FOTBAL  »  Superliga  »  CLAUDIU RĂDUCANU

VIDEO Cariera unui jucător talentat, dar lipsit de inteligenţă » Cum s-a risipit Claudiu Răducanu

Articol de - Publicat duminica, 18 mai 2014 00:00 / Actualizat marti, 28 octombrie 2014 19:02

O vorbă a fotbalului spune că pentru a ajunge un jucător mare nu e suficient să fii talentat şi muncitor, ci să fii şi inteligent. Probabil tocmai acest lucru i-a lipsit lui Claudiu Răducanu.

Craiovean de origine, Răducanu a început să joace fotbal profesionist la CSŞ Craiova, însă după numai un singur sezon a trecut la Extensiv, cea de-a doua echipă a oraşului, care încerca să prindă din urmă ceva din gloria Universităţii.

Alături de Extensiv reuşeşte cîteva performanţe notabile, bifînd inclusiv două promovări în Divizia A. A debutat în primul eşalon într-un meci la finalul căreia gruparea craioveană avea să fie nimicită de Inter Sibiu, scor 4-0.

Idolul tribunelor
În 1999 e cumpărat de Steaua, echipă la care reuşeşte să traverseze cea mai frumoasă perioadă a carierei sale. Timp de patru ani, Răducanu se transformă într-un titular incontestabil şi unul din preferaţii fanilor din Ghencea. Marchează 58 de goluri în 106 partide, o medie impresionantă pentru un atacant român. Alături de Steaua, reuşeşte să bifeze şi două performanţe notabile: titlul de campion al României, dar şi un titlu de golgeter, obţinut în sezonul 2002-2003, după ce a marcat 21 de goluri în campionat.

Şi tribunele îi cad la picioare
În 2004 face pasul spre fotbalul mare şi prinde un contract la Espanyol. În ciuda unui debut entuziast, Răducanu se stinge repede şi părăseşte echipa spaniolă după doar 11 meciuri jucate în care a marcat trei goluri. În spatele acestei decepţii rămîne, însă, un moment hilar. La finalul unui meci în care reuşeşte să marcheze, Răducanu fuge spre tribună pentru a le arunca tricoul de joc suporterilor. Din nefericire, barele de protecţie de la marginea tribunei cedează şi toţi suporterii îi cad la picioare. Vezi VIDEO!

Bloc-Notes şi Canicula
De-a lungul carierei sale, golgeterul Stelei a mai oferit momente amuzante. În timpul unui interviu, a afirmat că şi-ar dori să locuiască într-un bloc-notes pentru că îi place cum sună. Într-un alt moment, Răducanu a confundat canicula cu un personaj şi a afirmat că ar trebui trimis la închisoare deoarece ucide multe persoane, informaţie pe care o asimiliase la ştiri. VIDEO mai jos!

Refugiul la FC România
După şansa pierdută din Primera Division, pentru Blocnotes a început declinul. A ajuns la Arminia Bielefeld, unde a evoluat un singur sezon, fără să se facă remarcat, după care a început un adevărat periplu, cu cîte cel puţin o echipă la care a evoluat pe sezon: FC Vaslui, Guangzhou, Nea Salamina, Sorrento Calcio, U Cluj, Khazar Lankaran, Poble Sec, CF Gava, CE Premia, PSM Makassar.

În acest an, lui Răducanu i s-a mai oferit o şansă: de a evolua la FC România, o echipă formată din muncitori români plecaţi în Anglia. Gruparea evolua la semi-profesionişti şi bate la porţile Cupei Angliei.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează