într-un ritm apropiat sau puţin mai ridicat decît propriul său prag aerobic, iar asta nu e posibil pe zăpadă.


"Lung are mare potenţial"

- Preparatorii fizici sînt ascultaţi de antrenori, de conducători? Cum s-a schimbat pregătirea fizică specifică în ultimii 20 de ani?
- Am lucrat cu doi antrenori români: Mogoşanu şi Neagoe. Primul era convins de utilitatea preparatorului fizic, mă lăsa să-mi fac treaba. Neagoe credea că se pricepe el şi la capitolul fizic. Preşedinţii cu care am lucrat, Gino Iorgulescu şi Adrian Mititelu, aveau multă încredere în preparatorul fizic. Mititelu m-a chemat în trei rînduri la Universitatea. În ultimii douăzeci de ani, sistemul de pregătire s-a schimbat mult. La început se lucra puţin pe plan fizic, nu era o pregătire adecvată pentru un joc de 90 de minute. În opinia mea, dacă nu există un echilibru între exerciţiile de forţă şi cele de aerobic, apar multe accidentări. Eu am avut puţini fotbalişti accidentaţi la FC Naţional şi la Universitatea Craiova.
- Portarul trebuie să se antreneze la fel de mult ca jucătorii de cîmp?
- Un portar lucrează mai mult decît un jucător de cîmp. El trebuie să aibă calităţi fizice. Nu rezistenţa specifică jucătorului din cîmp, ci forţă explozivă, vigoare, flexibilitate, dexteritate, să se orienteze în funcţie de fază. La Craiova am colaborat cu Massimo Ferraris, care a pregătit timp de şapte ani portarii centrului de juniori al lui Juventus. L-a examinat pe Silviu Lung jr, a avut rezultate excepţionale la test, mi-a spus că are un mare potenţial.


"Napoli şi Landi citesc bine partidele"

- Cum se explică faptul că antrenori italieni fără experienţă au avut succes în România?

- Nu toţi antrenorii italieni care au activat în România au avut succes, mă gîndesc la Giannini. Italienii au fost precupaţi mai mult de aspectele tehnico-tactice, Napoli şi Landi citesc foarte bine o partidă.
- Ce le spuneţi amicilor despre România?
- Prietenii mei mă întreabă tot timpul de România. Le spun că e o ţară ospitalieră, care are acum mari probleme, la fel ca şi Italia. Pentru mine, a fost o extraordinară experienţă profesională şi umană. Am un mare prieten la voi în ţară, pe Gheorghe Niţu, antrenor cu portarii, ne auzim des.
- Mai aveţi oferte din România?
- Şumudică e un antrenor care mă place. Cînd pregătea Farul Constanţa m-a căutat, dar nu erau condiţii. Aş fi mers cu plăcere la Rapid.
- De ce a fost demis Napoli de la Craiova, cu trei etape înainte de finalul campionatului? Cum vă explicaţi că Universitatea nu se califică în cupele europene?
- Nu ştiu de ce a fost demis Nicolo Napoli. Poate pentru anumite clauze din contract. S-a ratat calificarea în cupele europene, trebuie să ştii că regulamentul UEFA interzice cluburilor care au datorii să participe în competiţii. Apoi... nu pot să zic altceva.

Pregătire bună = accidentări puţine

- De ce credeţi că naţionala României nu mai are rezultate?

- Naţionala României a dezamăgit, dar nici "Squadra azzurra" nu surîde. Cred că naţionala unei ţări reflectă campionatul intern. În opinia mea, cluburile trebuie conduse de profesionişti. E nevoie multă atenţie şi investiţii în juniori, cu ajutorul unor tehnicieni şi preparatori specializaţi. Acesta e viitorul fotbalului.
- Ce se greşeşte în pregătirea fizică? Sînt şi preparatori demişi fiindcă jucătorii nu pot alerga.
- Cu experienţa acumulată în atîţia ani de activitate în sporturile individuale, pe care am folosit-o şi în lucrul cu fotbaliştii, pot să afirm că o pregătire corectă reduce mult numărul accidentărilor musculare şi ajută jucătorul să aibă prestaţii mai bune. Pregătirea fizică nu influenţează calitatea tehnică a sportivului, dar îi poate îmbunătăţi randamentul. Mulţi preparatori nu corectează erorile comise de jucători în timpul exerciţiilor împrumutate din atletism şi nu le permit sportivilor să crească. Mulţi fotbalişti nu ştiu să se asculte, nu-şi folosesc doar muşchii pentru care lucrează, stimulează şi alte grupe musculare. E o acţiune mecanică, nu o mişcare corectă şi apare riscul unor accidentări.

Soţia, Leda, este logoped şi pictor, iar fata, Michele, este topograf


"La Naţional, australianul Shroj avea mari carenţe la rezistenţă, nu era rapid în mişcări. S-a schimbat în cîteva luni"
Urbano Lega

"Şi jucătorii de mare clasă, cînd au carenţe de ordin fizic, dezamăgesc pe teren"
Urbano Lega

"E un preparator şi un om deosebit. A contat mult pentru mine"
Florin Costea


Maşina fără benzină
Impresarul Marcel Popescu crede că Urbano Lega a avut un rol important în evoluţiile Craiovei din sezonul în care a ratat, pe final, cupele europene: "Cheia a fost Lega, merite a avut şi Napoli. Cînd Urbano Lega a plecat, Craiova s-a dus în cap. Universitatea era o maşină fantastică, dar nu avea benzină. Fără să piardă jucători exponenţiali, Craiova nu mai repetă evoluţiile din sezonul în care a spulberat-o cu 4-1 pe CFR. Ştii cine nu oboseşte la fotbal?Mingea! Trebuie să ai un preparator fizic competent. Aşa a reuşit Urziceniul, acesta e secretul lui Dorinel".

"L-ai adus să ne omoare?"
Cînd Urbano a ajuns la FC Naţional, Cătălin Liţă a acuzat metodele de pregătire ale italianului. "L-ai adus pe ăsta ca să ne omoare?", l-a întrebat pe procuratorul Marcel Popescu. "I-am răspuns că orice muncă este grea. O să plîngeţi patru luni şi apoi îmi veţi mulţumi. Îmi amintesc un FC Naţional -Dinamo 5-1, cînd Bazzi a înscris pe contraatac în minutul 90. Te distrugeau, te călcau în picioare. La meciul cu Dinamo, Vlad Munteanu îi ruga, prin minutul 70, să nu-i facă de rîs. În baza de la Cotroceni, era o pantă care dădea spre Marriot. După meciuri, acolo făcea antrenamentul de dezobosire", şi-a amintit Popescu.

Totul a pornit de la o postare pe blog, la un text despre Universitatea Craiova. După ce m-am convins că nu e o glumă, i-am propus un dialog mai amplu. Urbano Lega mi-a răspuns prompt, cu energia bărbatului care "la 68 de ani parcurg zilnic 120 de kilometri cu bicicleta"!!! A absolvit Şcoala Centrală de Sport din Roma, a lucrat la lotul de atletism al Italiei, a pregătit ciclişti, tenismeni şi voleibalişti. De experienţa lui Urbano Lega au profitat FC Naţional şi Universitatea Craiova, echipe capabile să alerge pînă în ultimul minut. Rezultatele n-au fost întîmplătoare. Veţi înţelege de ce, dacă veţi citi interviul cu Urbano.

