Articol de Bogdan Cioara (Arad) - Publicat sambata, 25 martie 2023 11:47 / Actualizat sambata, 25 martie 2023 19:03
Asociația Suporter Club UTA (SCU), prin președintele Claudiu Negru și vicepreședintele Sebastian Bulumac, contestă ultima mutare a conducătorului Alexandru Meszar, care a adoptat 3 membri noi în Comitetul Director al clubului: Dorin Stana, Călin Costea și Gabriela Magdalena Meszar, soția celui care dictează tot la UTA. În conducere sunt acum 7 persoane, în loc de 4.
Conducătorii Suporter Club UTA s-au legat de art.22 alin.1 din OG nr. 26/2000, care spune că „asociatul care, într-o anumită problemă supusă hotărârii Adunării Generale, este interesat personal sau prin soțul sau ascendenții sau descendenții săi, rudele în linie colaterală sau afinii săi până la gradul al patrulea inclusiv, nu va putea lua parte la deliberare și nici la vot”.
Asociația Suporter Club UTA acuză: „Conflict de interese”
„Având în vedere relația dintre Alexandru Meszar și Gabriela Magdalena Meszar (n.r. - soț și soție), există indicii că aceștia au avut un interes în cauză, iar hotărârea poate fi atacată și anulată în temeiul existenței conflictului de interese.
Existența conflictului de interese poate fi susținută și prin faptul că anterior au mai fost înaintate cereri de aderare la Club de către suporterii echipei UTA, însă acestea au fost respinse fără vreo justificare, în timp ce aderarea celor 3 noi asociați a fost foarte facilă.
Dorin Stana este angajat al clubului UTA și de numele său se leagă suspiciuni că ar administra un hotel unde UTA plătește bani grei pentru cazarea copiilor și juniorilor care activează în cadrul clubului. În arhiva SEAP, persoana de contact din partea respectivului hotel este chiar Dorin Stana.
De asemenea, Alexandra Lucaci este angajată a clubului UTA, dar și angajata Atletico Arad, respectiv Inter Sport SRL, entități controlate, în baza informațiilor disponibile, de familia Meszar.
Niciunul dintre acești membri AFC UTA nu sunt investitori, sponsori sau cotizanți, doar par a înlesni grupului controlat de Meszar să iși însușească venituri de pe urma clubului / ca rezultat al unor activități care implică clubul”, sună motivația conducerii SCU.
A fost Adunarea Generală nestatutară?
Cei trei membri existenți alături de SCU în conducerea clubului (președintele în acte Florian Voinea, Alexandra Lucaci și Alexandru Meszar) nu au participat la Adunarea Generală din 20 martie, fiind reprezentați de avocat în baza unui mandat autentificat notarial.
Conform statutului clubului, acest mandat ar fi lovit de nulitate, conform art.17 alin 2, care spune că „participarea asociaților la Adunarea Generală se face fie personal, fie prin reprezentant în baza unei procuri speciale”.
SCU a dat clubul UTA în judecată!
Cireașa de pe tort a venit în urma faptului că, pe 21 martie, SCU a dat în judecată clubul UTA, al cărui membru este. Motivul este acela că „clubul nu a răspuns notificării de pre-audit trimise pe 7 februarie”.
În notificare au fost solicitate:
- toate documentele și informațiile pe care le deține cu privire la situațiile financiare ale AFC UTA din ultimii trei ani financiari – și nu doar informațiile financiare care sunt publice și disponibile terților;
- contractele de cesiune ori licență încheiate între AFC UTA și dl. Costea Călin prin care a fost transferat către AFC UTA dreptul de proprietate ori de folosință asupra mărcilor UTA înregistrate cu rea-credință de acesta, utilizate în comercializarea articolelor de îmbrăcăminte sportive;
- contractul de licență pretins încheiat între AFC UTA și Afront Mediatech SRL prin care ar fi fost transferat celei din urmă dreptul de folosință în scop comercial al mărcii figurative (combinate) „UTA” M 2007 06691/2007, al cărei titular este SCU;
- orice alte documente care să ateste dreptul AFC UTA în comercializarea produselor sportive prin utilizarea acestor mărci.
Suporter Club UTA: „Suntem aproape de colaps”
„Din punctul nostru de vedere, singura soluție de îmbunătățire la nivel de conducere este plecarea lui Alexandru Meszar. Nu mai putem continua alături de o persoană care delapidează clubul”, a spus Claudiu Negru.
„În acest moment, UTA este foarte aproape de colaps, dacă ținem cont de faptul că în acest sezon a intrat în club un milion de euro numai din vânzarea lui Miculescu, iar datoriile clubului au crescut la finalul anului trecut cu 400.000 de euro”, consideră Sebastian Bulumac.
Motivul pentru care SCU nu a retras definitiv marca UTA clubului fanion din Arad este acela de a se evita existența a două grupări, după modelul celor două formații din Craiova, a două echipe care revendică palmaresul echipei Steaua București și a altor cazuri de acest gen.
Protejarea mărcii UTA
Cum unul dintre scopurile organizației SCU este aceea de protejare a identității clubului UTA, SCU a solicitat pe 20 februarie la Tribunalul București anularea drepturilor asupra mărcilor naționale verbale FC UTA și FC UTA 1945, înregistrate de Călin Costea, considerate ca fiind de rea credință.
La 18 aprilie, cu ocazia aniversării clubului UTA, fondat de baronul Francisc Neuman în anul 1945, SCU anunță lansarea unei aplicații de telefonie mobilă UTA Official App., urmând ca în luna mai acestui an să se deschidă și un magazin fizic cu produse care să aibă însemnele „Bătrânei Doamne”.
„Veniturile obținute din comercializarea acestor produse le vom dona Academiei de copii și juniori a clubului”, a menționat Bulumac.
Mai multe știri din Liga 1:
Surpriza anului: pe cine vrea Pep Guardiola să aducă la Manchester City până se va reface Rodri!