- Care e prima amintire din campionatul românesc?
- În fotbal am intrat pentru a-i face o favoare unui amic, care e antrenor. N-am vrut să intru. Apoi l-am cunoscut pe Roberto Landi şi am venit în România. Prima amintire din campionatul românesc e cantonamentul efectuat în Cipru cu FC Naţional. Le-am propus jucătorilor exerciţii pe care nu le-au mai făcut pînă atunci. Am muncit mult, am făcut şi exerciţii împrumutate din atletism, indispensabile pentru un fotbalist. Îmi amintesc că directorul sportiv Vicenţiu Iorgulescu, fratele lui Gino, era interesat de metodele noastre. Avea probleme atunci cu preparatorul fizic Colonel.
- E adevărat că fotbaliştii s-au plîns preşedintelui Gino Iorgulescu?
- Jucătorii nu erau obişnuiţi cu o astfel de pregătire. Au fost îngrijoraţi cînd au apărut problemele musculare, au acuzat oboseala. Au vorbit cu Vicenţiu, care a venit la mine preocupat de ce se întîmplă. I-am spus să stea liniştit, că eu sînt responsabil, Unii jucători i-au telefonat lui Gino, care le-a zis că au făcut două greşeli. Prima că s-au plîns, a doua că i-au telefonat lui, cînd Landi şi cu mine eram antrenorii. Gino e un mare preşedinte, pentru că ştie fotbal, îi înţelege pe fotbalişti şi înţelege utilitatea pregătirii fizice. Rezultatele ne-au demonstrat că am avut dreptate. Am terminat pe locul patru, cu acelaşi număr de puncte ca şi Rapid, echipa de pe locul trei.

"Mulţi nu aleargă corect"

- Ce erori aţi remediat?
-  Mulţi fotbalişti au probleme de poziţie, nu-şi folosesc bine picioarele, apoi, cînd aleargă, nu o fac corect. Astfel, se consumă mai mult, au un randament slab. Pentru a elimina aceste lacune, sînt necesare multe exerciţii de tehnică de alergare, dar nu întotdeauna jucătorul şi antrenorul au chef de aşa ceva.
- Care e rolul unui preparator fizic? Cînd a crescut importanţa acestui specialist?
- Vreau să exprim un concept fundamental: preparatorul e universal, antrenorul e unic. Preparatorul trebuie să cunoască elementele energetice fundamentale. Nu trebuie să neglijeze nici un aspect,  trebuie să dozeze just exerciţiile în funcţie de fiecare moment al campionatului. Pentru a reuşi acest lucru şi pentru ca marginea de eroare să fie mai mică, e nevoie de experienţă. Un preparator ce a lucrat doar în fotbal nu stăpîneşte toate elementele necesare. Pregătirea fizică e fundamentală în fotbalul modern.

"În zăpadă acumulezi doar forţă"


- Ce jucător român v-a impresionat pentru calităţile sale atletice?
- Fotbalistul care m-a impresionat pentru calităţile sale atletice este Florin Costea. El trebuie să muncească în continuare, să lucreze cu metodă. Cînd am ajuns la Craiova, avea doar patru goluri. Fusese accidentat, iar medicul mi-a zis că e recuperat, că pot lucra cu el. Florin a avut încredere în mine, s-a implicat mult, am făcut antrenamente specifice pentru el. Rezultatul? A înscris 21 de goluri, cel mai bun bilanţ. Cînd am revenit la Universitatea, nu a mai fost acelaşi fotbalist, nu s-a mai implicat în pregătire.
- Ce alţi jucători vă mai plac?
Îmi plac şi Costin Lazăr, şi Ionuţ Rada. Cînd juca la FC Naţional, Rada era foarte tînăr. Avea carenţe tehnice, dar un mare potenţial fizic. Îmi amintesc că un impresar l-a recomandat la Bologna... Nu cred că e corect să-mi judec colegii. Nu ştiu bine cum lucrează, unii sînt tineri, au nevoie de experienţă. De exemplu, ca să devii un antrenor bun de atletism ai nevoie de zece ani de muncă alături de sportivi de valoare.
- Noi încă mai facem cantonamente la munte în zăpadă. Sînt utile?
- Mulţi antrenori cred că atunci cînd jucătorul e obosit, e antrenat. Nu e un adevăr absolut. Să te plimbi mult timp pe munte, e dificil, dar nu e un antrenament. Cel mult acumulezi un pic de forţă. Eu nu înţeleg de ce în România există convingerea că antrenamentele în zăpadă sînt importante, şi Neagoe vorbea despre asta. Alergarea în zăpadă e obositoare, dar nu e o muncă specifică, nu poţi să antrenezi şi alte calităţi, ar fi importantă o climă blîndă. Un fotbalist trebuie să alerge într-un ritm apropiat sau puţin mai ridicat decît propriul său prag aerobic, iar asta nu e posibil pe zăpadă.

"Lung are mare potenţial"

- Preparatorii fizici sînt ascultaţi de antrenori, de conducători? Cum s-a schimbat pregătirea fizică specifică în ultimii 20 de ani?
- Am lucrat cu doi antrenori români: Mogoşanu şi Neagoe. Primul era convins de utilitatea preparatorului fizic, mă lăsa să-mi fac treaba. Neagoe credea că se pricepe el şi la capitolul fizic. Preşedinţii cu care am lucrat, Gino Iorgulescu şi Adrian Mititelu, aveau multă încredere în preparatorul fizic. Mititelu m-a chemat în trei rînduri la Universitatea. În ultimii douăzeci de ani, sistemul de pregătire s-a schimbat mult. La început se lucra puţin pe plan fizic, nu era o pregătire adecvată pentru un joc de 90 de minute. În opinia mea, dacă nu există un echilibru între exerciţiile de forţă şi cele de aerobic, apar multe accidentări. Eu am avut puţini fotbalişti accidentaţi la FC Naţional şi la Universitatea Craiova.
- Portarul trebuie să se antreneze la fel de mult ca jucătorii de cîmp?
- Un portar lucrează mai mult decît un jucător de cîmp. El trebuie să aibă calităţi fizice. Nu rezistenţa specifică jucătorului din cîmp, ci forţă explozivă, vigoare, flexibilitate, dexteritate, să se orienteze în funcţie de fază. La Craiova am colaborat cu Massimo Ferraris, care a pregătit timp de şapte ani portarii centrului de juniori al lui Juventus. L-a examinat pe Silviu Lung jr, a avut rezultate excepţionale la test, mi-a spus că are un mare potenţial.

"Napoli şi Landi citesc bine partidele"

- Cum se explică faptul că antrenori italieni fără experienţă au avut succes în România?
- Nu toţi antrenorii italieni care au activat în România au avut succes, mă gîndesc la Giannini. Italienii au fost precupaţi mai mult de aspectele tehnico-tactice, Napoli şi Landi citesc foarte bine o partidă.
- Ce le spuneţi amicilor despre România?
- Prietenii mei mă întreabă tot timpul de România. Le spun că e o ţară ospitalieră, care are acum mari probleme, la fel ca şi Italia. Pentru mine, a fost o extraordinară experienţă profesională şi umană. Am un mare prieten la voi în ţară, pe Gheorghe Niţu, antrenor cu portarii, ne auzim des.
- Mai aveţi oferte din România?
- Şumudică e un antrenor care mă place. Cînd pregătea Farul Constanţa m-a căutat, dar nu erau condiţii. Aş fi mers cu plăcere la Rapid.
- De ce a fost demis Napoli de la Craiova, cu trei etape înainte de finalul campionatului? Cum vă explicaţi că Universitatea nu se califică în cupele europene?
- Nu ştiu de ce a fost demis Nicolo Napoli. Poate pentru anumite clauze din contract. S-a ratat calificarea în cupele europene, trebuie să ştii că regulamentul UEFA interzice cluburilor care au datorii să participe în competiţii. Apoi... nu pot să zic altceva.

Pregătire bună = accidentări puţine

- De ce credeţi că naţionala României nu mai are rezultate?

- Naţionala României a dezamăgit, dar nici "Squadra azzurra" nu surîde. Cred că naţionala unei ţări reflectă campionatul intern. În opinia mea, cluburile trebuie conduse de profesionişti. E nevoie multă atenţie şi investiţii în juniori, cu ajutorul unor tehnicieni şi preparatori specializaţi. Acesta e viitorul fotbalului.
- Ce se greşeşte în pregătirea fizică? Sînt şi preparatori demişi fiindcă jucătorii nu pot alerga.
- Cu experienţa acumulată în atîţia ani de activitate în sporturile individuale, pe care am folosit-o şi în lucrul cu fotbaliştii, pot să afirm că o pregătire corectă reduce mult numărul accidentărilor musculare şi ajută jucătorul să aibă prestaţii mai bune. Pregătirea fizică nu influenţează calitatea tehnică a sportivului, dar îi poate îmbunătăţi randamentul. Mulţi preparatori nu corectează erorile comise de jucători în timpul exerciţiilor împrumutate din atletism şi nu le permit sportivilor să crească. Mulţi fotbalişti nu ştiu să se asculte, nu-şi folosesc doar muşchii pentru care lucrează, stimulează şi alte grupe musculare. E o acţiune mecanică, nu o mişcare corectă şi apare riscul unor accidentări.

Soţia, Leda, este logoped şi pictor, iar fata, Michele, este topograf

"La Naţional, australianul Shroj avea mari carenţe la rezistenţă, nu era rapid în mişcări. S-a schimbat în cîteva luni"
Urbano Lega

"Şi jucătorii de mare clasă, cînd au carenţe de ordin fizic, dezamăgesc pe teren"
Urbano Lega

"E un preparator şi un om deosebit. A contat mult pentru mine"
Florin Costea

Maşina fără benzină
Impresarul Marcel Popescu crede că Urbano Lega a avut un rol important în evoluţiile Craiovei din sezonul în care a ratat, pe final, cupele europene: "Cheia a fost Lega, merite a avut şi Napoli. Cînd Urbano Lega a plecat, Craiova s-a dus în cap. Universitatea era o maşină fantastică, dar nu avea benzină. Fără să piardă jucători exponenţiali, Craiova nu mai repetă evoluţiile din sezonul în care a spulberat-o cu 4-1 pe CFR. Ştii cine nu oboseşte la fotbal?Mingea! Trebuie să ai un preparator fizic competent. Aşa a reuşit Urziceniul, acesta e secretul lui Dorinel".

"L-ai adus să ne omoare?"
Cînd Urbano a ajuns la FC Naţional, Cătălin Liţă a acuzat metodele de pregătire ale italianului. "L-ai adus pe ăsta ca să ne omoare?", l-a întrebat pe procuratorul Marcel Popescu. "I-am răspuns că orice muncă este grea. O să plîngeţi patru luni şi apoi îmi veţi mulţumi. Îmi amintesc un FC Naţional -Dinamo 5-1, cînd Bazzi a înscris pe contraatac în minutul 90. Te distrugeau, te călcau în picioare. La meciul cu Dinamo, Vlad Munteanu îi ruga, prin minutul 70, să nu-i facă de rîs. În baza de la Cotroceni, era o pantă care dădea spre Marriot. După meciuri, acolo făcea antrenamentul de dezobosire", şi-a amintit Popescu.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Superliga
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Starul lui Pep Guardiola a plecat în Ibiza cu noua iubită! E prezentatoare la Insula Iubirii
Campionate
Starul lui Pep Guardiola a plecat în Ibiza cu noua iubită! E prezentatoare la Insula Iubirii
După Dorinel, potopul! » Plecări în masă la Oțelul Galați: încă 3 jucători se despart de club
Superliga
După Dorinel, potopul! » Plecări în masă la Oțelul Galați: încă 3 jucători se despart de club

Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”

Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”


Comentarii (8)
bya123
bya123  •  31 Decembrie 2010, 17:58

Salut. Sunt Bya, o escorta de lux , daca esti un barbat dotat financiar, astept sa ma suni NON-STOP la numarul 0906020289 ca sa iti faci o programare la un masaj erotic de cea mai buna calitate. . . . . . . . .DEPLASARI IN TOATA TARA!!! . . . . . .

mariuscosmin
mariuscosmin  •  31 Decembrie 2010, 10:49

://www.gsp.ro/gsp-special/superreportaje/campioana-de-toamna-are-in-staff-un-antrenor-de-atletism-omul-din-umbra-al-otelului-220698.html

mariuscosmin
mariuscosmin  •  31 Decembrie 2010, 08:58

"mity" esti cu capu ? intereseazate cn este la Otelul Galati preparator fizic itzi zic eu Ionel TAMASANU chiar acum recent a fost un reportaj cu el ,cauta si uitate....;)

Vezi toate comentariile (8)
Comentează